reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
A ja dzis byla na USG :p narazie nic nie widac na zdjeciu, ale ja i tak sie w nie wpatruje co chwilke :D Lekarz powiedzial ze mam przyjsc za dwa tygodnie bo to jeszcze za wczesnie zeby bylo widac fasolke ( dopiero w 3 tygodniu sie ja widzi ) Mimo wszystko patrze w to zdjecie jak w obrazek :D
Teraz jeszcze mi sie tak przypomnialo , ze tak bardzo chcialam zajsc w ciaze, ze kazda kobitke , ktora spotkalam z brzuszkiem glaskalam po nim - prawdopodobnie wtedy sa maksymalnie wielkie fluidy !!!!!! Moze postarajscie sie dotknac jakiejsc przyszlej mamy i sie uda :)

czesc kobitki fajnie ze jest takie forum!!! ja w 1 ciazy a było to 7 dni po miesiaczce miałam przeczucie ze jestem w ciazy pognałam meza do apteki o 23godz.!!!!!!!!!szybciutko zrobiłam test i TEST POZYTYWNy!!!! piersi bolały mnie jak diabli ale mdłosci nie miałam tylko raz jak lezałam juz w nocy a maz był na nocce to o 23-24 tak jakby przeleciało mi przed nosem piwko jakby mi je ktos podłozył pod nosek miałam taka ochote na nie ze szok ale co zrobic jak noc i meza w domu nie ma a do stacji jest 1 km!!!!! hihihihiihhi pozdrawiam serdecznie asia

no właśnie LANO, moje dwie ostatnie @ były co prawda dośc regularne. (poprzedni cykl trwał 34 dni, odtatni 28, a sama @ to jeden dzień jako takiego krwawienia, i 2-3 dni plamienie. terez n adodatek rośnie mi temp ::) a jestem w 7 dniu cyklu, wiec nie wiem co sie dzieje. ale co mi tam, życie i tak jest piękne :) :)

Małgosiaa , cierpliwosci, juz niedługo zobaczysz swoją kruszynkę!!

pchełka10.05, witaj i fasolkuj!!!, czytałam twoją historie w innym dziale, strasznie ci wspołczuje, ale teraz twój aniołek patrzy na ciebie i uśmiecha sie!!a niedługopewnie zobaczysz ten uśmiech na twarzy swojego drugiego dziecka...

Lana, Elżbietka i pozostałe dziewczyny te dziwne @, dziwne cykle to jestem przekonana wina psychiki. Mocnego ciągłego myślenia o dziecku, silnego nastawienia na to, że "teraz się staram", "teraz mam dni płodne trzeba zacząć działania, " jutro powinien przyjść @ ciekawe a może już jestem w ciąży", "o już jeden dzień po planowanym @ a go nadal nie ma", "o wzrosła mi temperatura"...itp, itd. Ciągłe myślenie o tym, obserwowanie swojego ciała, doszukiwanie się symptomów ciąży. I wtedy organizm zaczyna wariować niestety :(
Powtórzę więc chyba po raz tysięczny to co już i tak wiecie i też mówicie - trzeba się wyluzować. I wiem, że to trudne....tyle, że właśnie wtedy łatwo zachodzi się w ciążę ;)

czesc mam cykle co 26-28 dni regularne tak od 3 lat.dzisiaj o 9 rano zrobiłam pierwszy raz pomiar termometrem mam 37,00stopni (sluz bardzo obfity,przezroczysty i czuje sie jak bym dopiero wyszła z wody cały czas wilgotna)niewiem co to oznacza zrobie tez wiczorem o tej samej porze.z mezem sie prytulalismy w czasie miesiaczki 3 dni po jej rozpoczeciu i w 11 dniu (jajeczkowanie)oraz w 13 czy jest mozliweze zaszłam jakie sa szanse dzis mam 15 dzien cyklu.na czym polega i co trzeba robic z termometrem bo jestem nowa w te klocki pozdrawiam asia

dzieki AGNEZZZZ ale ja ostatnio miałam jajeczkowanie przez uwaga 7DNI!!!!!!!!!!!!!!!!! az trafiłam dszpitala go i tu dziwne PEKŁ MI JAJNIK diagnoza za silne i za długie jajeczkowanie.miało sie skonczyc operacja ale na szczescie sie samo zagoiło.lekarze az byli w szoku a ja jestem w szoku bo pierwszy raz sie dowiedziałam ze jajnik moze peknac!!!!!!!!! i tego doswiadczyłam nie zycze tego nikomu taki bul ze szok pozdrawiam asia

reklama
Do góry