reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

reklama
Dzisiaj Moja Córka postanowila nie jest zupy, wiec szybko zrobilam jajecznice. Wlasnie je i rozsypuje wszystko do okola., wiec mam troche wolnego czasu (bedzie jadla pewnie ok 40 min).
Dzisiaj przeszlam sie w druga strone osiedla i odkrylam trzy Żabki (sklepy) ale za to nie znalazlam zadnej drogerii :/
Znalazlam tez lumpeks/ciucholand/sklep z uzywana odzieza.
Czy Wy korzystacie z takich sklepow? Ja po powrocie do Polski wpadlam do jednego takiego i kupilam spodnie za 12 zl bez zadnego sladu uzytkowania. Zadowolona z takiego obrotu sprawy nastawilam sie pozytywnie i chyba odiwedze ten niedaleko mnie:)

witam z wieczorka
Byłam wczoraj z Igorem u gastrologa, dostaliśmy listę badań do wykonania. Po wizycie czuję się troszkę spokojniejsza. Mam nadzieje, że już kłopoty brzuszkowe za nami. I wszystkie badania wyjdą ok.
Aliświat ja byłam w jednym polecanym, ale to w okolicach Tychów, z tym, że miała biedę coś znaleźć, same duże rozmiary. W Mikołowie jest bardzo dużo lumpków, niektóre bardzo fajnie wyglądają, tylko ja jakoś ostatnio nie mam czasu i to niestety nie tylko na lumpki, ale w ogóle na zakupy.
Jakie miejsce spotkania na spacerek proponujecie? Mnie najlepiej pasowałoby do południa tak po 10. Alicja jeszcze śpi w ciągu dnia i zwykle chodzi spać około 13 - 13:30.
Do-ti jak się czujesz? mam nadzieje, że już lepiej. Wybierzesz się z nami?
zmykam robić sałatkę, jutro idę z Igorem na urodziny do Nibylandii, a że prosto po pracy, chce sobie zabrać coś, żeby przekąsić, co by nie paść tam z głodu.

annaoj chciałam zaproponować godzinę 12sta, ale może być np 11sta, to ja zdąże nakarmić Ali i będzie miała siłe, żeby spacerować, a jeśli chodzi o drzemkę to też jeszcze zaliczamy ale obawiam się, że przy takim ogromie wrażeń dla Ali (dzieci, dzieci, dzieci) to Ona nawet oka nie zmruży:).

A i jeszcze jedno:) najważniejsze: w którym miejscu się spotkamy? Ja tego parku nie znam, wiec nie mam miejsca ulubionego i zdaję się na Wasze propozycje dziewczyny,

Jeśli którejś z Was nie pasuje godzina, to niech pisze propozycje, jakoś na pewno uda nam się dogadać:)

Ale wczoraj miałam przygody w cinema city. Nie poszłam tam do kina, tylko aby spotkać się z kumpelą na małym conieco.
Najpierw poszłyśmy coś zjeść, bo pora obiadowa się zbliżała. Weszliśmy do jakiejś pizzeri, obsługa niezbyt miła. No ale głód przeważał :D
Dziwne w ogóle to, że nie pisało składu sałatek, zapiekanek...

Zdecysowałyśmy się na zapiekankę z kurczakiem, pomidorem, kukurydzą z serem.
Otrzymaliśmy zapiekankę z szynką konserwową, papryką, chyba całą puszką kukurydzy - lubię kukurydzę, ale to było straszne i serem.

Nie poszłam się kłócić, bo za dobry miałam nastrój, a poza tym wolałabym nie wiedzieć, co dostanę w zamian :)

Zresztą wiemy, że był to nasz ostatni raz, a potem poszłyśmy na desere. # gałeczki lodów, koktajl truskawkowy. I przy okazji trafiliśmy na sesję zdjęciową deserków i na koniec za darmo dostałam gorącą czekoladę z bitą śmietaną i gałką lodów. Myślałam, że będą mnie wynosić. Aż mnie mdliło od tego słodkiego :D, a moje dziecko szalało z radości ;)
Śmiałyśmy się, że mam taki brzuch, że nie powinnam tyle jeść i pić piwa :D, po czym dostałam koktajl w szklance z napisem wyborowa. Aż się zaksztusiłam ze śmiechu. A reszta musiała się na nas patrzeć jak na wariatki, ale co mi tam - raz się żyje ;)

Ja mam ochotę na zimną galaretę z mięchem - może macie jakieś fajne przepisy.

Aliswiat no to Twoja córa miała zabawę :). Czasem też mi przydałoby się takie szaleństwo :) Tylko musiałabym sprzątać.

Ja raczej z takich sklepów nie korzystam, ale to dlatego, że brakuje mi cierpliwości.

Annaoj Trzymam kciuki za wyniki badań Igorka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Lepiej się już czuję :).
Niestety innym razem się z Wami wybiorę, bo mam z koleżanką wykład o stereometrii w sobotę i będę wspomagać ją od strony technicznej - komputerkowej.
A urodzinki ma kto??? Ala???
To wszystkiego naj naj najlepszego :D

wpadłam tylko na chwilkę
Aliświat to może 11 w okolicach wieży. Wyślę Ci na priv mój numer tel, tak na wszelki wypadek. Lenka Tobie pasuje?
Doti szkoda, to może następnym razem. Ładne obżarstwo, ale w ciąży można;-) Przepisu nie podam, bo ze mnie średnia kucharka, a mięsa, poza drobiem to w ogóle nie robię, bo potem bym nie zjadła, taki dziwak ze mne. Na szczęście mój b lubi gotować.
uciekam, dzisiaj chyba nie zajrzę, bo na urodziny mykam z Igorem

W taki razie dziewczęta piszę co następuje:
godz. 11.00 w okolicach wieży:) sobota!:)

A i odiwedziłam aż dwa lumpki w mojej okolicy i już raczej nie zajrzę tam bo nic mnie nie zainteresowałO.
Dzisiaj pogoda jest tak piękna, że całe dwie godziny byłyśmy w piaskownicy, Ali się opaliła, ma bordowe policzki. Mam nadzieję, że z tym słońcem nie przesadziłam. Było tak ciepło, że aż momentami mi było cieżko wystać a co dopiero dziecku, ale było też sporo cienia, więc można było się schować i odetchnąć. Mam nadzieję, że w sobotę też będzie tak pieknie :) Już sie nie mogę doczekać:)

reklama
Lenka87 gdzie nam Kobieto zginelas?:) Rozgladalysmy sie za Toba ale nie znalazlysmy. Nastepnym razem trzeba bedzie to lepiej dopracowac.

do_ti spacerek udal sie siwetnie, piekna pogoda i bardzo cieplo, troche za cieplo:)

annaoj czekam na nastepne spacerki:)

A teraz odstawiam laptopa i sie lenie:) pelna geba:)

Do góry