reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Pchełko10.05 Na początku zazwyczaj ta druga kreseczka jest bardzo jasna...taki cień kreseczki ;-) Ja myślę, ze @ to do ciebie nie przyjdzie :-) :-) :-) I tak po cichutku już ci gratuluję :-) :-) :-) :-)

reklama
pchełko, jesli masz możliwosc, topójdź do laboratorium i zrób sobie badanie z krwi na betaHCG, ono ci powie czy jest fasolka.
ja test zrobiłam chyba 10 dni po owu, druga kreska sie pojawiła po niecalej minucie,ale tez nie była ciemna, tak lekko różowa. dopiero za tydzein od pierwszego testu była ciemna.
testowac najlepiej w dniu spodziewanej @ (to najwczesniej). wielu dziewczynom testy wychodziły ujemne,a za kilka dni już były dwie kreseczki.
u mnie na tych przechowywanych testchtez nigdy nic sie nie raczyło pojawic, tzn ja czasami cos "widziałam",ale poza mną nikt juz nie był w stanie sie dopatrzec;-)
tempke masz bardzo ładna, poczekaj te 3 dni,albo tak jak pisałam - rób bete.

dzieczynki pozwoliłam sobie sciagnac esty zaciazonych juz dziewczyn dla porówniania .. moj jest bardzo słabiutki jednak nie na tyle aby maz go nie zauwazył hehe wkleje 1 fotke z 2 testami i mój to ten drugi na obrazku z bardzo niewidoczna 2 kreseczka :-) podejzewam ze za wczesnie zrobiłam bo u mnie jest dopiero 24 dzien zrobie za 4-5 dni i wtedy sie okaze :-)) dzieczynki nie moge wkleic tescików zdjec ??????? jak to zrobic????????

dziewczynki wracam z imprezki wczesnie co ... wypiłam 1 słabego drinka i tak zaczełam po nim wymiotowac ze szok !!!!! a 2 tescik wyszedł tak samo jak 1 .. podejzewam ze to za wczesnie bo dzis jest mój 24 tydzien zrobie tak w srode bo w srode @ ma przyjsc ale pewnie jej nie bedzie :-) powiedcie mi jak to jes z ta temperaturka czy przed @ powinna spadac bo ja jestem 3 dni przed @ a temperaturke mam 37,1 - 37,6 i nie spada !!! co z tym drinkiem czy tak reaguje organizm na kobiety w ciazy ???

Witam,
Ja staram się o maleństwo od kilku tygodni i chyba już jestem mamusią,
gdyżmam podobne objawy: bolące piersi, nie mogę wciągnąć brzucha (nigdy nie mialam takiego problemu), zaczynają się zmienne humory. Prawdopodobnie to 2 tydzień, robiłam test ale nie wyszedł, a ginekolog po 1 tyg. nie mógł stwierdzić czy to ciąża. Ciekawa jestem czy to już to czy coś innego, mam nadzieję, że jestem mamausią.

Pozdrawiam,

Anita

Anita, witam :-)
gin moze stwierdzić ciąże "ręcznie" ze 2 tyg po spodziewanej @, czyli około 4 tyg po zapłodnieniu. a test mało kiedy wychodzi przed terminem spodziewanej @, najlepiej go robić tak ze dwa dni po. albo test z krwi, który powienien wyjsc już tydzien po zapłodnieniu.

[pchełko jesli jestszansa ze jestes w ciazy, proponuje nei pić alkoholu, który wpływa negatywnie na tworzący sie układ nerowowydziecka.
jak na alkohol reagują ciężarne nie wiem, będąc w ciazy nie brałam alkoholu do ust.
tempka nadal bardzo ciążowa:-) . jesli chodzi o spadek przed @, to zazwyczaj nastepuje on 1-2 dni przed @, czasami dopiero w dniu @.

reklama
kochana elzbietko chyba raczej czerwcówka hehe kreseczka jest wyrazniejesza ale jeszcze nie taka jaka bym chciała .. w srode mam 28 dzien cyklu i 9 pazdziernika ide do gina aby mi potwierdził heheh a w piatek zrobie tescik krececzka powinna byc juz idealna boze jak sie ciesze a maz szaleje heheh non stop chodzi i mnie całuje (mniam :-) zrobie 29 dzien po spodziewanej @ bo maz ma urodzinki bedzie miał piekny prezencik :-))) a ja cały czas nie moge uwierzyc uwierze dopiero jak lekarz mi to potwierdzi hehehe

Do góry