reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kurcze tak myślałam...dziś przyszła @ bleeeee a miałam taką nadzieję, że jednak się udało:-:)-:)-( Oczywiście ryk w poduszkę był i takie jakieś dziwne poczucie winy...Ale zważając na to że to pierwszy cykl po odstawieniu Diane był więc się nie załamuje tylko będziemy działać dalej :-) Może tym razem coś z tego wyjdzie :tak: Pozdrawiam was wszystkie i nie poddawajcie się!!! Uda się Nam na pewno... ja w to wierzę;-)

reklama
Witajcie kobietki.

Megi24 - doskonale Cie rozumiem. Jak człowie się nastawi na bobo to jest ciężko gdy zamiast dwóch kresek dostajesz @.Pomyśl sobie, że organizm wraca do normy po tabletkach. Nic się niemartw za kilka dni będziecie próbować znowu.

Monysia - im bardziej się chce tym trudniej zajść. W końcu się uda:tak:

A u mnie @ niema, ale za to są mdłości:eek: . Teścik - jedna krecha.

Ciąża urojona czy prawdziwa????

Daga.p. - Dzięki za słowa otuchy :-) Trzymam kciuki za Ciebie i koniecznie napisz czy II krechy się pojawiły!!!! Buziaki

Megi24;
Bądź cierpliwa, będzie oki...my staraliśmy się o Dzidzi od czerwca. Wcześniej przez 4 lata brałam tabletki.Długo było wielkie nic aż w końcu trafiłam do bardzo mądrego doktora, który wysłał mnie na odpowiednie badania m.in. miqałam zmierzyć sobie poziom prolaktyny, która jak się poźniej okazało była dużo na duża - i to był strzał w dziesiątkę. Zaczęłam brać parlodel i po chyba 1,5 miesiącu zaszłam w ciążę tylko,że niestety poroniłam......ale jest to temat na inną stronę. Dopiero zaczynacie więc nie ma powodu do niepokoju, naprawdę będzie ok. Bądź dzielna

JoannA25- Dziękuję Ci:) i skoro piszesz, że Wam się udało w końcu więc i ja a właściwie My mamy nadzieję że będę mogła się z Wami podzielić wspaniałą nowiną:tak::tak::-) A tak na marginesie powiedz mi za co odpowiedzialna jest ta Prolaktyna??? Bo nie słyszałam o tym nigdy wcześniej :confused: Jeszcze raz Ci dziękuję za milusińskie słowa:) Już mi lepiej:-) Pozdrawiam!

Czym jest prolaktyna?
Prolaktyna (często określana skrótem PRL) jest hormonem wydzielanym przez przedni płat przysadki, stymulującym rozwój gruczołów mlecznych i odpowiedzialnym za tworzenie się mleka. Naturalnie przybywa jej u kobiet w okresie ciąży i karmienia. Gdy często i długo karmisz piersią, utrzymujesz dość wysokie stężeni tego hormonu we krwi. Uniemożliwia to owulację, dzięki czemu prolaktyna może pełnić funkcję „naturalnego środka

antykoncepcyjnego”. Pamiętaj jednak, że nie daje to jednak 100-procentowego zabezpieczenia przed kolejna ciążą!

a reszte wysle ci w PM

Sreberko- Dziękuję Ci bardzo za informacje;-) Jak bedę się wybierać do gina to chyba bede musiała sie przebadac również w tym zakresie...:baffled: POzdrawiam!!!

reklama
Do góry