reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

właśnie wróciłam z apteki, jeszcze troche poczekam aż będzie mi się chciało mocno siusiu i zrobię teścik, dam znać, ale jakoś zaczyna mnie brzuch pobolewać jak na miesiączkę-zobaczymy, trzymajcie kciuki!!! :)

reklama
siwucha12 , generalnie w ciazy jest podwyższony poziom leukocytów we krwi, wiec taki wynik nie jest miarodajny jeśli chodzi o diagnozę stanu zapalnego. stan zapalny pochwy/sromu jest zazwyczaj widoczny gołym okiem, szczególnie dla lekarza - jest zaczerwienienie i inna wydzielina. czasami wystarczy zrobić pH pochwy i już widac ze coś jest. najlepszym badaniem na stwierdzenie stanu zapalnego w tych miejscach jest czystośc pochwy lub posiew z pochwy. to powie dokąłdnie czy jest zapalenie i jelsi jest jakie bakterie go wywołują - co pozwala leczyć kierunkowo.
póki co mozesz podmywac sei roztworem tantum rosa (bez irygacji). jelsi palnujesz zrobic któres z tych badan (czystośc/posiew) nic sobie nei wkładaj do pochwy. jesli nie - mozesz spróbowac lactovaginal.
i czekam na pięny tescik :)

No dziewczynki niestety :( i teścik negatywny i miesiączka się pomału pojawia :(, ale nie jestem jakoś strasznie rozczarowana, jestem młoda, mam 21 lat wiec jeszcze trochę czasu przede mną, a teraz będą wakacje wyjeżdżam do narzeczonego do Niemiec, nie będę o tym myślec a jak sie dzidzia pojawi to napewno będziemy szczęśliwi. Pozdrawiam i dziękuję Wam Dziewczyny za rady i pomoc. Buziaki

A ja testuję za tydzień i coś tak czuję, że tym razem będę szcęśliwa ;D ;D ;D
A propos wieku: ja mam latek prawie 30 i o maleństwie wcześniej nie myslałam (studia, staż, specjalizacja, kariera ;) ;)) a i za mąż wyszłam 2 lata temu dopiero ::). Więc teraz czekam na maleństwo,bo w końcu mam poukładane życie i wiem, że mogę mu stworzyć najlepsze warunki.

reklama

Dziękuję dziewczynki!!!!!
Wszystko musi być DOBRZE ;D ;D ;D ;D ;D
A jak nie..................to następnym razem ;D Buźka dla wszystkich!!!!!!

Do góry