reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

A ja wypróbowałam te pieluchy z z Tesco i się sprawdziły. Polecam.
Tylko nie te najtańsze, a takie w fioletowo-niebieskim opakowaniu.

Ups !!!
nie ten wątek. Megusku sorry.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dla mnie te z lidla sa jak huggiesy i bylam z nich zadowolona, a tescowe sa jak pampersy, tylko troche szersze i kupuje je, kiedy nie ma w promocji pampkow:tak:

A ja znalazłam chwilowo swój ideał pieluchy babydream z rossmana 8-18 kg, rzadna kupa z nimi nie wygra:) No i pampers 4 też się na razie sprawdzają. Nie wiem dlaczego 3 są za małe, ale Zosia ma za dużą pupcię.

a ja mam do Was prośbę..żebyście o takich sprawach pisały na innym watku..bo ja jako mama karmiąca butlą nie zawsze tu zaglądam..a o pieluchach tez chcę coś wiedzieć:-):-):-)

Poważnie zmieniasz tyle razy pieluchy? jestem w szoku :-)
Chyba, że mówisz o tetrze, to wtedy rozumiem, ale jeśli jednorazówki - to szok!!!!

zchodzi nam z 10-15 pieluszek dziennie :tak: sprawdzilam ze Maciek sika co 10-20 min i to dosc obficie :-D Nie zmieniam od razu jak sie zesika tylko jak juz pieluszka jest ciezsza ;-)
W nocy spi w jednej pieluszce do rana i o dziwo ta jest niemal sucha :-p

Wietrze mu pupke czasem przy przewijaniu... Jak jest cieplo to bawimy sie bez pieluszki (lapanie zabawek, albo masowanie)

habcia a my uzywalismy rozmiar 3 tych z Lidla :-p i juz sa za male - musimy sie przerzucic na rozmiar 4 :tak:
uzywam roznych pieluszek - w zaleznosci jaka promocje dorwe :-D bo ostatnio czesto udaje mi sie zlapac Pampersy gdzie wychodzi 0,50zl za sztuke wiec sie oplaca, bo tez z Lidla tez tyle kosztuja :tak:

A ja znalazłam chwilowo swój ideał pieluchy babydream z rossmana 8-18 kg, rzadna kupa z nimi nie wygra:) No i pampers 4 też się na razie sprawdzają. Nie wiem dlaczego 3 są za małe, ale Zosia ma za dużą pupcię.
dla mnie te pieluszki też są najlepsze, ale ja do tej pory używałam 3, ale dziś muszę nabyć 4. Kupiłam ostatnio belli i jak dla mnie to dupa a nie pieluszki. Jurand przesikuje się po 2-3 razy dziennie, zmieniać muszę je co 2h. W nocy dziś też przelał. Muszę się przemęczyć, bo mam ich całą paczkę :-:)-:)-(.
ewelinka ja tu zaglądam i nawet się udzielam :))

I teraz chcialam napisac jaki mielam w weekend armagedon z Mackiem :no::szok:

Nie wiem czy to wina pogody (ciagle pada i wiatr), a moze zabki mu ida (ma zaczerwienione dziaselka), czy jest rozdrazniony czyms :baffled:

Wczoraj po raz pierwszy przez caly dzien odmuwil jedzenia z piersi :nerd::eek:
Do tej pory miewal takie akcje.... ale dosc rzadko jak byl zmeczony, a teraz... juz w sobote sie cos zaczelo i musialam mu dac 3 razy mleczko odciagniete butelka bo byl strasznie placzliwy... Wczoraj przeszedl samego siebie... :crazy:

Zjadl sniadanie z piersi, bo byl zaspany po nocy...
Kolejne karmienie - pociumkal troszke i w placz.... Maz go ululal do snu i byl jakis czas spokuj...
Pozniej identyczna sytuacja tylko maly juz nie chcial chwycic piersi - staralam sie mu zakropic kropelki mleczka do buzi zeby poczul smak w nadzieje ze zaciagnie i nic... :confused2:
Po 4 godzinach proby karmienia skapitulowalam i dalam modyfikowane - w koncu sie uspokoil...

Potem juz kazde karmienie wygladalo tak samo :confused2: Jak tylko zobaczyl piers to wrzask jakby mu sie najwieksza krzywda dziala :baffled: No to odciagam i butle daje... a jak nie wycedze z piersi za duzo swojego to musze poddac modyfikowane dodatkowo :zawstydzona/y:
Dzis sniadanie po nocy zjadl z piersi ale juz kolejny posilek nie:nerd:

Ciekawa jestem czy sie to skonczy... Bo jakos nie widzili mi sie ciagle odciagnie mleczka :confused2:

nimfii - to masz niefajnie :-( ja w domu nawet nie mam modyfikowanego, wiec biedne dziecko by głodowało :rofl2:

ja też używam pieluchy rossmana. ale 2 były fajniejsze niż 3. w 3 brakuje mi zakładki z tyłu na kupkę. ona świetnie ją zatrzymywała i nie leciała wtedy na plecki.
lidla mam daleko, wiec nie wypróbuję ichniejszych pieluch. ale przy okazji w tesco kupię ich pieluszki, skoro polecacie. mam tez w planie kupic wreszcie pampersa sleep&play. a tak - to jestem wierna rossmanowi :tak::-D

A moja Helka pierwszy raz płakała mi w nocy, nie wiem o co jej chodziło. W ogóle też budzi się częsciej, kiedyś spała te 9h a teraz z 6h.
Moje wychudłe dziecko nosi jeszcze huggiesy 2, bo 3 są jescze za duże. Jak skończę tę paczekę spróbuję lidlowkich pieluch, bo Franek ich używa i bardzo je lubię.

reklama
A moja Helka pierwszy raz płakała mi w nocy, nie wiem o co jej chodziło. W ogóle też budzi się częsciej, kiedyś spała te 9h a teraz z 6h.

dzisiaj ta noc w ogóle jakas do dupy chyba byla, bo mój tez sie obudzil po 1 (mimo, ze przed snem zjadł 200ml mleka z kleikiem, a zazwyczaj tylko 120-150 zje), a zawsze śpi ciągiem do 4-5...i zawsze nawet jak sie przebudzi wczesniej to smok i spi dalej, a dzisiaj juz musialam nakarmic i potem co godzine pobudka :wściekła/y: jutro wracam do pracy i chyba synek sie buntuje :frown:

Do góry