reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie. dzisiaj po tescie chodzilam jakas marudna ciagle plakac sie chcialo ale nie ma @ jest nadzieja ...;] 3majcie sie kolorowych mykam do lozeczka

niestety teraz juz nie ma szans wczoraj wieczorem przyszla @ :no: jest mi smutno ale jednak nie trace nadzieji i znowu bedziemy sie starac tylko tym razem nie bede tak w kolko myslala musi sie udac ! przytulanko musi byc znowu przyjemnoscią a nie mysleniem czy oby na pewno dobry dzien...

Witajcie,
ja podczas pierwszej ciązy miałam bolesne sutki i takie smieszne mrowienie w nich. brzusio mnie kłuło i nieraz miałam dośc silne skurcze jak na @. Niestety nie udało się za pierwszym razem. teraz mam cykl trwajacy okolo 20-21 dni i teraz jestem na etapie 24 dnia cyklu. 20 dnia dostałam brunatne delikatne upławy i trwaja do tej pory choc dziś już są bardzo malutkie. strasznie bolal mnie brzuch. teraz juz troche przestaje. i zastanawiam się czy to moze byc moje wymarzone dzidzi!!! jesli orientujecie sie napiszcie prosze kiedy badanie krwi moze wykryc ciąze. jest to dla mnie bardzo wazne bo im wczesniej bede o niej wiedziec tym szybciej bedzie mozna zaradzic prawdopodobienstwu poronienia.

Salineczko Witaj :-) Coś mi się wydaje, ze to fasolinka :tak::tak::tak: Test z krwi możesz spokojnie zrobić bo na pewno wykryje teraz ciążę... Betka wykrywa ciąże bardzo szybko...już pare dni po zapłodnieniu nawet :tak: I trzymam kciuki za baaardzo wysoki wynik betki :-)

witajcie kofffane :-) u mnie niestety po staremu czyli w pjedynke :-( a teraz musze zawiesic starania na ok 1-2 lat :-( wyjezdzam do hiszpani na kontrakt .. mam pytanko do elzbietki : kochana elzbietko wykryto u mnie astme (mam wielka allergie :-( ) i przepisano mi 2x dziennie po 1 tabletce do ihchalatora "ZOFIRON" słyszałam ze nie mozna go uzywac w czasie ciazy a ja mam go brac przez długi okres czasu :-( bardzo sie boje a co bedzie jezeli okaze sie ze jestem w ciazy i musze go zarzywac dalej ?? jestem przerazona zawiesilismy staranka na czas pobytu w hiszpani jednak maz bedzie do mnie przyjezdzał 1-2 w miesiacu a po 6 miesiacach przyjedzie na stale i nie moge wykluczyc wpadki ... odpisz prosze bo bardzo sie martwie pozdrawiam cieplutko asia

Dobry wieczór :-) No i znowu czekanie - 9 dni do @... Myślę ciągle o tym wyczekiwanym maleństwie, a może za dużo myślę? Trzeba się chyba zająć czymś innym...

Dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć tempkę - od dwóch dni lekka zwyżka (ok. 0,2 C). A co będzie się działo, jeśli się udało?

Pozdrawiam i przesyłam całuski :-*

ja chyba zarasz oszaleje:)...co ja mam zrobic?
okres mialam 12.09 a kochalam sie 20ego tzw stosunek przerywany(bez zabezpieczenia) do tej pory utrzymuje sie bol podbrzusza i ciagle mi przyszkadza, bole głowy a jedzenie rosnie mi w ustach...rano mi niedobrze(ale nie wymiotuje)a do tego okres dostalam 8.10 ale to bardziej takie plamienie a nie typowy okres...moze to urojona ciaza????pomocy!co ja mam zrobic?

reklama
marzenatm, witaj!
jak rozumiem stosunek był tylko 20?? czy później jeszcze tez były? bo w sumie owulacja moze być w kazdym dniu cyklu, tylko według norm jest w połowie.
najlepiej zrób sobie test ciązowy, do kupienia w aptece i supermarketach tez. test zrób z porannego moczu. mozna ewent zrobic test ciażowy z krwi, tzn betaHCG, w laboratorium odpłatnie.
moze byc tak ze w ciazy, w terminie spodziewanej miesiaczki wystepuje krwawnie/plamienie.

Do góry