reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

powinno byc tak, ze nagle nastepuje skok temperatury i wtedy wlasnie jest owulacja, ale do tego trzeba miec bardzo regularne cykle i doksonale znac swoje cialo..do tego jest jeszcze sluz

reklama
pchełko takie cos znalazlam w internecie ...mam nadzieje ze ci to cos pomoze :)

"Codziennie rano przyszła Mamusia mierzy temperaturę ciała i wynik zapisuje w tymże zeszycie, jak na wykresie. Ważne, aby pomiaru dokonywać o tej samej porze i w tym samym miejscu - zarówno ciała - najlepiej w pochwie, jak i mieszkania - rano, przed wstaniem z łóżka, przez 5 minut. Szybko zaobserwujecie, że w pierwszych dniach po miesiączce temperatura ciała przyszłej Mamusi jest niska, poniżej 37°C. W pewnym momencie temperatura podniesie się o 2-4 kreski (osiągnie poziom około 37°C) i pozostanie na podwyższonym poziomie (przynajmniej przez trzy dni). Do wystąpienia następnej miesiączki temperatura jest podwyższona, przed samą miesiączką może znów nieznacznie się obniżyć.

Jak te wyniki należy interpretować? Ważny jest moment wzrostu temperatury ciała. Jest on dowodem przebytego jajeczkowania. Okres płodności wyznacza się odliczając 6 dni przed i 3 dni po tym wzroście. Obserwacja i zapisywanie temperatury kilku cykli pozwoli Wam na precyzyjne określeni fazy płodności. Pamiętajcie, że należy brać pod uwagę fakt, iż różne okoliczności, jak przeziębienia, katar, bóle głowy, seks, zmiana termometru, mogą wpłynąć na wzrost czy spadek temperatury nie związany z owulacją i należy odnotować je na wykresie. "

Szczerze to Ci powiem , ze ja nie mierzylam temperaturki, dopiero zaczelam mierzyc w maju i to po dniach plodnych  ;D tyle ze u mnie bylo bardzo wiadomo kiedy one sa... bolaly mnie jajniki i duuuuzo sluzu ... tak czy siak obserwuj swoje cialo ...ono najlepiej ci podpowie kiedy co i jak :) ...pozdrawiam

PCHELKO wspokczuje ale juz bedzie oki zobaczysz

RUSALKO nie przejmuj sie tak tym wszystkim jak nachodzi cie zly nastroj porob to co lubisz robic

AGNEZZ hejka kochaniutka a twoje samo poczucie jak?

A ja sie dobrze czuję Malinko, dziękuję, że pytasz. Pewnie coś wisiało w powietrzu, że takie koszmarne samopoczucie miałam. Trochę tylko niewyspana, bo mąż miał o 3 nad ranem wezwanie do pracy bo jakaś awaria była, ale poza tym to jest super :)

popieram dziewczyny! najwczesniej test mozna robic po 10 dniach od potencjalnego zaplodnienia, albo dwa dni po terminie miesiaczki, jesli sie nie pojawila. wczesniej zaden nie jest wiarygodny!!

Zgadzam sie Naja z Tobą..wiec dlatego bedę tesciła dopiero po 10..jesli wczesniej nie przyjdzie..cykle mam 28-35 dniowe..-srednia 31..w wiekszości..wiec w dniach 8-13 powinnam dostac..@..

reklama
czesc MONIQA ja mam bardzo regularne cykle bo co 27-28 dni wiec tez wiem kiedy mam dni płodne (bóle jajników i bardzo duzo sluzu)za pierwszym razem zaszłam bardzo szybko bo w 13 dni ale teraz staramy sie od 6 miesiecy (z przerwami)i nic i łapie sie wszystkich sposobów bo juz sie nie moge doczekac !!!! okres powinnam dostac za 12-13 dni .a troszke sie martwie bo mam rozwolnienie juz od tygodnia po 4-5 razy dziennie!!!! tak tez miałamw pierwszej ciazy jestem ciagle niewyspana i rozdrazniona wszystko mie denerwuje.ale nie robie testu poczekam do miesiaczki nie chce znowu sie zawiescdziekuje za twoje wskazówki pozdrawiam goraco asia

Do góry