reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

ewelcia mnie w Polsce tez caly czas mowia ze wszystko jest ok :eek: no i chyba trzeba sie leczyc na wlasna reke.... kiedys jak malego dokarmialam bo ciagle byl glodny to potem przy wazeniu okazalo sie ze przybral 900g w 3 tygodnie i lekarka zabronila dokarmiac... wiec nie dokarmialam malego przez kolejne 3 tygodnie (musialam sie niezle napracowac przy nim bo mimo to maluszek byl glodny nieraz, ale uspokajal sie po jakiejs chwili placzu) wtedy przybral na wadze tylko 200g :-( teraz juz nie zamierzam sluchac lekarzy - jak widze ze glodny a nie mam mleczka wiecej to mu dam butle... musi mu waga jakos wyjsc na prosta :sorry:

antar przerwami w karmieniu sie nie martw... moj robi czasem przerwy 5 godz

daggy jestem zaskoczona zachowaniem Macka bo do tej pory wiekszosc karmien konczylo sie placzem :-D a teraz po kilku minutach taki spokuj i przestal szukac piersi do cimkania zaraz po jedznieu - czyli najedzony :-D

reklama
kurde a ja się wkurzam, bo w nocy to mam takie miękkie cycki, że młoda mi nie potrafi ich złapać buzią i ryczy ;/ a jak wcześnie młoda przesypiała nocki to od 2 tygodni wstaje w nocy 2-3 razy ;/

laarka to chyba oznacza że laktacja się unormowała, ja też mam tak miękkie cycki że Zosia też ledwo co chwyta, a w nocy od dawna po 3-4 razy wskakuje do bufetu, ale głodna nie chodzi. Kurcze ciekawe ile przybrała na wadze ostatnio, ale pewnie strasznie mało.
Leci wam jeszcze z drugiego cycka przy karmieniu?Mi wciąż cieknie jak Zosia zrobi dłuższą przerwę.

antar - u mnie na początku laktacji piersi odrobinkę spuchły. Miałam małe B. I miałam nadzieję, że tak już zostanie na stałe... ale oczywiście już wróciły do swojego starego rozmiaru. Teraz nawet jak mała przesypia całą nockę, to i tak mam flaczki. Może odrobinkę twardnieją, ale nie to co wcześniej, że były kamienie i nie można było ich dotknąć. Ja przy porannym karmieniu zawsze wkładam do drugiej piersi pieluszkę tetrową, ale ostatnio nic z drugiej nie leci.

Ardzesh podziwiam, ja bym się dręczyła i macała czy w środku coś jest. I nawet jakby było myślałabym że za mało i katowała się laktatorem. Ale teraz po sobie wiem że dziecko może się najeśc z flaczków:) Zajęło mi to 4 miesiące ale lepiej póxniej niż przez rok nie rozstawac się z laktatorem.

ja się nigdy nie stresowałam, że Mila się nie najada. Przecież jak jest głodna, to wrzeszczy tak, że cała okolica ją słyszy ;-):-) A po cycku zawsze jest wesoła i uśmiechnięta. To chyba coś znaczy, prawda?

Ale za to mało przybiera na wadze. 3 tyg temu u pediatry miała niecałe 5,5kg a wczoraj wieczorem zważyłam się razem z nią i wyszło, że waży 5,6 kg
Pediatra tylko się śmieje, że mam mniej do noszenia. Niby racja, ale jak czytam o Waszych 8 kilowych dziciakach to aż mnie ściska, czy Mila dobrze przybiera!

Nimfi a robilas synkowi jakies badania?
Mocz,posiewy morfologia?
Bo czytalam ze jak dzieci nie maja apetytu to moga miec anemie,jak za malo przybieraja to bakterie w moczu:crazy:
Moj sie strasznie denerwuje jak je,wyma**uje raczkami puszcza butelke,pociagnie troche znow puszcza i sie zlosci-czasami zje normalnie a czasami to juz nie mam sily do niego.
Jak chcialam tutaj skierowanie na badania to mi Polska doktorka powiedziala ze jak siku i kupe robi to wszystko jest ok:baffled:

reklama
ja się nigdy nie stresowałam, że Mila się nie najada. Przecież jak jest głodna, to wrzeszczy tak, że cała okolica ją słyszy ;-):-) A po cycku zawsze jest wesoła i uśmiechnięta. To chyba coś znaczy, prawda?

Ale za to mało przybiera na wadze. 3 tyg temu u pediatry miała niecałe 5,5kg a wczoraj wieczorem zważyłam się razem z nią i wyszło, że waży 5,6 kg
Pediatra tylko się śmieje, że mam mniej do noszenia. Niby racja, ale jak czytam o Waszych 8 kilowych dziciakach to aż mnie ściska, czy Mila dobrze przybiera!

i u nas tez tylko 5600g :tak: i tez lekarz twierdzi ze jest ok :eek:

ewelcia nie robilam badan bo liczylam na to ze mi lekarka cos zaproponuje... sama nie mam pojecia co warto zbadac a co nie :eek:
Maciek ma apetyt.... z butli zawsze je wszystko do konca... placze jak mu sie jedzenie w piersi konczy (to podejrzewam ze sie nie najada) i placze czasem przed karmieniem - tak jak np dzis prawie gozine plakal i nie chcial jesc z piersi - dopiero mleczko odciagniete z butli zjadl
Ale bywa z nim naprawde roznie :confused2:

Do góry