reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

no to może o moich objawach ? (nie chciałam prędzej o tym pisać)

potworny ból piersi (ale jak bum cyk cyk myślałam że od duphastonu)
ból brodawek (bolało samo od siebie)
przy badaniu - bardzo dużo śluzu (uczucie bulgotania) nawet przy przytulanku
szyjka wydawała mi się inna niż zwykle (taka bardziej twardsza i zamknięta, poprostu była inna)
ból prawego jajnika (baaaardzo mocny, promieniujący aż do pachwiny) prawdopodobnie z tego jaja była owu
kilka dni po owu codziennie rano (nawet do dzisiaj) leciała mi krew z nosa (ale nie wiem czy to był objaw ciąży)
tempką wcale się nie przejmowałam zbytnio, bo cały wykres był dziwaczny
było mi zimno - szczególnie wieczorem (nie mogłam zagrzać stóp)
częste oddawanie moczu - nawet bardzo częste

no a teraz jedynym objawem ciąży jest tylko senność :-) nic poza tym :-)
czekam na pozostałe dolegliwości ciążowe :tak: z niecierpliwością :-)

reklama
Witam! Ja wprawdzie dawno temu bylam w ciazy ale pamietam ze i przy pierwszej i przy drugiej w pierwszych tygodniach mialam straszliwe bole zoladka i to nasilalo sie pod wieczor :baffled: , potem oczywiscie doszly mdlosci:no:
Buziaczki dla zafasolkowanych i nie tylko

Cześć dziewczynki:-D już od dłuższego czasu śledzę Wasze wpisy, kibicując wszystkim starającym się. Ja testuję w niedzielę , jeśli nic mi się nie przytrafi po drodze. Mam przeczucie że udało się. A z drugiej strony boję się nakręcać gdyby to tylko było moje wyobrażenie. Ale wiele moich objawów jest b. podobnych do tych które juz zaciążyły. Ból piersi praktycznie od owulacji, zgaga, mdłości, od 3 nocy wstawanie na siusiu(co nigdy mi się nie zdarzało) no i dziwnie mokro w pochwie :)) Mam nadzieję ze to na fasolkę. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki...

Witam,
Ja tak czytam i czytam,super poczytac,
ja też z mężem sie staramy,juz ponad tydzień,ale czuje ze mnie w podbrzuszu nawala jakbym miala dostac okres,a on za dwa tyg dopiero,sutki mnie bardzo bol,a, ale czas pokaże czy będe w ciąży,jak zrobie teścik to wam dam znać,
opozdrawima,

czesc dziewczyny ogladam Was tu juz od pewnego czasu i powiem Was dziewczyny ze jestescie super :) bylam wczesniej na innym forum ale dziewczyny tam niechetnie przyjmują nowe osoby do swojego grona, u Was jest inaczej i dlatego zdecydowałam sie do Was dolączyć.
O dzidziusia staramy sie dopiero drugi cykl, ale mysle ze moze jednak sie udalo, mam dziwne objawy, piersi mnie bolą(a wlasciwie same sutki) okres mialam dostac 16 marca i go nie ma dalej :) oby tak przez 9 miesiecy. Dzies kupie test i bede testowac, mam nadzieje ze jednak fasolka bo nie chce przezywac znow rozczarowania.
Przyszłym mamusiom gratuluje a testującym zycze 2 grubych krech :)
milego dnia

reklama
trzymamy kciuki i czekamy na wieści :-) pochwalcie się jak się uda na WĄTKU GŁÓWNYM :tak::-)

Do góry