reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - wyginanie się dziecka

W temacie podcięcia wędzidełka chciałam dopytać czy odrazu zauważyliście poprawę i czy po zabiegu nie było problemów z jedzeniem u maluszka oraz jakie zalecenia dostaliście po zabiegu? Mam na myśli np. Masaże.
Dopytuje ponieważ nam pediatra ocenil wędzidełko na "2" generalnie syn nie ma większych problemów z jedzeniem natomiast pediatra zasugerowała że przy rozszerzaniu diety może pojawić się problem z przeżuwaniem. Jesteśmy umówieni na konsultacje do chirurga. Natomiast często w moim otoczeniu spotykam się z opinią że po zabiegu może być "gorzej," mam na myśli że maluszek nie chce jeść i robią się zrosty.
Czy powinnam idą się jeszcze do innego specjalisty na konsultacje?
My nie mieliśmy problemów z jedzeniem przed, ale nasza neurologopeda mowila, ze syn nieprawidłowo zasysa butelke i sobie kompensuje w ten sposób brak mobilności w buzi i mówila, że nie damy rady rozszerzać diety, bp nie ściągnie językiem z podniebienia.

No i po zabiegu nie było gorzej. Znaczy musielismy zmienić butelke, bo nie chciał jeść z tej starej, maila za wąski smoczek. A tak to bez problemów. Masowaliśmy, nie ma zrostów.

reklama
Do góry