reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Plamienia mogą być przez wkładkę a każdą ciąże przechodzi się onaczej. Nie ma reguły,staraj sie teraz dużo nie pić. Testy nie raz nie wychodza dlatego zaleca się jednak test z krwi bo on jest wiarygodny

reklama
wiesz ta siedze i mysle i chyba za duzo mysle bo zaczynam sie coraz bardziej bac.... wiem ze to takie glupie bo jesli nie zrobie badań i nie pojde do lekarza to niczego sie nie dowiem ale na wizyte musze czekac do 13.01 wiec czeka mnie tydzień zrzedzenia i zastanawiania sie co sie dzieje

ma ma.... to jest gin który prowadził Kacpra:) przyjmuje w przychodni na nfz i nie ma prywatnej praktyki bo mu nie starcza czasu;) a przyjmuje raz w tyg w tej przychodni:( gdyby nie czwartkowe swieto bylabym u niego w tym tyg:(

juz druga a ja nadal spac nie moge:( a jutro mam tyle rzeczy do zrobienia:(
Poziomki oj Poziomki przez twoj nick głodna sie robie;) hahahhaa

chodzis prywatnie??? gdzie jesli moge zapytac?? ja we wrocku znalazłam przychodnie planowania rodziny i mialam wyzyty co 3 tyg czasem co 4

boli mnie kurcze w lewym boku tak jak bym czuła spiralke;(
BOZE ALE SIE ZE MNIE MAZGAJ ROBI....

Jak masz to łyknij no spe. Do gina chodzę na NFZ ale do szpitala na Sarynkiewicza w Wawie. Ja mam wizyte i usg co 2 tygodnie bo to bliźniaki i jednojajowe i mają wspólne łożysko i grozi im zespół przetoczania (TTTS). Trzeba je dlatego bardziej kontrolować

a u Ciebie albo Twojego M. wczesniej byly jakies bliźniaczki????
hmmm zastanawiam sie czy ciąże bliźiacze są uwarunkowane genetycznie czy to taka loteria ;)
bo np jak bym zaszła w ciąże ze spiralka to tak jak bym trafila w lottka 6 a z bliźniakami to 2 razy pod rząd 6 :D
nomalnie jak sie okaze ze jestem w ciąży to bede grała:D:D:D hahahah
odbija mi o tej godzinie:p

Dziedziczne są bliźnięta 2 jajowe czyli takie które powstały z 2 komórek rozrodczych żeńskich i męskich a my mamy jednojajowe i one powstały w sumie z 2 komórek tzn z jednego dziecka zrobiły się 2.Dlatego mają identyczny kod genetyczny i niczym sie fizycznie nieróżnią,takie klony. Tak na prawde nie wiadomo skąd się biorą jednojajowe (komórka dzieki się na dwoje w 4 dobie po zapłodnieniu) są kobiety które mają większe skłonności np wieloródki,po wspomaganiu zapłodnienia po poronieniach.

tym o to sposobem bedziesz miala 4królewny jednego króla i wesołe królestwo:D:D:D:D ciekawa jestem jak by moj M zareagowal jak bym byla w ciazy z bliźniakami;P poki co to stresuje sie ze moge byc w ciązy:D boi sie ze nie dam sobie rady z dwojka:p

reklama
Ja dam z 4 to Ty z 2 :DD Im więcej dzieci tym bardziej się sobą zajmują bo jedynak jest samotny i trzeba go czymś zajmować.

Ten mój król to tym królewnom da sobie wejść na głowe i tyle będzie z jego panowania:-D

Do góry