reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

a co to za sposob
Przelewa sie wosk nad dzieckiem i wychodza rozne dziwadla,ktore niby strasza dziecko a to lanie ma je odpedzic od dziecka.Kolezanka mi kiedys radzila zrobic takie cudo z Marcelem,najlepiej w kapieli przy asyscie meza,chyba przez klucz sie to przelewa,ale nie pamietam nawet zbytnio,nie probowalam:-);-)

reklama
Ja słyszałam o przelewaniu jajka nad dzieckiem, gdy strasznie płacze. Wypedza się wtedy zbuka z dziecka czy cóś.

Oj ja bym chciała, aby Karol był tylko na piersi. To co wyprawia wieczorami ze zmęczenia to masakra jakaś. Może dlatego, że mało śpi w dzień, bo tylko jak jesteśmy na spacerze. W domu nie ma mowy o spaniu, więc wieczorem jest tak zmęczony, że daje czadu. Nie ma mowy o ssaniu z piersi, a butlę wtrąbi migiem i śpi jak anioł.

Nie będę męczyła dziecka, widocznie taką ma potrzebę. Rano budzi się z takim uśmiechem, że rozbraja mnie i cycuś jest wtedy pysznościowy :-D

-j- ja pochodzę z tych samych stron co Ty stąd słyszałam też o przelewaniu jajka:tak:
a przelewali nade mną :-)bo strasznie krzyczałam jak zostałam z ciotką i wujkiem a mama była w szpitalu, miałam z 8 msc i nic to nie dało:-D

zapmarta wlasnie Maciektez nie chce ssac wtedy gdy jest bardzo zmeczony :tak: w koncu to wysilek dla dziecka ;-)

Zosiulenka dziecko w wieku 8msc przezywa lek separacyjny.. gdy nie ma mamy to placze bo mysli ze jak mamy nie widzi to ona juz nie wroci :tak: wiec podejrzewam ze przelewanie czegokolwiek tego nie zmieni ;-)

nimfii zapmarta u nas z Ala jest podobnie, jak jest zmeczona to nie może jeść bo się zwyczajnie denerwuje, wtedy chciałaby i spac i jeść jednocześnie a tak sie w jej przypadku nie da. Więc teraz robie tak, że jak widzę, że jest już zmeczona i ziewa to ją do łóżeczka kłade, ona zwylke pomarudzi tak do 10 min i zasypia bo jak przegapie to jej zmęczenie i ją zabawie lub ktoś jest w domu (goście) i z tej przyczyny jej nie połóże o czasie to jest poprostu porażka i płacze wówczas i nic sie zaradzić nie da, dlatego teraz tego pilnuje i jak jest śpiąca to kłade do łóżeczka, jak się rozpłacze to wyjmuje, przytule, ona sie uspokoi odkładam by zasnęła sama ze świadomością, że zasypia u siebie w łóżeczku i to naparwde w naszym przypadku skutkuje. Ona ładnie się wycisza i zasypia w 10 do 20 min. Przez to w ogóle nie lubi na rekach być noszona, ani bujana, ani nic takiego. Można wziąc ja na ręce, ale tylko na chwile bo później protestuje i trzeba ją odłożyć bo sie rozplacze na dobre :)

reklama
Do góry