reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Dziekuję Ci Elżbietko za wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam gorąco-Trzymajcie się cieplutko razem z dzidziusiem :laugh:

Siwucha12 nie martw sie tym testem, mi tez wyszedl nnegatywnie i to jak 10 dni mi sie okres spoznial, a teraz naleze do pazdziernikowych mamusiek... te testy sa zawodne, najlepiej isc do lekarza,on wykryje nawet 3 tygodniowa ciaze, i bedziesz wtedy miala 100 proc. pewnosci. A co do leku to napewno malenstwu nie zaszkodzi, bo w tym stadium rozwoju i to trwa chyba az do 7 tygodnia,plod chroni powloka ktora nie dopuszcza zadnych substancji z twojego organizmu... tak mi powiedzial lekarz jak powiedzialam, ze nie wiedzac, ze jestem w ciazy pilam alkohol i bralam tabletki od pecherza( myslalam ze czeste sikanie to objaw przeziebienia pecherza)

Aha, a stosowanie lekow i masci przeciwgrzybiczych w pierwszym trymestrze zwieksza ryzyko poronienia,wiec jesli to swedzenie nie jest uciazliwe to sie wstrzymaj z jakimikolwiek masciami i innymi farmaceutykami

Dziewczyny a czy ewentualny stan zapalny w okolicy nawet pochwy będzie widoczny w badaniach morfologicznych w ob?? bo ja mam wszystkie wyniki w normie ale nie wiem czy to wogóle ma związek i potwierdzenie w takiech badaniach???? :-[

Ja mialam takie specjalne badanie, gin pobierala sluz na wacik, z pochwy. Ale mysle ze zakazenie byloby widoczne w wynikach wlasnie ob. Pamietam tez jak lezalam w szpitalu to jak mi wyszly zle wyniki to pozniej dla dokladniejszej diagnozy pobierali mocz prosto z pecherza przez cewnik. Na szczescie to bylo ok, ale tez mialam niewielkie zakazenie pochwy i musialam razem z mezusiem wziac antybiotyk. Lepiej to sprawdzic jesli masz jakies podejrzenia.

reklama
Do góry