reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Misia q - jak się czułaś na początku ciąży- pytam bo dopiero co wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie cudowne kreseczki- i zastanawiam się, kiedy iśc do lekarza.... :)

reklama
Dziewczyny, !!! dzis mam 27 dc. od wczoraj boli mnie brzuch jak jasna cholera, tak jak podczas @ albo jak przed @. Piersi nie przestały mnie bole a bolą od 15 dc. Czy moge mie jakąkolwiek nadzieję? robiłam test w 20 dc: wyszedł negatywnie. ale ponoc czasem tym ktore sa w ciazy wychodzi dopiero np po tygodniu od dnia spodziewanej @.

ja się czułam jak podminowana emocjonalnie, piersi miałam z żyłkami już tydzień po zapłodnieniu, a do lekarza poszłam w 6 tyg :) bo chciałam żeby już coś było widać na USG :)
Ola.K jeśli nie wiesz jak się zachowywać we wczesnej ciąży to idź do gina, on Ci poda witaminki jakie warto brać, odpowie na wszystkie pytania itd.
Pozdrawiam

ania-n pisze:
Dziewczyny, !!! dzis mam 27 dc. od wczoraj boli mnie brzuch jak jasna cholera, tak jak podczas @ albo jak przed @. Piersi nie przestały mnie bole a bolą od 15 dc. Czy moge mie jakąkolwiek nadzieję? robiłam test w 20 dc: wyszedł negatywnie. ale ponoc czasem tym ktore sa w ciazy wychodzi dopiero np po tygodniu od dnia spodziewanej @.

Ania mi wyszedł pozytywny test dopiero po 10 dniach od dnia spodziewanej miesiączki (to był mój piąty test ciążowy)

Dziękuję za wsparcie:))) Nie macie pojecią jak bardzo czekam na dzidzię. w ogólniaku miałam powazne problemy i kazy lekarz pytał sie mnie czy6 chcę miec dzieci. teraz mam 26 lat i t5ak bardzo przeżyw3am każdą zmiane w moim organiźmie. Aż taki bardzo pragne dzieciątka, że boje się , że przekształci sie to w jakąś depresję. Staram się jak moge. Ale tyle razy miałam "złudne" opbjawy, że teraz "chuchaM NA ZIMNE". Czy któraś z WAS która jest wciąży może mi powiedzie jak np zmieni sie śluz , albo czy nachodzą was nagłe ochoty na płacz zupełnie bez powodu? Ja palę od 7 lat. Do dnia dzisiejszego nie przeszzła mi mochota na papierody cho staram sie palic jak najmniej. Słyszałam, że gorąca kąpiel nie sprzyja faso;lkom, ale dziż nie mogłam sie oprzec. brzuch dalej boli. piersi też. miałam ochote na kiszone, ale ja lubie kiszone w ogóle. i nagle mi przeszło. Raz mam zatwardzenie. na drugi dzień odwrotnie. nie mogę spa. chce mi sie pic. np piwo.:) Zazdroszczę WAM wszystkim zafasolkowanym.

moniolek pisze:
Elżbietko - wcześniejsze objawy i to zaśnięcie na przystanku - napisz kiedy testujesz bo coś mi się wydaje, że tym razem będą dwie kreski :)
szczerze mówiąc, nie bede chyba testowac...chyba ze @ nie przyjdzie :) :). a odganiam ją całyczas mlsmi i modlitwą!!oby nie przyszła...
co do objawów...???czy ja wiem ??to ciązowe??niewazne,zgaga mogła by odpuścic. dzisiaj zaczeła mnie piec po herbatnikach. i tak strasznie mi sie odbijaja ::)

Ines, chyba moge ci pocichutku pogratulowac... nawet nie wiesz, jak bardzo sie ciesze Twoim szczesciem!!mam nadzieje, a raczej jestem pewna, ze wszytsko bedzie dobrze!!

Axxa, a ty kiedy testujesz??według suwaczków mamy ten sam termin...

ania-n ja na początku też miałam straszne bóle podbrzusza i piersi i jeden rozmiar większe a poza yym zmienne nastroje - na wzruszających filmach płaczę jak dziecko. Ja idę do gina 70-10 potwierdzić, że noszę w sobie dzidzie...a Ty radzę wykonaj teścik w dniu spodziewanej @ (polecam Quick Vue Blutest) i pisz szybciutko co tam wyszło - Powodzenia!!!!

Elzbietko trzymam kciukaski aby @ nie przyszła i aby fasolka zagosciła w Twoim brzuszku  :) Ines-powtórz teścik za kilka dni ale po cichu Gratuluje!!!!!!! :)

Wiecie co jeszcze dziwnego zauważyłam? Zawsze przed@ miałam strasznie nadęty brzuch, a w tym cyklu nic brzuszek jak lala, wczoraj zaczęły mnie boleć sutki(nawet na nie popatrzeć nie mogę). We wtorek mam kontrolną wizytę u ginekologa. Zobaczymy

reklama
bpcianek222 - a robiłaś teścik - jeżeli nie to szybciutko pędź do apteki i kupuj teścik...może udało Ci się ...i nosisz w sobie fasolkę??Tego z całego serduszka Ci życzę...powodzenia ;)

Do góry