reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

To prawda że apetey wzrasta w miarę wieku,moja Maja też bardzo często gości teraz przy cycu i jakoś szczególnie mnie to nie martwi,mimo tego że widzę że ściąga tylko parę łyczków a później tylko ciągnie i nic jej nie leci,po prostu częściej ją przystawiam,ale dręczy mnie karmienie jej przed spacerem,bo sytuacja się powtarza i śpi na nim jakieś 30-40 min i znowu chce cyca,o herbatce nie mam mowy,tak samo o wodzie i smoczku także w żaden inny sposób nie mogę jej uspokoić,szukam ławki siadam karmię i szybko do domciu.Myślicie że warto było by jej podać (nie wiem jakim cudem) sztuczne mleczko? Pozdrawiam Was mamuśki...

reklama
Jeju:szok:Nie bijcie:shocked2:Ja tylko sie boję że Zosia nie dojada, bo po karmieniu mi zostaje, a przedtem zjadała do czysta:) Ale ok, jak Wasze też tak robią to się nie martwię.

Antar nam chodzi o to, żebys przestała analizować swoją laktację. ;-) Powiem szczerze, że jestem w szoku, że Ty wiesz kidy Zosia zjada całe mleczko z kiedy niedojada. Ja tego nigdy nie wiem. No i wyczuwam pewną sprzecznośc w Twoich wypowiedziach - raz mówisz, ze pierś produkuje mleczko na bieżąco a raz, że Zosia zjadła całe, wg tego co piszesz dziecko nigdy nie zje "do dna". ;-)

Moja Fionka raz je pół godziny a raz 7 minut.

Ardzesh Fiona też tak wsysa cycka często. :-D

Kalina też ostatnio Tadek niejadek się zrobiła, może to wszystkie dzieciaki tak mają?
Czasem na siłę jej wpycham jej cycka, bo ona pocycka minute i zaczyna oglądać...lampy. W ogóle nic nie jest tak fajne jak lampa, tylko to się dla niej liczy.

dla Macka lepszy od lampy jest telewizor ;-) chwila nieuwagi i juz sie w niego wpatruje... czasem podczas jedzenia usilnie stara sie usiasc przodem do TV

kraf :tak: tak wiem

ale ja staram sie go sila od TV odciagac... a drugie co robi na nim mega wrazenie to monitor kompa :baffled: czyli to co dzieci powinny unikac - echhhhh

noo przed TV trzeba dzieci chronić, bo to nie ma żadnych plusów tylko same minusy. Kalina też - chwila nieuwagi i już się gapi w telewizor, ale pilnujemy tego.

tylko stare tv emituja szkodliwe promieniowanie, lcd i plazmy sa bezpieczne. choc wiadomo, ze nie moza dzieci przywyczajac do tv.

reklama
Nikodem też w pewnym momencie mało mi jadł ale wczoraj na wizycie u pediatry powiedzieli że przybrał rewelacyjnie i gitara gra waży 6770 a obliczyli że powinien 5220(chyba)

Do góry