reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

wchodze forum, patrze i co widze ?? Rusalka ma suwaczek ciazowy....hihi moje gratulacje, ale super.
To na kiedy termin? Na czerwiec? To ci zrzadzenie losu, mowilas ze czerwiec sobie odpuszczasz bo obrona, a tu wlasnie wtedy fasolka wyskoczyla. ;D
Kurcze, lece na forum dalej moze gdzies cos wiecej opisalas?? ;P

reklama
Jeszcze raz ślicznie, ślicznie Wam dziekuję:)
ano Agutku..miałam odpuscić ten miesiać( w planach wogóle to mial być październik wogóle starania:)..popróbowaliśmy wczęsniej..i jakoś nie wyszło- wyjazdy..choroba..i pomyślalam ze pewnie i teraz sie nie uda..wiec sie nie zabezpieczaliśmy..no i ..Jestem w ciaży:)-dziś to non stop do siebie powtarzam, bo wciaz nie wierzę:):):)..bardzo jestesmy szczęśliwi..teramin niewazny:)..a obbronię sie , albo wczęsniej albo poźniej -po porodzie:)..cóż..dzidzia zdecydowala za nas:)
Jeśli chodzi o kłucie..INES:)..badz dobrej myśli..mnie własnie tak potwornie mocno kłul prawy jajnik..aż noga mnie cała bolała(pisalam tu)..i też bałam sie wierzyć, ba..myślec o tym, ze to moze sie zagnieżdzac moja kruszynka..a jednak:)?..wie i Tobie tego życzę!!!!

Powiem ci Rusalko,ze ja przerzywalam podobne bolesci,teraz to juz wiem,ze to byla fasolka,ktora pewnie sie przeciskala,przez jajowody,bol straszny i moja pierwsza mysli to byla,na pewno sie zagniezdzila nie tam gdzie trzeba,ale lekarz mnie uspokoil,ze to nie to i chwal bogu :)
A dzidzi wspaniale ze was zaskoczyla,wybrala sobie skomlikowany czas,ale bedzie dobzre poradzisz sobie na pewno,zycze jak naj ;D

RUSALKO! Dziekuje za wsparcie no i OLBRZYMIE GRATULACJE!!! Trzymaj sie cieplo!!! jesli chodzi o moj dzien cyklu to juz sama nie wiem slowo jak ostatnio pisalam wszystko mi sie pomieszalo ale okres napewno powinien juz byc. Kluja mnie jajniki na przemian i pobolewa cale podbrzusze. Jak w nastepny poniedzialek @ nie bedzie robie jeszcze jeden test. A tak wogole to zaczynam sie martwic czy cosik mi sie tam niedobrego nieporobilo. Tymczasem trzymam kciuki za was wszystkie, jestescie kochane!!! :-*

Dziewczyny - jesli chodzi o pierwsze objawy u mnie było tak - od razu po owulacji - z 1-2 dni po, silne bóle w krzyżu i takie mrowienie w brzuchu jak na miesiączke - trochę słabsze ale dość długo trwające. Tak było z tydzień albo i dłużej. Oczywiście temperatura przed spodziewana miesiączką nie spadła - u mnie ten wyższy poziom to było 36,7-36,9 rano a przed owulacją mam 36,2-36,3. Poza tym bardzo szybko zaczęło mi się paskudnie odbijać...ciężko było nad tym zapanować. Piersi zaczęły tak wyraźnie boleć i po trochu rosnąć ok terminu @. Teraz mam podobne objawy tyle że trochę rzadziej, tylko piersi bolą i rosną bez przerwy. No i mdli, tak nie ciągle i nie codziennie ale dziś w pracy to już mnie mocno muliło. Poza tym jestem śpiąca ... w nocy spałam bardzo źle - nigdy wcześniej tak nie miałam, teraz zaczyna być lepiej, jestem tak zmęczona że nawet ból piersi mnie nie budzi :) , a zdarzało się że budził. Siusiam dość często - ale to miałam zawsze więc u mnie nie było to szczególnie diagnostyczne. Co jeszcze - zmienne nastroje (jakoś bardziej zauważa to mój mąż niż ja), zmienne apetyt - albo całkowita niechęć do jedzenia alnbo jakieś napady głodu.

Hmmm dostalam dzisiaj @!!! Tylko ze jest jakis inny troche taki sabiutki??? ciekawe jak bedzie jutro moze sie troche jeszcze rozkreci hihihi ale wyraznie jest cosik nie tak...!

reklama
A moj niedobry maz uwaza ze jak bede sie starac to nic z tego nie wyjdzie i trzeba wyluzowac :mad: wiec jak chce probowac jakiejs specjalnej pozycji czy polezec z nogami do gory to mowi mi zebym nie cudowala bo to bez sensu :mad: :mad: :mad:

Do góry