reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

jak dla mnie to zależy od tego czy jesteś osobą, która się szybko nudzi:-) wiesz o co mnie chodzi? ja tak np jestem i wiem że dla drugiego dziecka chciałabym już coś innego to wtedy nie warto inwestować kasy;-) ale jeśli nie to chyba lepiej ten 3 etapowy:-)
blondpalatyna u nas tak było:-D wcześniej się zasłaniał a na ostatnim usg odrazu wywalił co trzeba:-D

reklama
blondi 3d to dopiero w 30-32 tyg bo wykrywa ewentualne wady dzidzi i mozna ingerowac ja zrobilam w 28-29 i lekarz kazal mi powtarzac w 32 bo za wczesnie bo zem byla niecierpliwa:D i 300 poszly sie.... bo we wro 150 zl za 3d z płyta;/

mam nadzieje ze mi juz powie na kolejnej sam tak stwierdzil to bedzie 18tc zobazymy trzeba uzbroic sie w cierpliwosc ...troszke ciuszkow mam ale z reszta wytrzymam :) choc powoli trzeba kupowac bo pozniej finansowo sie zbankrutuje...myslalam ze wanienke odkupie od siostry ciotecznej ale niestety jej jeszcze posluzy wiec musze szukac.. bo ja chce taka ze wzlobieniami zeby malenstwo wlozyc i spokojnie kapac zeby sie nie zsunelo.. nie ma roznicy no byle nie roz bo ie trawie tego koloru ale zolty czy nawet niebieski jak by byla dziewczynka to nie przeszkadza:)
Mama i kolezanka juz mi wywrozyly ze chlopak bedzie zobaczymy czy sie nie myla:)

wlasnie zapomnialam sie zapytac mojego o nagranie ahh szkoda...

devi ja jestem zadowolona z x-landera tylko ta gondola na dobra sprawe 6 cm to sporo wiec mozesz sie skusic zwłaszcza ze to naprawde fajny wózek wygodny w miare lekki bo ma aluminiowy stelaż i pompowane koła ( dziecka tak nie telepie :D ) nosidełka są wygodne i ja kacpra bujałam w nosidełku bo ma taki kształt ze kładac na podłodze mozna kołysac w przód i tył:)

jesli chodzi o kołyski to ja osobiscie nie mialam ale moja kolezanka miala problem z przeniesieniem córeczki z kołski do normalnego łóżeczka bo nie chciala mala spac bo przyzwyczaila sie do kolysania wiec ryzyk fizyk:)
moj kacper spal caly czas musialam go budzic na jedzenie:D wiec spal nie musialam kombinowac
mysle ze lepiej zamiast kolyski kupic huśtawke jak dzidzia podrośnie ja kupilam tako twing rozkładaną nówke bez opakowania z wystawy za 60 zl z przesyłka a kacper ma ubaw jak nigdy i jest pokojowo ogrodowa czyli mozna rozłozyc ja wszedzie i jest stabilna:)

reklama
mamaFFIa- no własnie mnie kusi ten x-lander do tego teraz ta ciut większ gondola. Mąz mnie przekonuje ze tysiące osób już kupiło ten wózek i wszyscy raczej zadowoleni to i my damy rade. On sie zakochał w tym modelu i teraz mnie skubaniec przekonuje tylko ze jak to facet patrzy co fajnie sie prowadzi a nie co jest praktyczne :)

Do góry