reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

maran-atha coraz więcej dziewczyn tutaj na forum pisze o tym codziennie :) napewno moja Kalina i Max Habci nie chce jeść :D

reklama
zapmarta super że sie udało:-)
U mnie też kryzys przeminął, po jednym dniu :) nie wiem jakim cudem, ale z laktatorem nie walczyłam. Wszystkie piszecie że piersi mają byc miękkie ale myślę że każda kobieta zna swoje ciało i jeśli pisze że brakuje jej mleka, to naprawdę brakuje.
Mojej Zosi apetyt wrócił, a jakże, ściąga ze mnie co godzinę, wczoraj myślałam że zwariuję, bo non stop chciała jeśc, co półgodziny, a pokarmu miałam nawet za dużo, więc wiem że nie była głodna.

U nas karmienie wyglada mniej wiecej tak 7, 10.30, 15, 18 , czasami 20 czasami nie no i potem w nocy to dosc czesto... jak sie budzi.

My najpierw walczylismy z masakrycznymi kolkami, teraz mamy problemy z zasypianiem, potem zeby i tak w kolko...eh..dola mam dzisiaj.

Dzieciom czesto zmienia sie rytm dnia ;-) moze nie bedzie tak zle z tymi nocami przy zabkowaniu...

Ja dopiero co pisalam ze Maciek je 5 posilkow dziennie a juz w sobote doił piers co 2 godziny :-D byli u nas goscie i caly czas chcial byc przy mnie, chyba sie przestraszyl troszke. W niedziele my bylismy u rodziny i zachowywal sie tak samo :-p jedzneie co 2 godziny, a dzis juz jest ok - wrocicl do starego rytmu :tak:

yawla no i moj tez je malo w ciagu dnia a w nocy normalnie śpi - nieraz mam wrazenie ze je za malo ale na sile go nie zmusze

mary 105 tez jem truskawki :tak:

maran-atha moze bolal ja brzuszek? albo ząbki ida :-p i nie chciala nic chwytac do buzi :shocked2:
Maciek ma tez tak, tylko ze zawsze przy tym strasznie sie denerwuje i placze wnieboglosy :sorry2:

ja też jadłam truskawki przez 2 dni ale dzisiaj zsypało malutkiej policzki i brzuszek czerwonymi plamkami:(

ja truskawki jadlam jak nie wiedzialam ze moga uczulac :-p Macko dobrze je znosi wiec jem dalej - dzem truskawkowy i mrozone truskawki ale w malych ilosciach tak na wszelki wypadek

Mam pytanie - kiedy odciagacie pokarm? Chciałabym iść dzisiaj na basen i zaczęłam rano odciągac mleczko w ten sposób, że karmię z 1 piersi, a potem odciągam z drugiej. Wycisnęłam z niej tylko 60 ml przez 10 min pompowania. Trochę mało mi się wydaje, teraz Fionka je z tej piersi a chcę odciagnąć z drugiej. Tylko nie wiem czy w tej pierwszej coś w ogóle jest, Fiona ją ssie, ale tak bez przkonania, jakby tam nic nie było.

reklama
Nathalie kiedys dalam rade odciagac 100ml zaraz po karmieniu, ale te dobre czasy teraz odeszly w niepamiec... zeby sciagnac cos konkretnego musze czekac ze 2 godziny po karmieniu ale wtedy maly nie naje sie przy kolejnym karmieniu...

mysle ze dobrze robisz ze z jednej karmisz a z drugiej odciagasz :tak: no ale czasem niestety jest tak ze sie mniej odciagnie a czasem wiecej... jesli planujesz wyjscia to lepiej probuj odciagac wczeniej a mleczko spokojnie w lodowce moze postac 12h.... wiec najlepiej odciagnij kilka razy az w koncu uzbiera sie ze 150ml :tak:

Do góry