reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

habcia :-D nie ma to jak inne osoby ktore sie wtracaja.... moja mama tez mysli ze wie lepiej co sie z malym dzieje niz ja... jak placze po jedzeniu to mowi mi zebym go jeszcze pokarmila bo na pewno glodny, a ja widze ze on juz jesc nie chce tylko spac :-pjak placze przed jedzeniem to ona od razu w panike wpada ze na pewno nie mam pokarmu i dlatego on nie chce jesc, a ja wiem ze to wina bolu brzucha.... :-p moglabym takich sytuacji wymieniac bez konca :tak:

lajfik nie martw sie :tak: Maciek ma ok 65cm a 2 tyg temu wayl 5100g :zawstydzona/y: to najnizsza granica z siatki centylowej.. no a glowke ma juz 41 cm

Maciek zasypia w wozku sam na pleckach albo boku jednak w lozeczku chce ciagle spac na brzuszku :baffled:

reklama
Lajfik trudno powiedziec, po trzecim miesiącu dzieci zaczynają ponoc wolniej przybierac. Ja sie martwiłam jak Zośka przybrała 300 gram w dwa i pół tygodnia. Ale chyba najważniejsze są te centyle. Jeśli waga jest proporcjonalna do wzrostu to jest w porządku.

Ile posilkow zjadaja wasze malenstwa na dzien? Od pewnego czasu maciek je 5 razy dziennie, czasem 6 razy dziennie :sorry2: plus herbatki

Zalezy od pogody, w upalne dni to prawie w ogole nie chce jesc, tylko by pil. Ja nie liczę ile razy dziennie Maks je. Ale tak kolo 6 razy

Pytam bo Maciek narzucil sobie w miare stale pory jedzenia dlatego latwiej mi policzyc :tak:
posilki stale o godz 5 - 10 - 14 - 17 - 20

no a czasem jak cos sie przesunie to zje tez ok 8 rano albo ok 19 lub 21

moj krzysiek w 4 tygodnie przybrał 1,5 kg. Teraz ma 6 kg i 62 cm.
Musze policzyć ile on je w ciągu dnia, a je naprawde sporo

Pytam bo Maciek narzucil sobie w miare stale pory jedzenia dlatego latwiej mi policzyc :tak:
posilki stale o godz 5 - 10 - 14 - 17 - 20

no a czasem jak cos sie przesunie to zje tez ok 8 rano albo ok 19 lub 21

:szok: ale długie odstepy miedzy karmieniami ma Twoj Maciek. U nas zazwyczaj co 2h jest karmienie.

Lajfik nie martw się moja Zosia starsza 2 dni od Twojej córuni i wymiary i wagę mają niemal identyczne:-D Lekarz nam mówił, że OK:tak: wszyscy lekarze powtarzają jak ją widzą, że jest długa:tak:

Nimfii z tego co czytam to moja córa ma podobne kłopoty z brzuszkiem jak Twój Maciuś, ile razy podajesz herbatkę i w jakiej ilości. Kupiłam tę na poprawę trawienia i zastanawiam się jak często podawać. dostaliśmy już numer do gastrologa, żeby ją obejrzał jak w przeciągu 3 tyg nic się nie zmieni:-(

zosiulenka napisz co powie lekarz :tak: herbatke podaje na zmiane (w jeden dzien jedna a w nastepnym druga) - herbapol koperkow rumiankwa i hippa wspomagajaca trawienie... dwa razy dziennie po 50ml

habcia :tak: wiem ze dlugie :tak: i pewnie dlatego teraz mniej przybiera na wadze ale on nie chce wiecej jesc :baffled: tadek niejadek :-p

reklama
Dzieki Wam dziewczyny ...:-) jestem juz spokojna
Buziaczki:-D:-D:-D

U nas karmienie jest co 2-2.5 godziny ....chyba ze gdzies jade to jest nawet do 3-3.5
W nocy spi super od 20 do 3 a potem do 7 rano ...pozniej 1 godz. buszowania i dalej idzie dusic komara :) do 9...
w dzien spi teraz po 40 -50 min. czuwa 1-1.5 i znoe spac ...+ dwa spacery :)))
Oby tak dalej ...w koncu mi wynagradza te wstretne kolki hehehe

Do góry