reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

anulka śliczności te twoje maleństwo:-) a jakie fajne szczuplutkie:-) Tymek na tym etapie to było taka mała okrągła kulka:-) oby kochana tak dalej się pięknie rozwijało:-)

monooke ze zwolnieniem tak jak piszesz pójdziesz kiedy będziesz chciała ale z doświadczenia powiem Ci tak: nic tak dobrze nie robi dzidziusiowi i mamusi jak SWIĘTY SPOKÓJ a taki masz nie chodząc do pracy;-) a poza tym w ciąży (co napewno potwierdzą te kobitki które są i te które były) jednego dnia czujesz się extra a drugiego nie masz siły wstać z łóżka i wtedy fajnie jest mieć świadomosć ze NIC NIE MUSISZ:-)

blonplatyna za tydzień mam wizytę:-) kupiłam mutsy na stelażu urban rider:-) mamaFFiaja też chciałam gondolkę w której zmieści się większe dziecko niż 5 miesięczne ale babka w sklepie i zaprzyjaźnione mamuśki uświadomiły mi że jak tylko dziecko zaczyna się podność i siadać to wożenie w gondolce jest średnio wygodne i bezpieczne... nie wiem pewno przekonam się na własnej skórze:-)

martusia koniecznie daj znać jak po rozmowie:-)

właśnie zadzwoniła moja siostra że nie mogła sie opanować i kupiła dwie reklamówki ciuszków dla Tymka:-D

reklama
Mamaffia ja właśnie myślałam o x-landerze bo są ok no i w przystępnej cenie, ale każdy inaczej radzi i masz tu babo placek. Też mi się wydaje że większa gondola jest wygodniejsza, ale znów te małe są bardziej praktyczniejsze.

kamila jak dziecko jest w stanie podniesc sie z lezacej pozycji do siedzacej ma zazwyczaj 10-11 mies bo to ze sie dzwiga albo ze siedzi stabilnie jak je sie posadzi nie znaczy ze samo siada... wiem z autopsji ze dziecku niesygodnie spi sie w wieku 6-8 mies w spacerówce ja nie mialam wyjscia i kacper musial tak spac... dlatego głeboka i długa gondola jest podstawa... wozek i tak sie rozkłada ze mozna go spokojnie spakowac do bagażnika a dziecku jest wygodnie...
wiadomo ze kazdy ma swoje zdanie ja powiedzialam swoje:)

blondi:) ale z czym te mniejsze sa praktyczniejsze??? i tak na poczatku jak jedziesz na zakupy bierzesz przekładki i nosidełko... tylko ze w x-landerze pod plecki trzeba dziecku podlozyc troche np kocyk złożony zeby dziecko lezalo a nie poł siedziało... jak idziesz na spacer z dzieckiem to duza gondola od twojej strony staje sie torebka,,, portwel butelki:) gazetka:) hahaha masz miejsce na zabawki i kieszonke na zapasowy smiczek:)

Ostatnia edycja:
mamaFFia no pewno:-) tylko że właśnie większość mam z którymi rozmawiałam twierdziła że jak ich maluchy zaczynały się podność to już nie chciały leżeć płasko w gondolce, kule i bądź tu mądry jak każdy mówi co innego:-D a no nic i tak już kupiłam, to teraz nie będę się zastanawiać:-D ale dzięki za radę:-)

blondplatyna wiesz co ci też powiem? musisz w sklepie się przymierzyć jak Ty się czujesz przy wózku:-) wiesz o co mi chodzi? ja np jestem niewysoka i raczej szczupła i jak próbowałam wozić takie większe wózki to wydawało mi się, ze są ogggromne a ja za nich nic nie wiedzę:-D a przykładowo mutsy jest dla mnie taki akurat w sam raz:-) tzn nie wyglądam jak z wózkiem dla lalek ale też nie czuję się, ze wózek mnie przerasta:-D

kamila wozek jest dla dziecka nie dla ciebie:pP hahaha

ja x-landera polecam aczkolwiek jest kilka mankamentów wlasnie dosyc krótka gondola i to ze spacerówka jest przodem do kierunku jazdy i nie ma mozlwosci zmienienia tego
ale np jest sprężysty, ma fajne wygodne koła, szybko sie słada i rozkłada i przedewsztkim cena... jak na wózek z nosidełkiem(fotelikiem) gondola i spacerówka cena jest fajna
jest lekki zwrotny

anulka w 20-22 tyg lekarze podejmują się przepowiedzenia płci:)
pamietaj jednak ze z dziewczynki zawsze moze jeszcze "zrobic" sie chłopiec:)

No i widzicie bądź tu mądry.
Mamaffia
małe gondolki są praktyczniejsze dla mnie (zajmują mniej miejsca) np w bagażniku.
Kamia ja też do dużych nie należę (wzrost i waga kurczakowa) i te wszystkie ogromne gondole mnie przerastają. Też wyglądam z wózkiem jak duże dziecko, a masa niektórych mnie przerasta, nawet nie miałam siły do góry podnieść.

Wiecie ja nie mogę się już doczekać USG, a jeszcze dwa tygodnie.

kamila wozek jest dla dziecka nie dla ciebie:pP hahaha

przede wszystkim tak ale to ja jestem jego siłą napędową;-) więć ważne jak mi się go prowadzi i jak się przy nim czuje:-) tak jak pisałaś każdy ma soje zdanie i nic nie poradzę ze dla mnie równie ważne jak wygoda dziecka było to jak ja się czuje pchając ten wózek. dokładnie tak jak pisze blonplatyna:-)

anulka w 22 tygodniu bo wcześniej mały krzyżował nóżki:-)

blondi musisz isc do sklepu posiedziec tam z godzine minimum;) i popatrzec potrzymierzac posprawdzac pamietaj ze masz prawo złożyc rozłożyc wózek wymacac wyjeździc a pozniej kupic na allegro taniej;) hahaha
ja musze kupic wózek ale kupie śmigany bo zalezy mi na tym zeby byl tani... w sierpniu rodzi sie dziecko rodzicom od których pozyczylismy wózek wiec nie mam wyjscia.... w lipcu zaczne szalec i szukac... zastanawiam sie czy kupic sama spacerówke nie uzywana czy 3 etapowy ( dla drugiego dzicka) uzywany.... jak myslicie???

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie moja koleżanka z pracy jest w tym samym tygodniu co ja i była ostatnio na usg. Za żadne skarby nie chciała wiedzieć co nosi pod serduszkiem, a tu się okazuje, że lekarz przykłada sondę do brzuszka a na ekranie wielki siusior - no trudno wtedy nie wiedzieć co się ma.
Mamaffia ja bym chyba kupiła samą spacerówkę, taką składaną jak parasolka - wygodna i lekka.

Ostatnia edycja:
Do góry