reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Baby moje kochane, ale się rozpisałyście :szok:
Ja prawie cały dzień spędziłam w Warszawie, bo bylismy u mojego męża chrześniaka z prezentem gwiazdkowym. I dopiero co wróciłam.
Przeziębiona jestem :-( Katar mam okropny i ciągle kicham. Siedzę pod kocem i piję herbatę, mam nadzieję, że mi szybko przejdzie.
W sylwestra planujemy iść na domówkę do znajomych, ale jak dalej będę chora, to sobie darujemy...
Martusia, oby seksik był owocny. A wzrost temp jest zwykle w dniu owu lub dzień-dwa po.
Mononoke, a może nie będą Ci podpaski potrzebne? ;-)
kwiatuszku, przykro mi, że @ przyszła

Ja się kładę do łóżka dziewczynki, miłych snów!

reklama
ale lekturka:-) ja miałam gości, mojego prawie dwuletniego kuzyna to niezły ubaw mieliśmy, a mój ostro trenował się w roli tatusia;-) kule to ja tu chyba najmłodsza jestem- 22lata no po nowym roku to już 23:-)
mama no jedyne co wiem to ze siedzi we mnie jakaś wstydliwa albo złośliwa;-) osóbka bo na ostatnim usg skrzyżowała nóżki i ani rusz;-)
poziomki speras się czuje:-) maluszek ostro fika i strasznie jest to fajne:-) trochę mi daje kość to że puchnę nogi, ręce i trochę buzia ale wszytsko co nie jest mdłościami i wymiotami przyjmuje z godnością;-) a jak twoje "ciążowe" samopoczucie?
monooke życzę Ci żeby te podpachy były Ci potrzebne za rok na sylwka;-)
martusia a Tobie owocnych boboseksów;-)
ja też was koffam dziewczyny:-)

Kamia to że czujesz sie kwitnąco jest całkiem zrozumiałe jesteś w najlepszym 2 trymestrze. To niestety nie tyczy się ciąż bliźniaczych:dry: jestem na okrągło potwornie zmęczona a nie było mnie wczoraj cały dzień i dzieci z babcią zrobiły taki sajgon że zjadłam 4 no-spy żeby posprzatać kuchnie:wściekła/y: a jutro jeszcze resztę chałupy.

A co mówi gin o Twoim puchnięciu??

Ostatnia edycja:
poziomki no lekarzowi dopiero powiem, bo to się zaczęło jakiś tydzień temu a wizytę mam 4-go. ale czytałam w tych mamisunych gazetkach, ze może to mieć związek z wysokim ciśnieniem a ja w tej ciąży mam jak na siebie wysokie bo moja norma przed to było 90/60 itp a teraz 130/90 itd a do tego częste bóle głowy o atam te trzy czynnik były powiązane:-(
współczuje maniany z babcią:baffled: naprawdę ona nie widzi, że Ty jesteś przemęczona i nie mozesz się tak forsować?! jak nie da rady przecież nie musi Ci okien picować ale sprzątnąć wokół własnego tyłka to chyba nie za dużo! weż ją na poważną rozmowę i postrasz na zasadzie:że w takiej ciąży jak Ty jesteś nie możesz urodzić zbyt wcześnie bo to zagrożenie dla maluchów, ze źle się czujesz, grozi Ci szpital(wiesz tak żeby poczuła powagę sytuacji;-)) a jak pójdziesz do szpitala to zostanie z dziewczynami sama (tu odwołaj się do jej egoizmu;-)) to czy nie lepiej żeby Ci trochę pomagała a tym samym Ty będziesz z nimi dłużej w domu?
kahaka wiesz jak mówią o katarze: leczony tydzień nie leczony siedem dni:baffled: na ogólne przeziębienie siostra robiła mi taką mieszankę: ciepłe mleko, masło czosnek i miód:rofl2:ochyda:baffled:ale stawiała na nogi:-)

Czesc dziewczynki .....

Całą noc bolał mnie brzuch, boli mnie teraz nawet. Śniło mi się, ze mam okres.... cos mi sie zdaje ze przyjdzie dzisiaj popoludniu a najpozniej jutro lub w Nowy Rok.
Kurcza mac no @#^%&*&^%$%&^%$#%%&*((%^$#$%^&%$#@$%^&*^%$#@$%&*(!!!!!!!

monooke daleka jestem od napalania Ciebie, ale mi przez tydzień tak bolał brzuch jakby lada moment miała być mega @ a tam poprostu maleństwo sie urządzało:-)

Hej Ślicznotki
Ale się naczytałam Waszych postów, i usmiałam przy tym wszystkim:-) Jesteście niesamowite.
U mnie czas przedowulacujny, apogeum płodnościowe przypada mi na sylwestra i jakieś dwa dni po. Więc oczywiście mam zamiar to wykorzystać w 100%:-p
Martusia u mnie też najprawdopodbniej sylwester w domku, z mężem, synkiem i ruskim szampanem.... (też uważam że jest najsmaczniejszy;)
Kamia, mmmm.... zazdroszczę tych fikołków maleństwa w brzuszku. Poczekaj do 8-9 miesiąca, jak sobie przypominam takie kopniaki w żebra to, uhuhu, nieźle bolało :)
Kwiatuszekq - szkoda że nie wyszło, ale zbieraj siły i ochotę na nowy cykl. Rok 2011 musi być nasz:happy2:
Poziomki - trzymaj się, oj ja nie w ciązy i tylko jedno dziecię, a też nie mogę nad domem czasem zapanować. Uważaj na siebie i oszczędzaj się.
Monononke - ale by było fajnie jakbyś koniec roku uświęciła dwoma kreskami na teście.. Rozumiem że jutro testujesz, tak?? Czekam na wieści. No i udanego balu.
Mama - miło cię znowu widzieć, i to z dobrymi nadziejami i pozytywnym nastawieniem .
Ja niestety, i dzis i jutro w pracy, więc koniec roku nie będzie leniwy.
Miłego dnia dla Wszystkich:happy2:

reklama
NIKITA- czesc kochana:*
MONONOKE- @#$%^&*()(*&^%$#@#$%^&*())(*&^%$#@! klne z Tobą :))

KAHAKA- kup soie w aptece za 6zl olejek mietowy lub eukaliptusowy-suuper dziala przy katarze,pokrop sobie na poduszke przed spaniem a w dzien na klatke piersiową na ubranie-tylko 2,3 krople bo jest intensywny-udrożnia nos i wysusza katar-ja to stosuje przy dzieciach:))

kamia,matrusia ,kacha,poziomki i reszta gangu olsena- hellllo ;):):):):)

Do góry