Witam mamy z Katowic. Jestem mama 15 miesiecznej Ali. Mieszkam w Katowicach od ...5 dni Bardzo chetnie poznam inne mamy, ktore mogly by mnie troche oswoic z tym miastem Przyznaje sie szczerze, ze jeszcze nigdy w zyciu nie jezdzilam tramwajem i podroz z wozkiem tym srodkiem transportu mnie przeraza. Mieszkam w okolicach Brynowa. Pozdrawiam.
reklama
D
Doloress
Gość
Annaoj idź do lekarza zdrówka życzę.
Egipt hmmmmmmm... Super
Zdenerwowałam się, bo już sama nie wiem co i jak. Ja laik jestem A wiadomo, że chce się kupic nie za drogo, funkcjonalne. Też nie za dużo, bo po co. I zastanawiałam się nad pieluszkami wielorazowymi, a tu każda znajoma mama mówi, że tylko jednorazowe i to pampersy ;/. Odechciało mi się po kilkugodzinnym poszukiwaniu w necie kupować czegokolwiek.
Aliswiat witamy w naszym skromnym gronie. Poruszanie Tramwajem jak najbardziej tylko niskopodłogowym. Szybki środek komunikacji, dopóki jakiś łosiek na Kościuszki nie zaparkuje jak nie powiem co i cały ruch wstrzymany. A pod nosem masz piękny park Kościuszki Super
Miłego dnia życzę
Egipt hmmmmmmm... Super
Zdenerwowałam się, bo już sama nie wiem co i jak. Ja laik jestem A wiadomo, że chce się kupic nie za drogo, funkcjonalne. Też nie za dużo, bo po co. I zastanawiałam się nad pieluszkami wielorazowymi, a tu każda znajoma mama mówi, że tylko jednorazowe i to pampersy ;/. Odechciało mi się po kilkugodzinnym poszukiwaniu w necie kupować czegokolwiek.
Aliswiat witamy w naszym skromnym gronie. Poruszanie Tramwajem jak najbardziej tylko niskopodłogowym. Szybki środek komunikacji, dopóki jakiś łosiek na Kościuszki nie zaparkuje jak nie powiem co i cały ruch wstrzymany. A pod nosem masz piękny park Kościuszki Super
Miłego dnia życzę
D
Doloress
Gość
Idź, podziwiaj i czerp z pięknego łona natury
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
hejka
wpadłam na chwilkę z pracy, bo później chyba nie dam rady.
Doti ja potwierdzam tylko jednorazowe, chociaż niekoniecznie pampers. Są może najfajniejsze, ale też najdroższe. Z początku używałam, a póxniej na hughies i Lidlowe się przerzuciłam, a od wakacji wlaczymy o sikanie na nocnik. I na razie nie jest źle, jeden dwa wypadki w ciągu dnia.
Wózki bardzo się zmieniąją, ja polecam z dużymi kółkami, bo taki jest najwygodniejszy, cięższy to na pewno, ale komfort dla Ciebie i dla dziecka dużo lepszy. Dla Igora miałam z Haucka, ale firma została odkupiona czy coś (bardzo podobne wózki z Icoo, ale dużo droższe byłu) i dla Alicji już nie mogłam takiego kupić, bardzo, bardzo żałowałam. Głęboki miałam z Haucka po Igorze, a spacerowy kupiłam X-lander, jest ok. Ja może coś podoradzać jeśli będziesz tylko chciała.
Aliświat witamy. Nasze córeczki mają tak samo na imię. A gdzie wcześniej mieszkałaś? Brynów to bardzo fajna okolica moim zdaniem.
uciekam pracować.
wpadłam na chwilkę z pracy, bo później chyba nie dam rady.
Doti ja potwierdzam tylko jednorazowe, chociaż niekoniecznie pampers. Są może najfajniejsze, ale też najdroższe. Z początku używałam, a póxniej na hughies i Lidlowe się przerzuciłam, a od wakacji wlaczymy o sikanie na nocnik. I na razie nie jest źle, jeden dwa wypadki w ciągu dnia.
Wózki bardzo się zmieniąją, ja polecam z dużymi kółkami, bo taki jest najwygodniejszy, cięższy to na pewno, ale komfort dla Ciebie i dla dziecka dużo lepszy. Dla Igora miałam z Haucka, ale firma została odkupiona czy coś (bardzo podobne wózki z Icoo, ale dużo droższe byłu) i dla Alicji już nie mogłam takiego kupić, bardzo, bardzo żałowałam. Głęboki miałam z Haucka po Igorze, a spacerowy kupiłam X-lander, jest ok. Ja może coś podoradzać jeśli będziesz tylko chciała.
Aliświat witamy. Nasze córeczki mają tak samo na imię. A gdzie wcześniej mieszkałaś? Brynów to bardzo fajna okolica moim zdaniem.
uciekam pracować.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
hejka, wpadłam tylko na chwilkę, bo dzisiaj jestem do 12 w pracy, bo lecę z Igorem do poradni pedagogicznej wq celu sprawdzenie gotowości szkolnej. Zdecydowałam się posłąć go do szkoły, ale jeszcze chciałabym fachowej opinii. uciekam, pewnie wieczorkiem zajrzę
D
Doloress
Gość
Annaoj dzięki za wykładzik. Uspokoiłaś mnie trochę A co do pieluszek to każdy ze znajomych poleca mi jednorazowe
Podobno te z biedronki też są dobre
Nie wiem czy posłałabym do szkoły dziecko 6 letnie. Ja nie będę miała już pewnie wyboru
Ale znam realia szkolne...
A ja mam dylemat jak nazwać moją córunię - miałam imię dla chłopczyka ))))
Dokładnie. Brynów piękna okolica
Podobno te z biedronki też są dobre
Nie wiem czy posłałabym do szkoły dziecko 6 letnie. Ja nie będę miała już pewnie wyboru
Ale znam realia szkolne...
A ja mam dylemat jak nazwać moją córunię - miałam imię dla chłopczyka ))))
Dokładnie. Brynów piękna okolica
do_ti my z mezem tez mielismy imienne dylematy, bo kazde imie sie z kims kojarzy, ale udalo nam sie znalezc takie, ktore pasowalo i mi i jemu i teraz jestesmy DRuZYNA A bo kazde z nas ma imie zaczynajace sie na litere A
annaoj a jesli chodzi o poslanie dziecka do szkoly to mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl, zeby sprawdzic gotowosc Twojego synka na takie wazne wyzwanie zanim podejmiesz decyzje
Milego dnia wszystkim!
annaoj a jesli chodzi o poslanie dziecka do szkoly to mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl, zeby sprawdzic gotowosc Twojego synka na takie wazne wyzwanie zanim podejmiesz decyzje
Milego dnia wszystkim!
reklama
do_ti jesli chodzi o wozki, to faktycznie najwazniejszy jest komfort jazdy. Ja kupilam wozek trzyfunkcyjny, z fotelikiem. Moj wozek ma pompowane, duze kola tylnie i piankowe kola przednie (zwrotne). Jest ciezki ale zupelnie inaczej jezdi sie nim niz np. taka spacerowka "parasolka", ktora tez mialam i przetestowalam. Ja swoj kupilam w UK ale w Polsce widzialam podobne, firma Hauck tez jest w UK i tez sie nad wozkiem tej firmy zastanawialam. Fakt, ze gdybym znalazla super zwrotny i lekki wozek to bym chyba taki kupila