reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Witam mamy z Katowic. Jestem mama 15 miesiecznej Ali. Mieszkam w Katowicach od ...5 dni:) Bardzo chetnie poznam inne mamy, ktore mogly by mnie troche oswoic z tym miastem:) Przyznaje sie szczerze, ze jeszcze nigdy w zyciu nie jezdzilam tramwajem i podroz z wozkiem tym srodkiem transportu mnie przeraza. Mieszkam w okolicach Brynowa. Pozdrawiam.

reklama
Annaoj idź do lekarza ;) zdrówka życzę.
Egipt hmmmmmmm... Super :)
Zdenerwowałam się, bo już sama nie wiem co i jak. Ja laik jestem :) A wiadomo, że chce się kupic nie za drogo, funkcjonalne. Też nie za dużo, bo po co. I zastanawiałam się nad pieluszkami wielorazowymi, a tu każda znajoma mama mówi, że tylko jednorazowe i to pampersy ;/. Odechciało mi się po kilkugodzinnym poszukiwaniu w necie kupować czegokolwiek.

Aliswiat witamy w naszym skromnym gronie. Poruszanie Tramwajem jak najbardziej tylko niskopodłogowym. Szybki środek komunikacji, dopóki jakiś łosiek na Kościuszki nie zaparkuje jak nie powiem co i cały ruch wstrzymany. A pod nosem masz piękny park Kościuszki :) Super

Miłego dnia życzę :)

do_ti dzieki:)do tego Parku chyba sie jutro wybiore, jesli bedzie tez taka pogoda jak dzisiaj a Ali nie bedzie az tak marudna z powodu wyzynania sie zebow.

hejka
wpadłam na chwilkę z pracy, bo później chyba nie dam rady.
Doti ja potwierdzam tylko jednorazowe, chociaż niekoniecznie pampers. Są może najfajniejsze, ale też najdroższe. Z początku używałam, a póxniej na hughies i Lidlowe się przerzuciłam, a od wakacji wlaczymy o sikanie na nocnik. I na razie nie jest źle, jeden dwa wypadki w ciągu dnia.
Wózki bardzo się zmieniąją, ja polecam z dużymi kółkami, bo taki jest najwygodniejszy, cięższy to na pewno, ale komfort dla Ciebie i dla dziecka dużo lepszy. Dla Igora miałam z Haucka, ale firma została odkupiona czy coś (bardzo podobne wózki z Icoo, ale dużo droższe byłu) i dla Alicji już nie mogłam takiego kupić, bardzo, bardzo żałowałam. Głęboki miałam z Haucka po Igorze, a spacerowy kupiłam X-lander, jest ok. Ja może coś podoradzać jeśli będziesz tylko chciała.
Aliświat witamy. Nasze córeczki mają tak samo na imię. A gdzie wcześniej mieszkałaś? Brynów to bardzo fajna okolica moim zdaniem.
uciekam pracować.

hejka, wpadłam tylko na chwilkę, bo dzisiaj jestem do 12 w pracy, bo lecę z Igorem do poradni pedagogicznej wq celu sprawdzenie gotowości szkolnej. Zdecydowałam się posłąć go do szkoły, ale jeszcze chciałabym fachowej opinii. uciekam, pewnie wieczorkiem zajrzę

Annaoj dzięki za wykładzik. Uspokoiłaś mnie trochę ;) A co do pieluszek to każdy ze znajomych poleca mi jednorazowe :)
Podobno te z biedronki też są dobre :D

Nie wiem czy posłałabym do szkoły dziecko 6 letnie. Ja nie będę miała już pewnie wyboru ;)
Ale znam realia szkolne...
A ja mam dylemat jak nazwać moją córunię - miałam imię dla chłopczyka :)))))

Dokładnie. Brynów piękna okolica

do_ti my z mezem tez mielismy imienne dylematy, bo kazde imie sie z kims kojarzy, ale udalo nam sie znalezc takie, ktore pasowalo i mi i jemu i teraz jestesmy DRuZYNA A bo kazde z nas ma imie zaczynajace sie na litere A:)

annaoj
a jesli chodzi o poslanie dziecka do szkoly to mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl, zeby sprawdzic gotowosc Twojego synka na takie wazne wyzwanie zanim podejmiesz decyzje:)

Milego dnia wszystkim!:)

reklama
do_ti jesli chodzi o wozki, to faktycznie najwazniejszy jest komfort jazdy. Ja kupilam wozek trzyfunkcyjny, z fotelikiem. Moj wozek ma pompowane, duze kola tylnie i piankowe kola przednie (zwrotne). Jest ciezki ale zupelnie inaczej jezdi sie nim niz np. taka spacerowka "parasolka", ktora tez mialam i przetestowalam. Ja swoj kupilam w UK ale w Polsce widzialam podobne, firma Hauck tez jest w UK i tez sie nad wozkiem tej firmy zastanawialam. Fakt, ze gdybym znalazla super zwrotny i lekki wozek to bym chyba taki kupila:)

Do góry