reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

U nas schodzi z 10 pieluch dziennie, Bartek sika na potęgę. A po nocy to pielucha z dwa kg waży :sorry:.
A co do laktatorów, to nie cierpię odciągać pokarmu... bleee.

reklama
u nas też ok 10 pieluch schodzi czasami więcej jak mała po wietrzeniu robi do czystej pieluszki nawet czasami jeszcze dobrze nie zamkniętej:wściekła/y:
laktator mam pożyczony i leży w szafie nie mam tyle pokarmu żeby odciągac
Dzisiaj w ogóle myslałam że będe musiała wyciągnąc butelke i bebilon
mała godzine wisiała przy cycku:szok: od 18 do 19 potem 10 min pospała i pobudka na szczescie nie chciała jesc. o 20 okąpalismy possała 10 min tylko i zasneła. Nie wiem może to przez to że mało dzisiaj spała:sorry:to tak do cycka ją ciągło
No i pisałam że zasypia fajnie sama w łóżeczku i niestety już się to zmieniło teraz chce przy piersi :wściekła/y: Smoka nie chwyci i nawet paluszki wieczorem są bee.Od jutra musze jakos to zmienic.

boshe :))) to ja chyba jestem wyrodną matką, bo zmieniam rzadko pieluchy!
Z początku znacznie częściej zmieniałam, bo miała odparzenie "bumerang".
teraz jakoś nie ma odparzenia a pieluchy zmieniam jakoś 5 razy w ciągu dnia!
w nocy nie zmieniam w ogóle. Dopiero ok 10 jak się obudzi. Później wietrzę pupkę do od 10 do 12 więc bez pieluchy leży :))) Spacer i śpi 3 albo 4 godz więc nie będę budzić dziecka żeby pieluchę zmienić! A później już częściej zmieniam. Czyli jestem oszczędna w pieluchowaniu! :tak::-D

boshe :))) to ja chyba jestem wyrodną matką, bo zmieniam rzadko pieluchy!
Z początku znacznie częściej zmieniałam, bo miała odparzenie "bumerang".
teraz jakoś nie ma odparzenia a pieluchy zmieniam jakoś 5 razy w ciągu dnia!
w nocy nie zmieniam w ogóle. Dopiero ok 10 jak się obudzi. Później wietrzę pupkę do od 10 do 12 więc bez pieluchy leży :))) Spacer i śpi 3 albo 4 godz więc nie będę budzić dziecka żeby pieluchę zmienić! A później już częściej zmieniam. Czyli jestem oszczędna w pieluchowaniu! :tak::-D

To ja mam tak samo (podobnie) ok 6-7 pieluch na dobe

mi idzie 5 pieluch na dobe i w ogóle nie wietrze. 2 razy spróbowałam i oczywiscie skonczyło się mokrym lozkiem. Odparzen zero.

Ja zmieniałam rzadko, podobnie jak wy z 5 razy na dobę ale ostatnio jakieś zaczerwienienia są. W ogóle troszkę się zaniepokoiłam bo wczoraj Zosia bardzo mało siusiała, zmieniłam 2-3 pieluchy co 4 godziny i były prawie suchutkie, na domiar wszystkiego zurzyłam już 6 woreczek i dalej nie mogę pobrac moczu na posiew, bo w 2 zrobiła kupkę, 3 się odkleiły a w jednym było za mało. Filowanie przy niej z kubeczkiem się nie sprawdza bo po półgodzinie się zaczyna wkurzac.A musze zawieźc ten mocz jak najszybciej.

Maksowi trasznie smierdza siki. u was tez tak czuc? Jak np. podchodze do niego do lozeczka to juz czuje.

Larka u nas te podklady nie przydalyby sie, bo Maks jak robi siku to fontanna leci i nie wiadomo w ktora strone :)

ja też mam podkłady bo przebieram krzyśka na łóżku ale czasem sikając nie trafi na podkład no i mam troche zalane łoże. Dobrze że to są niewielkie ilości :)

reklama
my też zużywamy ok 5, 6 pieluch na dobe..u nas nigdy nie było żadnych odparzeń ani nic w tym stylu..a teraz mamy pieluszki happy..ciotka nam przywiozła, bo nie wiedziała jakich używamy i powiem Wam, że nie są złe..ale jak wykończymy tą paczkę to i tak wracamy do pampersów;-)

Do góry