reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Elżbietko, po bromergonie czuję się dobrze teraz tak ale przy zwiększaniu było troche gorzej oczywiście ciśnienie w dół zawroty główki, ogólnie złe samopoczucie do tego stopnia że ledwo po świecie łaziłam, ale teraz przyzwycziłam się tak jak i ty :) :) :) :)i dlatego zastanawiam się czy moje objawy niosą prawdopodobieństwo ciąży?piersi mam powiększone i trochę bolesne, otoczek ciemniejszych nie... i tu zastanawiam się jaki wpływ na objawy ciążowe ma bromergon... czy mogą one wyglądać trochę inaczej niż w przypadku nie brania go??? mlekotoku nie mam odkąd biorę leki, a jak trafiłam do lekarza to miałam coś ponad 8000 prolaktyny, na dopuszczalną 500, przy czym wtedy leczona byłam połówką tabletki na dobę, no ponieważ roczne leczenie nie przyniosło poprawy, nawet samopoczucia, bo jak się nie leczyłam to czułam się okropnie, przeniosłam się z leczenie do innego lekarza prywatnie, no i obecnie nam 50 na 25 normy, to nieporównywalny efekt ale po 2 latach przyjmowania tak dużej dawki...
czasami mam dość już tego leczenia ale nie poddaję się bo wiem że to potrzebne jest naszej fasolce...
czytałam też o miesiączce podczas ciąży... i zastanawiam się czy to mogło mnie się przytrafić, bo tyle tych objawów ciążowych?... a może to zbieg okoliczności, albo jakieś zaburzenia... chyba nie wytrzymam do @ aby się przekonać... może zatestuję wcześniej, bo boję się o maleństwo jeśli już by było 2 miesiąc, czy nawet tydzień to przecież nie wolno brać bromergonu jak ona jest... prawda?

dla chłopczyka imienia jeszcze nie mamy ale jakby była dziewuszka to będzie Julia

dzieki dziewczyny trzymające kciuki zawsze można na was liczyć! jesteście kochane! :D :D

sossenka  to faktycznei poziomy podniebne, przeliczyłam to na jednostki w których ja sie  badam (norma do 25), to te 8000 to 400!!!szok, tyle toja na szczescie nei miałam!!
test oczywiscie mozesz zrobic,ale tak do końca (jak wyjdzie I) sie nie sugeruj...
co do bromergonu w ciąży, to jesli sąwysokie poziomy prolaktyny (a twoje sie do takich zaliczaja!!) powinno sie brac bromergon w poczatkowych tygodnaich ciazy, stopniowo zmniejszając dawkę!! bo jak nagle odstawisz i prolaktyna ci poszybuje, to moze to spowiodowac poronienie. tak mówił mi mój lekarz...
nie poddawaj sie, nawet jak teraz sie nie udało!!

KA milka ja mam dla dziewczynki (jesli sie wogole udalo) ...to weronika a chlopiec to bedzie eryk...ale stawiam na dziewczynke jesli jest to czuje ze to bedzie siostrzyczka dla mojego synka:)

mój lekarz mówi, że odstawić nie wolno bo może rosnąć i tak najprawdopodobniej jest, ale powiedział też że jak będzie dzidzi w brzuszku to wtedy odstawi...
a to z kolei może spowodować że groczulak jeszcze urośnie, przy zmianach hormonalnych, i leczenie od początku... :)

reklama
Ja z doskoku z kuchni. Wlasnie robie tarte i zapiekanke ziemniaczana. CIekawe czy wyjdzie.

kajunia, przykro mi z powodu @, dobrze, ze godnie to przyjmujesz i nie stresujesz sie. Tak trzymac. Na pewno wkrotce bedziesz mama.

sossenka i Elzbietka - wierze, ze wasze problemy zdrowotne bardzo szybko sie rozwiaza. No i ze bedziecie nosily niebawem w swoich brzuszkach male fasolki :)

A ja coraz bardziej czuje sie na @. Niech przychodzi jak najszybciej - szybciej bede miala go z glowy :p

Do góry