reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Dopisuje tu swoje pierwsze objawy:) Od dnia owu do dzis (5tc) tempka 37,3-37,5. Jakis tydzien po owu - sennosc, a od kilku dni - ciagle bieganie na siusiu i lodowate dlonie+stopy. No i oczywiscie brak @:-)

reklama
Witam Ciebie Elżbietko;)
dziekuje za odpowiedz, ale wiesz co mnie martwi to ze nie jeste chora a mam tem 37,3 -37,8,;sikam bardzo czesto ...tłumacze sobie to tym ze moze dlatego ze mam zimne nogi i raczki:) ,po wszystkim co zjem mam zgage no i zaczynam sie naprawde bac!!!!umowilam sie na wizyte do ginekologa takie profilaktyczne badanie:)na wtorek ..testu juz robic nie bede, moze boje sie ze wyjdzie nie taki wynik jaki bym chciala i bede zawiedzona a pozniej i tak dla potwierdzenia pojde do lekarza:)
przyznam sie ze teraz juz przyzwyczaiłam sie do mysli ze moge zostac mama i chyba bede badzo zawiedzona i rozczarowana jesli wynik badania bedzie inny:/ :)wiem ze to moze troche głupie co mowie ale tak jest:)
powiedz mi jaka jest szansa ze jednak jestem w ciazy???duza czy mała?
dziekuje i pozdrawiam serdecznie:)bardzo prosze o odpowiedz...

z tego co piszesz, to raczej duża:tak:
aczkolwiek mogą to być tez zaburzenia hormonalne.

moze jednak zrób test? bo jak ciąza jest malutko, to lekarz tez nie da ci jednoznaczenej odpowiedzi.
ale objawy masz bardzo ciążowe:-) :tak:

ale ja sie bardzo boje!!!!zwlaszcza gdyby okazalo sie ze to tj mowisz zaburzenia hormonalne...ale skad one by sie wzieły?
Dziewczyny, powiedzcie a na pocztku Waszej ciazy czulyscie jakby ucisk w dolnej czesci brzucha?

marzenatm - test da Ci odpowiedz czy to ciaza czy cos innego a taki robiony po terminie @ zwykle wychodzi.
A lekarz na tym etapie moze nie wyczuc ciazy i sam Ci zaproponowac zrobienie testu. Wiec lepiej chyba zrobic go przed wizyta i miec pewnosc.

dziekuje za odpowiedz,...pojde jednak jutro do lekarza i zabacze co mi powie po zbadaniu...bede zawiedziona jesli nie bede bo narobiłam sobie nadziei:/...wiecie co ja sie chyba za bardzo przejmuje, ale jak tu sie nie przejmowac gdy wracasz z urlopu wypoczeta a kolezanki z pracy mowia ze jakos zle wygladasz.. i ze marudzisz:)???:)czy one widza cos czego ja nie widze????:)
a jak Ty sie czujesz?pozdrawiam

hey:)....dzisiaj mam bardzo dobry humor tzn głupawke:)))dzien dzisiejszy....dniem prawdy:)))...a moze to moj nowy objaw depresji....:)zycze wszystkim aby moj dobry humor równiez i Wam sie udzielił i pozdrawiam wszystkich:) do milego...:)

reklama
Hey dziewczyny:)
wlasnie wrociłam od ginia no i tak jak mowiłyscie pani doktor powiedziała ze musze zrobic test ciazowy zeby byc na 100%pewna, bo jesli to nie ciaza to moze jestem chora?:)test zrobie w czwartek rano i bede pewna....i mam nadzieje ze moja radosc bedzie trwac wiecznie:)
acha powiedziała ze mam infekcje w drogach moczowych i dostałam czopki dopochwowe..a ta infekcja tez moze byc spowodowana ciaza:)
ale objawy sa jak najbardziej ciazowe:)wiec trzymam kciuki zeby ten test wykazał ze w moim brzuszku rosnie juz malenstwo!!!:)
....chyba moge juz powiedziec mojemu mezowi?co jak myslicie???
pozdrawiam goraco...:)

Do góry