reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Wróciłam po przedświątecznych wakacjach. Mam rodzinę w Toruniu i wybrałam się sama z Adamem na ponad tygodniowy "urlop". Jechaliśmy pierwszy raz pociągiem i aż sama jestem w szoku,ze mam tak grzeczne dziecko 6,5 h a on był bardzo grzeczny. Bardzo mu się tam podobało, no i spędził dużo czasu z babcią(a rzadko ją widuje). W święta się nie udzielałam,bo jakoś tak z rodzinką się siedziało.
Mam nadzieje,ze wątek się rozkręci, od dłuższego czasu próbuje nawiązać kontakt z mamami z Katowic. Inne wątki na Śląsku tętnią życiem ,a z Katowicami coś cieżko:) Ale jest już nas pare i pewnie niedługo ktoś się skusi.

Mam pytanko , znacie jakiegoś dobrego stomatologa dziecięcego( chodzi mi by miał podejście do malców). Muszę iść z Adamkiem-a wiem,ze będzie cieżko,bo on nie przepada za tym by ktoś obcy go od razu dotykał. Mamy problem z fryzjerem-wiem,ze to problem z podejsciem-bo raz udało sie na spokojnie. No i szukam takiego wyrozumiałego najlepiej w Katowicach.

reklama
Lanka i dobrze, że świętowałaś z dala od komputera, bo plecy bolą :)

A co do dentysty to nie wiem, niestety, ale popytam ;)

No i zaczął się szał przedszkolny. Mam nadzieje,ze się dostaniemy. A z drugiej strony strasznie się tego boje. Będzie co będzie -damy radę:) Wiem,ze przedszkole by było dla nas dobre-bo Adamek mało ma kontaktu z dziećmi. A z drugiej strony jesteśmy bardzo ze sobą zżyci, cały czas jest przy mnie-więc jeśli by się dostał to czeka nas czas nauki. Przede wszystkim musiałabym go zachęcić do samodzielnego jedzenia. Jako 1,5 roczny brzdąc jadł ładnie sam, a potem niepotrzebnie mu dopomagałam, bałam się,ze będzie niedojedzony. No i nie wie za bardzo co to rozłąka ze mną. Tyle ,ze on uwielbia dzieci, pewnie nawet by o mnie nie myślał tak bardzo,bo przy dzieciach się zatraca:)

No to trzymam kciuki za starania. Przedszkolak to brzmi dumnie. Dobrze, abyś dostała miejsce gdzieś blisko. Bo tak łatwiej. Moje jak tylko się urodzi to od razu zapisuję do żłobka ;)

Wróciłam po przedświątecznych wakacjach. Mam rodzinę w Toruniu i wybrałam się sama z Adamem na ponad tygodniowy "urlop". Jechaliśmy pierwszy raz pociągiem i aż sama jestem w szoku,ze mam tak grzeczne dziecko 6,5 h a on był bardzo grzeczny. Bardzo mu się tam podobało, no i spędził dużo czasu z babcią(a rzadko ją widuje). W święta się nie udzielałam,bo jakoś tak z rodzinką się siedziało.
Mam nadzieje,ze wątek się rozkręci, od dłuższego czasu próbuje nawiązać kontakt z mamami z Katowic. Inne wątki na Śląsku tętnią życiem ,a z Katowicami coś cieżko:) Ale jest już nas pare i pewnie niedługo ktoś się skusi.

Mam pytanko , znacie jakiegoś dobrego stomatologa dziecięcego( chodzi mi by miał podejście do malców). Muszę iść z Adamkiem-a wiem,ze będzie cieżko,bo on nie przepada za tym by ktoś obcy go od razu dotykał. Mamy problem z fryzjerem-wiem,ze to problem z podejsciem-bo raz udało sie na spokojnie. No i szukam takiego wyrozumiałego najlepiej w Katowicach.

To mam namiary na jednego dentystę - mam jeszcze dostać na drugiego, ale czekam na smsa.
Pani doktor Kiełbińska nr tel.660487309. Przyjmuje na Panewnickiej.

Jest jeszcze dr Idzik na ulicy Fredry 22 w Piotrowicach 32 607 21 321

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki do-ti :)

Ale mamy pogodę na Śląsku, nic mi się nie chce, mały marudzi o placu zabaw a ciągle leje. Gdzie ta wiosna??
Do-ti- niestety nie łapie się na te warsztaty, ciekawe czy w ogóle będę jeszcze miała brzuszek?Czasem mi się za nim tęskni:)

cześć dzwieczynki, witam się po urlopie. Wypoczełam, zresetowałam się , ogrzałam i opaliłam, jednym słowem było bardzo fajnie.
Teraz wracam do normalności.
Lenka ja u dentysty z Igorem byłam w Tychyach, a raczej był mój mąż. Podobno bardzo fajna babka, tyle, że Igor starszy.

Lenko nic nigdy nie wiadomo :)))))

Annaoj kce no to zazdroszczę, gdzie Ty byłaś, że wróciłaś opalona, w Afryce :)))))) Bardzo się cieszę, że udało Ci się wypocząć i zresetować. Ja też musiałabym się gdzieś wybrać. Może w weekend majowy, bo im później tym gorzej będzie gdziekolwiek się ruszyć.
Wczoraj zaczęłam w necie szukać informacji nt. wózków, łóżeczke, wyprawki, pieluch... i się tylko zdenerwowałam :)

reklama
udało mi się na chwilkę z wieczorka zajrzeć, zatoki mnie bolą, muszę się do lekarza myknąć.
Doti byliśmy w Egipcie, było super. Czemu się zdenerwowałaś? Za duży wybór?
Lenka zanim się zdecydujesz na przedszkole, powinnaś sama do tego dojrzeć. Widać, że jesteście bardzo ze sobą związani, a Adaś będzie czuł, że Ty masz wątpliwości i będzie mu ciężko zaaklimatyzować się w przedszkolu. Dzieci doskonale wyczuwają nasz nastrój.
uciekam

Do góry