reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
nie ma.... kurcze zaraz w necie sprawdzę ale czy ja wiem.. to chyba inny hormon się wydziela przed jajeczkowieniem a inny ciązowy do jej utrzymania ale juz sie nudzić nie bed bo bede szperać... no no heheh
ale starsznie mnie dzis jajniki bolą i sutki.. moze to tylko jdnak owu...

a i chodze czesto do wc sisusu nawet jak mało ale myśle ze to moze po kwasie foiliowym bo biote ten co ma 15mg moze duzo ale taki mi lekarz dał i ponoć nadmiar wydala się z moczem.. no spacmi też się chce ale to chyba z nudów... hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zuzu to znalazłam
Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

dlatego radzę testujecie ciążowymi

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

U mnie nadal objawy...hm...w nocy miałam silne bóle podbrzusza (takie jak na @ ale mocniejsze) i krzyż dał mi się we znaki...mam problemy ze snem...sikam 2-3 razy w nocy. Dzisiaj gdy byłam na zakupach w markecie zakręciło mi się w głowie i miałam takie uderzenie goraca (chyba nie menopauza! :p) Do tego mam dziwne smaki...dzisiaj na przykład wędzone szprotki przegryzałam sałatką jarzynowa i do tego zmieściłam jeszcze porcję lodów...a dopiero co schudłam 5 kg...ech...

włąsnie to czytałam... hehe u mnie na owu były takie same 2 kurcze... nie no... a nóz głupieje ale robiłam 2 naraz.. fakt ze nie rano tylko tak jak pisałam... kolo 14 jakoś albo mam płodne... poprostu kurcze nie chce sie nakrecać ale juz mam w głowie nie wiem co.. heh

U mnie nadal objawy...hm...w nocy miałam silne bóle podbrzusza (takie jak na @ ale mocniejsze) i krzyż dał mi się we znaki...mam problemy ze snem...sikam 2-3 razy w nocy. Dzisiaj gdy byłam na zakupach w markecie zakręciło mi się w głowie i miałam takie uderzenie goraca (chyba nie menopauza! :p) Do tego mam dziwne smaki...dzisiaj na przykład wędzone szprotki przegryzałam sałatką jarzynowa i do tego zmieściłam jeszcze porcję lodów...a dopiero co schudłam 5 kg...ech...

hmmmm może to coś oznacza.... opczekamy zobaczymy i pisz koniecznie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam nadzieje że to fasolka:)
Kiedy masz termin @????

Zuzu wiem że nie łatwo ale...jak pisali pozytywny owu może ale nie musi oznaczać ciąży

Zuzu wiem że nie łatwo ale...jak pisali pozytywny owu może ale nie musi oznaczać ciąży[/QUOTE]

ale sie naczytałam.. hehe i juz nie wiem co myśleć niby dziś 27dc czyli troszki poźno na owulacje...a mialam cos kolo 30 dni jutro rano robie sikacza a pożniej owu i zobaczymy pozdrawiam!

reklama
Do góry