reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Baby moje kochane, ale się rozpisałyście :szok:
Ja prawie cały dzień spędziłam w Warszawie, bo bylismy u mojego męża chrześniaka z prezentem gwiazdkowym. I dopiero co wróciłam.
Przeziębiona jestem :-( Katar mam okropny i ciągle kicham. Siedzę pod kocem i piję herbatę, mam nadzieję, że mi szybko przejdzie.
W sylwestra planujemy iść na domówkę do znajomych, ale jak dalej będę chora, to sobie darujemy...
Martusia, oby seksik był owocny. A wzrost temp jest zwykle w dniu owu lub dzień-dwa po.
Mononoke, a może nie będą Ci podpaski potrzebne? ;-)
kwiatuszku, przykro mi, że @ przyszła

Ja się kładę do łóżka dziewczynki, miłych snów!

reklama
ale lekturka:-) ja miałam gości, mojego prawie dwuletniego kuzyna to niezły ubaw mieliśmy, a mój ostro trenował się w roli tatusia;-) kule to ja tu chyba najmłodsza jestem- 22lata no po nowym roku to już 23:-)
mama no jedyne co wiem to ze siedzi we mnie jakaś wstydliwa albo złośliwa;-) osóbka bo na ostatnim usg skrzyżowała nóżki i ani rusz;-)
poziomki speras się czuje:-) maluszek ostro fika i strasznie jest to fajne:-) trochę mi daje kość to że puchnę nogi, ręce i trochę buzia ale wszytsko co nie jest mdłościami i wymiotami przyjmuje z godnością;-) a jak twoje "ciążowe" samopoczucie?
monooke życzę Ci żeby te podpachy były Ci potrzebne za rok na sylwka;-)
martusia a Tobie owocnych boboseksów;-)
ja też was koffam dziewczyny:-)

Kamia to że czujesz sie kwitnąco jest całkiem zrozumiałe jesteś w najlepszym 2 trymestrze. To niestety nie tyczy się ciąż bliźniaczych:dry: jestem na okrągło potwornie zmęczona a nie było mnie wczoraj cały dzień i dzieci z babcią zrobiły taki sajgon że zjadłam 4 no-spy żeby posprzatać kuchnie:wściekła/y: a jutro jeszcze resztę chałupy.

A co mówi gin o Twoim puchnięciu??

Ostatnia edycja:
poziomki no lekarzowi dopiero powiem, bo to się zaczęło jakiś tydzień temu a wizytę mam 4-go. ale czytałam w tych mamisunych gazetkach, ze może to mieć związek z wysokim ciśnieniem a ja w tej ciąży mam jak na siebie wysokie bo moja norma przed to było 90/60 itp a teraz 130/90 itd a do tego częste bóle głowy o atam te trzy czynnik były powiązane:-(
współczuje maniany z babcią:baffled: naprawdę ona nie widzi, że Ty jesteś przemęczona i nie mozesz się tak forsować?! jak nie da rady przecież nie musi Ci okien picować ale sprzątnąć wokół własnego tyłka to chyba nie za dużo! weż ją na poważną rozmowę i postrasz na zasadzie:że w takiej ciąży jak Ty jesteś nie możesz urodzić zbyt wcześnie bo to zagrożenie dla maluchów, ze źle się czujesz, grozi Ci szpital(wiesz tak żeby poczuła powagę sytuacji;-)) a jak pójdziesz do szpitala to zostanie z dziewczynami sama (tu odwołaj się do jej egoizmu;-)) to czy nie lepiej żeby Ci trochę pomagała a tym samym Ty będziesz z nimi dłużej w domu?
kahaka wiesz jak mówią o katarze: leczony tydzień nie leczony siedem dni:baffled: na ogólne przeziębienie siostra robiła mi taką mieszankę: ciepłe mleko, masło czosnek i miód:rofl2:ochyda:baffled:ale stawiała na nogi:-)

Czesc dziewczynki .....

Całą noc bolał mnie brzuch, boli mnie teraz nawet. Śniło mi się, ze mam okres.... cos mi sie zdaje ze przyjdzie dzisiaj popoludniu a najpozniej jutro lub w Nowy Rok.
Kurcza mac no @#^%&*&^%$%&^%$#%%&*((%^$#$%^&%$#@$%^&*^%$#@$%&*(!!!!!!!

monooke daleka jestem od napalania Ciebie, ale mi przez tydzień tak bolał brzuch jakby lada moment miała być mega @ a tam poprostu maleństwo sie urządzało:-)

Hej Ślicznotki
Ale się naczytałam Waszych postów, i usmiałam przy tym wszystkim:-) Jesteście niesamowite.
U mnie czas przedowulacujny, apogeum płodnościowe przypada mi na sylwestra i jakieś dwa dni po. Więc oczywiście mam zamiar to wykorzystać w 100%:-p
Martusia u mnie też najprawdopodbniej sylwester w domku, z mężem, synkiem i ruskim szampanem.... (też uważam że jest najsmaczniejszy;)
Kamia, mmmm.... zazdroszczę tych fikołków maleństwa w brzuszku. Poczekaj do 8-9 miesiąca, jak sobie przypominam takie kopniaki w żebra to, uhuhu, nieźle bolało :)
Kwiatuszekq - szkoda że nie wyszło, ale zbieraj siły i ochotę na nowy cykl. Rok 2011 musi być nasz:happy2:
Poziomki - trzymaj się, oj ja nie w ciązy i tylko jedno dziecię, a też nie mogę nad domem czasem zapanować. Uważaj na siebie i oszczędzaj się.
Monononke - ale by było fajnie jakbyś koniec roku uświęciła dwoma kreskami na teście.. Rozumiem że jutro testujesz, tak?? Czekam na wieści. No i udanego balu.
Mama - miło cię znowu widzieć, i to z dobrymi nadziejami i pozytywnym nastawieniem .
Ja niestety, i dzis i jutro w pracy, więc koniec roku nie będzie leniwy.
Miłego dnia dla Wszystkich:happy2:

reklama
NIKITA- czesc kochana:*
MONONOKE- @#$%^&*()(*&^%$#@#$%^&*())(*&^%$#@! klne z Tobą :))

KAHAKA- kup soie w aptece za 6zl olejek mietowy lub eukaliptusowy-suuper dziala przy katarze,pokrop sobie na poduszke przed spaniem a w dzien na klatke piersiową na ubranie-tylko 2,3 krople bo jest intensywny-udrożnia nos i wysusza katar-ja to stosuje przy dzieciach:))

kamia,matrusia ,kacha,poziomki i reszta gangu olsena- hellllo ;):):):):)

Do góry