reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja na grudzień biore L4, z przyczyn "wyższych". po pierwsze lekarz z którym pracuje w gabinecie idzie na operacje oczu i nie bedzie go cały grudzień, a ja nie chce zeby rzucili mnie dojakiejsc innej przychodni ::). wiec wykombinowałam sobie zwolnienie ;D. a po drugie bede miala badania endokrynologiczne, które wymagają czasu, czyli L4 sie baardzo przyda :)
a w ciązy? jak bede sie dobrze czuła to bede pracowac, no chyba ze trzeba bedzie gdzieś pojechac ;), towezme zwolnienie zebu urlopu nie marnowac :D

reklama
Ja zawsze mowilam ze bede pracowac tak dlugo jak dam rade...
...ale ostatnio atmosfera pracy mnie dobija, czuje sie w niej podle, wiec postanowilam sobie, ze jezeli bedzie wszystko ok z dzidzia itp. to pracuje maksymalnie do 5 m-ca, potem ide na L-4. Zbyt duzo stresow jest w pracy, a nie chce dziecka nerwusa. Sama mam zszarpane nerwy ostatnimi czasy, wystarczy!!!!
Potem macierzyński i zalegle urlopy. Wg moich obliczen udaloby mi sie wowczas tak do okolo 6 m-ca dzidziusia siedziec z nim w domku. To moj plan :D

Plan niezły :)
Ja też teraz tak mówię - że będę pracowała do końca. No ale jeśli atmosfera będzie taka jak teraz, to dla własnego i dzidzi zdrowia psychicznego, pojdę na L4. Bez żalu.

A ja na jutro wzięłam zastępstwo za koleżankę i idę na 10 godzin do pracy :o Nie wiem, jak ja to zniosę ::) Może wszyscy przeżyją ;) ;D

no dobra, ja wymiękam. tez ide spac. juz nie pamięatm kiey o takiej porze szłam spac. ale oczy mi sie zamykają. moze to dlatego ze ostatnie noce kładliśmy sie spac 3 rano??
kolorowych snów wszystkim!! dobranoc!

KAmilko Ty to na 100% masz dzidziulka!
Sossenka, Wiki.25, u Was też coś dzidzimi pachnie ;D
Elżbietko, u Ciebie coś się chyba dzidziulka w chowanego bawi! :) Ale zdaje się, że chyba czai się jakiś maluszek u Ciebie w brzuszku... :)
A co do L4 to moja doktor powiedziała, że po przejściach w poprzedniej ciąży, zaraz po pozytywnym teście dostaję zwolnienie na całą ciążę. Mam być z dala od serwerowni, nerwów, pracy...

DZIEKUJE INES MAM TEZ TAKA NADZIEJE..BO JUZ WYMIEKAM OD 3 DNI UMIERAM Z BOLU BRZUCHA DZIS PRZESZLO JUZ WSZYSTKO..ledwo zyje jak nieprzejdzie ide do lekarza bo moze cos niedobrego sie dzieje
a co do L4 to ja jestem w domciu i niepracuje wiec sie niemartwie.mam za to pod opieka chorego dziadka i synka 5-letniego i meza w delegacjach..hahah malina:D

reklama
Ja też zmykam...  :) obejrzę jeszcze coś w telewizorku i kładę się do łóżeczka... może mężusia namówię żeby położył się wcześniej hihihi... w sumie to tak możemy poprzytulać się dla przyjemności bo niestety jestem co dopiero po @ więc nic z fasolek...
Kurcze  :mad:  miałam nie liczyć...muszę się pilnować ...

Dobranoc dziewczynki  :) :) :)

Do góry