reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Dopisuje tu swoje pierwsze objawy:) Od dnia owu do dzis (5tc) tempka 37,3-37,5. Jakis tydzien po owu - sennosc, a od kilku dni - ciagle bieganie na siusiu i lodowate dlonie+stopy. No i oczywiscie brak @:-)

reklama
Witam Ciebie Elżbietko;)
dziekuje za odpowiedz, ale wiesz co mnie martwi to ze nie jeste chora a mam tem 37,3 -37,8,;sikam bardzo czesto ...tłumacze sobie to tym ze moze dlatego ze mam zimne nogi i raczki:) ,po wszystkim co zjem mam zgage no i zaczynam sie naprawde bac!!!!umowilam sie na wizyte do ginekologa takie profilaktyczne badanie:)na wtorek ..testu juz robic nie bede, moze boje sie ze wyjdzie nie taki wynik jaki bym chciala i bede zawiedzona a pozniej i tak dla potwierdzenia pojde do lekarza:)
przyznam sie ze teraz juz przyzwyczaiłam sie do mysli ze moge zostac mama i chyba bede badzo zawiedzona i rozczarowana jesli wynik badania bedzie inny:/ :)wiem ze to moze troche głupie co mowie ale tak jest:)
powiedz mi jaka jest szansa ze jednak jestem w ciazy???duza czy mała?
dziekuje i pozdrawiam serdecznie:)bardzo prosze o odpowiedz...

z tego co piszesz, to raczej duża:tak:
aczkolwiek mogą to być tez zaburzenia hormonalne.

moze jednak zrób test? bo jak ciąza jest malutko, to lekarz tez nie da ci jednoznaczenej odpowiedzi.
ale objawy masz bardzo ciążowe:-) :tak:

ale ja sie bardzo boje!!!!zwlaszcza gdyby okazalo sie ze to tj mowisz zaburzenia hormonalne...ale skad one by sie wzieły?
Dziewczyny, powiedzcie a na pocztku Waszej ciazy czulyscie jakby ucisk w dolnej czesci brzucha?

marzenatm - test da Ci odpowiedz czy to ciaza czy cos innego a taki robiony po terminie @ zwykle wychodzi.
A lekarz na tym etapie moze nie wyczuc ciazy i sam Ci zaproponowac zrobienie testu. Wiec lepiej chyba zrobic go przed wizyta i miec pewnosc.

dziekuje za odpowiedz,...pojde jednak jutro do lekarza i zabacze co mi powie po zbadaniu...bede zawiedziona jesli nie bede bo narobiłam sobie nadziei:/...wiecie co ja sie chyba za bardzo przejmuje, ale jak tu sie nie przejmowac gdy wracasz z urlopu wypoczeta a kolezanki z pracy mowia ze jakos zle wygladasz.. i ze marudzisz:)???:)czy one widza cos czego ja nie widze????:)
a jak Ty sie czujesz?pozdrawiam

hey:)....dzisiaj mam bardzo dobry humor tzn głupawke:)))dzien dzisiejszy....dniem prawdy:)))...a moze to moj nowy objaw depresji....:)zycze wszystkim aby moj dobry humor równiez i Wam sie udzielił i pozdrawiam wszystkich:) do milego...:)

reklama
Hey dziewczyny:)
wlasnie wrociłam od ginia no i tak jak mowiłyscie pani doktor powiedziała ze musze zrobic test ciazowy zeby byc na 100%pewna, bo jesli to nie ciaza to moze jestem chora?:)test zrobie w czwartek rano i bede pewna....i mam nadzieje ze moja radosc bedzie trwac wiecznie:)
acha powiedziała ze mam infekcje w drogach moczowych i dostałam czopki dopochwowe..a ta infekcja tez moze byc spowodowana ciaza:)
ale objawy sa jak najbardziej ciazowe:)wiec trzymam kciuki zeby ten test wykazał ze w moim brzuszku rosnie juz malenstwo!!!:)
....chyba moge juz powiedziec mojemu mezowi?co jak myslicie???
pozdrawiam goraco...:)

Do góry