Lady Loka
Fanka BB :)
My nie mieliśmy problemów z jedzeniem przed, ale nasza neurologopeda mowila, ze syn nieprawidłowo zasysa butelke i sobie kompensuje w ten sposób brak mobilności w buzi i mówila, że nie damy rady rozszerzać diety, bp nie ściągnie językiem z podniebienia.W temacie podcięcia wędzidełka chciałam dopytać czy odrazu zauważyliście poprawę i czy po zabiegu nie było problemów z jedzeniem u maluszka oraz jakie zalecenia dostaliście po zabiegu? Mam na myśli np. Masaże.
Dopytuje ponieważ nam pediatra ocenil wędzidełko na "2" generalnie syn nie ma większych problemów z jedzeniem natomiast pediatra zasugerowała że przy rozszerzaniu diety może pojawić się problem z przeżuwaniem. Jesteśmy umówieni na konsultacje do chirurga. Natomiast często w moim otoczeniu spotykam się z opinią że po zabiegu może być "gorzej," mam na myśli że maluszek nie chce jeść i robią się zrosty.
Czy powinnam idą się jeszcze do innego specjalisty na konsultacje?
No i po zabiegu nie było gorzej. Znaczy musielismy zmienić butelke, bo nie chciał jeść z tej starej, maila za wąski smoczek. A tak to bez problemów. Masowaliśmy, nie ma zrostów.