reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Antar moze teraz taki okres u dzieci ze mniej chca jesc :tak: Maciek tez je troszke mniej - zawsze podawalam mu obie piersi a teraz nieraz sprawia wrazenie jakby byl najedzony z jednej po 5 min ssania :baffled: a gdy zjada z obydwu piersi to od wczoraj ulewa po kazdym jedzeniu, a wiec moze jednak przejedzony :dry:

reklama
Kalina też ostatnio Tadek niejadek się zrobiła, może to wszystkie dzieciaki tak mają?
Czasem na siłę jej wpycham jej cycka, bo ona pocycka minute i zaczyna oglądać...lampy. W ogóle nic nie jest tak fajne jak lampa, tylko to się dla niej liczy.

Oj tak, tak nie ma nic lepszego od lamp :tak::tak::tak:
A Wercia też je zdecydowanie krócej. Może dzieciaczki tak się wyuczyły w ssaniu, że wyciągają więcej w krótszym czasie?

Zosi przeszła faza na lampy. Ale jak była noworodkiem do 2,5 miesiąca to było coś najfajniejszego. A juz pokazac jej nową lampe u kogoś w domu to po prostu był trans, jakaś hipnoza

Oleńka też ssie krótko, myśle że robią to sprawniej i dlatego szybciej, u nas to max 5 minut...aż by sie nieraz chciało dłużej....

U nas też w dzień karmień mniej i zdecydowanie krótsze ale widzę że u was to samo więc może to tak powinno być:tak::tak:

kamylka to dobry znak że Luiza zaczyna z powrotem jeść

antar
:-D:-D:-D

A moja ogląda świat ciągle trzymając sutka w buzi. Tak go naciąga i razem z nim kręci się na wszystkie strony. A od kilku dni przygryza :dry:A czasem jak jej wypadnie sutek z buzi to nie chce jej się szeroko otwierać ust tylko wsysa suta jak makaronika :-D

może zamiast karuzelek powinnyśmy nad łóżeczkiem lampkę wieszać ;)
u nas młoda wczoraj miała 3 w życiu kolkę, po rybkach ze stawu od dziadka :D coś ta dziewczyna ma problem z rybami, tu śledzie, tu byczki :D

reklama
Jajestem znowu troszke podłamana moją laktacją. Tym razem w drugą stronę, bo wczoraj miałam przepełnione piersi( a nie odciagam już hoho)dzisiaj mam dętki kompletne, ale Zosia i tak jedząc co trzy godziny z jednej piersi nie opróżnia do końca( ściągnęłam sobie po karmieniu ręcznym 50 ml). Nie wiem co z nią, ale chyba pójdę ją zwazyc, bo ja za dużo mleka nie mam, to ona niedojada, co więcej spadnie mi laktacja jak mi panna będzie robiła takie numery:(

Do góry