reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja na grudzień biore L4, z przyczyn "wyższych". po pierwsze lekarz z którym pracuje w gabinecie idzie na operacje oczu i nie bedzie go cały grudzień, a ja nie chce zeby rzucili mnie dojakiejsc innej przychodni ::). wiec wykombinowałam sobie zwolnienie ;D. a po drugie bede miala badania endokrynologiczne, które wymagają czasu, czyli L4 sie baardzo przyda :)
a w ciązy? jak bede sie dobrze czuła to bede pracowac, no chyba ze trzeba bedzie gdzieś pojechac ;), towezme zwolnienie zebu urlopu nie marnowac :D

reklama
Ja zawsze mowilam ze bede pracowac tak dlugo jak dam rade...
...ale ostatnio atmosfera pracy mnie dobija, czuje sie w niej podle, wiec postanowilam sobie, ze jezeli bedzie wszystko ok z dzidzia itp. to pracuje maksymalnie do 5 m-ca, potem ide na L-4. Zbyt duzo stresow jest w pracy, a nie chce dziecka nerwusa. Sama mam zszarpane nerwy ostatnimi czasy, wystarczy!!!!
Potem macierzyński i zalegle urlopy. Wg moich obliczen udaloby mi sie wowczas tak do okolo 6 m-ca dzidziusia siedziec z nim w domku. To moj plan :D

Plan niezły :)
Ja też teraz tak mówię - że będę pracowała do końca. No ale jeśli atmosfera będzie taka jak teraz, to dla własnego i dzidzi zdrowia psychicznego, pojdę na L4. Bez żalu.

A ja na jutro wzięłam zastępstwo za koleżankę i idę na 10 godzin do pracy :o Nie wiem, jak ja to zniosę ::) Może wszyscy przeżyją ;) ;D

no dobra, ja wymiękam. tez ide spac. juz nie pamięatm kiey o takiej porze szłam spac. ale oczy mi sie zamykają. moze to dlatego ze ostatnie noce kładliśmy sie spac 3 rano??
kolorowych snów wszystkim!! dobranoc!

KAmilko Ty to na 100% masz dzidziulka!
Sossenka, Wiki.25, u Was też coś dzidzimi pachnie ;D
Elżbietko, u Ciebie coś się chyba dzidziulka w chowanego bawi! :) Ale zdaje się, że chyba czai się jakiś maluszek u Ciebie w brzuszku... :)
A co do L4 to moja doktor powiedziała, że po przejściach w poprzedniej ciąży, zaraz po pozytywnym teście dostaję zwolnienie na całą ciążę. Mam być z dala od serwerowni, nerwów, pracy...

DZIEKUJE INES MAM TEZ TAKA NADZIEJE..BO JUZ WYMIEKAM OD 3 DNI UMIERAM Z BOLU BRZUCHA DZIS PRZESZLO JUZ WSZYSTKO..ledwo zyje jak nieprzejdzie ide do lekarza bo moze cos niedobrego sie dzieje
a co do L4 to ja jestem w domciu i niepracuje wiec sie niemartwie.mam za to pod opieka chorego dziadka i synka 5-letniego i meza w delegacjach..hahah malina:D

reklama
Ja też zmykam...  :) obejrzę jeszcze coś w telewizorku i kładę się do łóżeczka... może mężusia namówię żeby położył się wcześniej hihihi... w sumie to tak możemy poprzytulać się dla przyjemności bo niestety jestem co dopiero po @ więc nic z fasolek...
Kurcze  :mad:  miałam nie liczyć...muszę się pilnować ...

Dobranoc dziewczynki  :) :) :)

Do góry