reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

właśnie wróciłam z apteki, jeszcze troche poczekam aż będzie mi się chciało mocno siusiu i zrobię teścik, dam znać, ale jakoś zaczyna mnie brzuch pobolewać jak na miesiączkę-zobaczymy, trzymajcie kciuki!!! :)

reklama
siwucha12 , generalnie w ciazy jest podwyższony poziom leukocytów we krwi, wiec taki wynik nie jest miarodajny jeśli chodzi o diagnozę stanu zapalnego. stan zapalny pochwy/sromu jest zazwyczaj widoczny gołym okiem, szczególnie dla lekarza - jest zaczerwienienie i inna wydzielina. czasami wystarczy zrobić pH pochwy i już widac ze coś jest. najlepszym badaniem na stwierdzenie stanu zapalnego w tych miejscach jest czystośc pochwy lub posiew z pochwy. to powie dokąłdnie czy jest zapalenie i jelsi jest jakie bakterie go wywołują - co pozwala leczyć kierunkowo.
póki co mozesz podmywac sei roztworem tantum rosa (bez irygacji). jelsi palnujesz zrobic któres z tych badan (czystośc/posiew) nic sobie nei wkładaj do pochwy. jesli nie - mozesz spróbowac lactovaginal.
i czekam na pięny tescik :)

No dziewczynki niestety :( i teścik negatywny i miesiączka się pomału pojawia :(, ale nie jestem jakoś strasznie rozczarowana, jestem młoda, mam 21 lat wiec jeszcze trochę czasu przede mną, a teraz będą wakacje wyjeżdżam do narzeczonego do Niemiec, nie będę o tym myślec a jak sie dzidzia pojawi to napewno będziemy szczęśliwi. Pozdrawiam i dziękuję Wam Dziewczyny za rady i pomoc. Buziaki

A ja testuję za tydzień i coś tak czuję, że tym razem będę szcęśliwa ;D ;D ;D
A propos wieku: ja mam latek prawie 30 i o maleństwie wcześniej nie myslałam (studia, staż, specjalizacja, kariera ;) ;)) a i za mąż wyszłam 2 lata temu dopiero ::). Więc teraz czekam na maleństwo,bo w końcu mam poukładane życie i wiem, że mogę mu stworzyć najlepsze warunki.

reklama

Dziękuję dziewczynki!!!!!
Wszystko musi być DOBRZE ;D ;D ;D ;D ;D
A jak nie..................to następnym razem ;D Buźka dla wszystkich!!!!!!

Do góry