reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam,
Dawno nie zaglądałam... Obroniłam się na 5, ale nawet mnie to nie cieszy, mój przyszły mąż po badaniach, okazało się, że nie może mieć dzieci, co więcej chce mnie zostawić i dać mi szanse na dzieci z kimś innym.... Jak dla mnie to chore. Po tylu latach udanego związku... Nigdy nawet mi się nie przyśniło takie coś w najgorszych moich snach... Mój świat legł w gruzach, ale trzymam kciuki za was dziewczyny i za wasze zdrowe fasoleczki, pozdrawiam i znikam, bo nic tu po mnie..

Muszę to teraz "przetrawić" i jakoś uporządkować, a potem ruszam do walki... Bo nie ma co się poddawać... Uważam, że trzeba pochodzić po lekarzach, potwierdzić... Lekarz to też człowiek, choć wykształcony w tym kierunku, może się mylić... A jak nie, można zaadoptować, jednak wiadomo, że w Polsce adopcja trochę trwa, z drugiej strony to przecież dla dobra dzieci...

No i też, nie wiem zupełnie jak ja mam go pocieszać. Jest strasznie zdruzgotany... Tylko pozytywizmu było w nas jeszcze kilka/ kilkanaście dni temu... Boje się, że nasz związek zacznie się psuć. Mówiłam mu kiedyś, żeby zmienił pracę, ale nie tam dobrze płacą... Dobrze płacą, żadna wpłata zdrowia nie wróci. Osobiście nie wyobrażam sobie pracy w takich temperaturach. Ja tam mogę skromnie żyć, w domu rodzinnym nigdy się nie przelewało, ale też nigdy nie było tak, żebym nie miała co jeść, ani w co się ubrać, pomimo tego wyrośliśmy wszyscy na porządnych ludzi... ja i moje rodzeństwo. I mile wspominam to ciepło rodzinnego domu, a to ważniejsze niż willla z basenem

Te temperatury też mogły zrobić swoje z plemnikami, a może tak już miał... Nic, czasem postaram się zajrzeć, 3majcie się!

Ostatnia edycja:
reklama
Widze że tylko ja tu zagladam:dry:
Wiecie co,normalnie mam @ taką że leje się ze mnie jakby kran odkręcić (nieraz myślałam że się chyba zsikałam) przez 6-7 dni,
a teraz cała trwała 4 dni i była o połowe mniejsza:confused:
Może jutro uda mi się wkońcu do gin dotrzeć

Witam Was Kobietki;-) sorki ze nie zagladalam ale w sobote do popoludnia mialam dola a pozniej zeby sie odstresowac pojechalam z moim D na motorku nad wode.. i w niedziele tez.. bo tak cieplo ze masakra.. a wczoraj pierwszy roboczy dzien po 10 wiec ludzie sie pchali drzwiami i oknami a ja tylko jak w pracy jestem to zagladam bo w domku to wogole czasu nie mam:-(
juz sie pozbieralam;-) planujemy we wrzesniu jechac na wakacje do Tunezji i moze sie upije i zajde w ciaze heheh bez stresu.. bo tak sobie myslalam i czytalam to cos w tym jest te ktore nie chca dziecka i nie mysla o ciazy to zachodza a pod wplywem alkoholu to wogole... pojedziemy na wakacje i bedziemy szalec... no chyba ze wczesniej bede zaciazona:tak::tak: heh a do gina musze sie wybrac ale nie mam kiedy bo ja pracuje do 18 i wolnego nie mam narazie. wiec nie wiem kiedy sie wybiore

Witam Was Kobietki;-) sorki ze nie zagladalam ale w sobote do popoludnia mialam dola a pozniej zeby sie odstresowac pojechalam z moim D na motorku nad wode.. i w niedziele tez.. bo tak cieplo ze masakra.. a wczoraj pierwszy roboczy dzien po 10 wiec ludzie sie pchali drzwiami i oknami a ja tylko jak w pracy jestem to zagladam bo w domku to wogole czasu nie mam:-(
juz sie pozbieralam;-) planujemy we wrzesniu jechac na wakacje do Tunezji i moze sie upije i zajde w ciaze heheh bez stresu.. bo tak sobie myslalam i czytalam to cos w tym jest te ktore nie chca dziecka i nie mysla o ciazy to zachodza a pod wplywem alkoholu to wogole... pojedziemy na wakacje i bedziemy szalec... no chyba ze wczesniej bede zaciazona:tak::tak: heh a do gina musze sie wybrac ale nie mam kiedy bo ja pracuje do 18 i wolnego nie mam narazie. wiec nie wiem kiedy sie wybiore
zgadzam się z Tobą w 100%. dlatego właśnie w tym cyklu nie liczę żadnych płodnych itp.My jedziemy do Tunezji w poaździerniku wiec moze obie będziemy miały tunezyjską pamiątkę;-)
poziomki a co gin powiedział??

a mówiłaś mu, że podejrzewałać ciąże?? To widzę, że masz podobne odczucia co do swojego @ jak ja. aż jestem ciekawa jaki kolejny @ będzie:szok:

ja tez mam dziwna @ bo dostalam w sobote w od wczoraj to tyle co wcale... ale przez te 2 dni troche nalecialo.. ale mialam juz takie wiec nie bede sie ł┬udziła dalej;P

reklama
ja tez mam dziwna @ bo dostalam w sobote w od wczoraj to tyle co wcale... ale przez te 2 dni troche nalecialo.. ale mialam juz takie wiec nie bede sie ł┬udziła dalej;P

Ja w pierwsze jciązy w terminie okresu miałam norlamne plamienie, które wziełam za miesiączkę, a potem poszlam do lekarza, w sumie przy okazji z koleżanką i to był już 6 tydzoeń ciąży.

Do góry