reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Dziekuję Ci Elżbietko za wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam gorąco-Trzymajcie się cieplutko razem z dzidziusiem :laugh:

Siwucha12 nie martw sie tym testem, mi tez wyszedl nnegatywnie i to jak 10 dni mi sie okres spoznial, a teraz naleze do pazdziernikowych mamusiek... te testy sa zawodne, najlepiej isc do lekarza,on wykryje nawet 3 tygodniowa ciaze, i bedziesz wtedy miala 100 proc. pewnosci. A co do leku to napewno malenstwu nie zaszkodzi, bo w tym stadium rozwoju i to trwa chyba az do 7 tygodnia,plod chroni powloka ktora nie dopuszcza zadnych substancji z twojego organizmu... tak mi powiedzial lekarz jak powiedzialam, ze nie wiedzac, ze jestem w ciazy pilam alkohol i bralam tabletki od pecherza( myslalam ze czeste sikanie to objaw przeziebienia pecherza)

Aha, a stosowanie lekow i masci przeciwgrzybiczych w pierwszym trymestrze zwieksza ryzyko poronienia,wiec jesli to swedzenie nie jest uciazliwe to sie wstrzymaj z jakimikolwiek masciami i innymi farmaceutykami

Dziewczyny a czy ewentualny stan zapalny w okolicy nawet pochwy będzie widoczny w badaniach morfologicznych w ob?? bo ja mam wszystkie wyniki w normie ale nie wiem czy to wogóle ma związek i potwierdzenie w takiech badaniach???? :-[

Ja mialam takie specjalne badanie, gin pobierala sluz na wacik, z pochwy. Ale mysle ze zakazenie byloby widoczne w wynikach wlasnie ob. Pamietam tez jak lezalam w szpitalu to jak mi wyszly zle wyniki to pozniej dla dokladniejszej diagnozy pobierali mocz prosto z pecherza przez cewnik. Na szczescie to bylo ok, ale tez mialam niewielkie zakazenie pochwy i musialam razem z mezusiem wziac antybiotyk. Lepiej to sprawdzic jesli masz jakies podejrzenia.

reklama
Do góry