ja na początku dawałam strzykawka jak nie chcialam, zeby młdoy przyzwyczaił sie do butelki - wsadzalam mu palec do buzi i strzykawke jak zassal palca do wpuszczalam mleczko ze strzykawki - tak mi pokazala konsultantka laktacyjna i na poczatku się sprawdzilo
reklama
dziennie czy jednorazowo??
zjada dziennie ok 200ml czyli rano 100ml i wieczorem 100ml...a reszte to juz modyfikowane.... na kazdy posilek zjada 160ml, no a je co3-4 godziny
. A to ściągnięte mleczko żal było wywalić i dałam później przez butle. Małej butla się nie podoba. I tu pytanie - czy takie 4 miesięczne dzieci jedzą mleczko przez smoczek 1 czy jakiś inny? Strasznie wolno leciało i mała się wkurzała. Po chwili mleczko wywaliłam i dałam cyca i mała się na niego rzuciła!
a moze jej smoczek nie odpowiada... moj na poczatku nie chcial jesc z butelek Canapol bo nie umial ciagnac smoczka, dopiero butelke z Aventu zassal
lajfik
Kuba i Kaja;*
Ja probowalam dac malej butelke z herbatka lub woda (wczoraj i przedwczoraj ).... i ona nie umie jej ssac ....mam TT i dr. B
Zalezy mi aby podczas przelotu , przelykala cos ...bynajmniej uszy nie beda ja bolaly ...Co tu zrobic , aby wziela smoka
Cycka nie dam rady bo bedzie na moich kolanach przypieta, ...
generalnie chodzi mi o start i ladowanie
ardzesh a Mila zalapala o co chodzi ... Kaja dmucha w tego smoka i leca babelki , ale w srodku butelki heheheh
Zalezy mi aby podczas przelotu , przelykala cos ...bynajmniej uszy nie beda ja bolaly ...Co tu zrobic , aby wziela smoka
ardzesh a Mila zalapala o co chodzi ... Kaja dmucha w tego smoka i leca babelki , ale w srodku butelki heheheh
mary105
Fanka BB :)
na razie łyżeczka jest beee
Wcześniej dawałam jej wszystkie witaminy, probiotyki i debridat łyżeczką i teraz ma do niej awersję.
Muszę odpocząć od łyżeczki żeby zapomniała o tych przykrościach ;-):-)
Dopiero za miesiąc chcę dać jej łyżeczkę. Ale może spróbuję wcześniej...
No u mnie to samo Zosia zawsze otwierała fajnie buzie jak jej dawałam witaminki a teraz nie chce otworzyc i się krzywi chyba już jej nie smakują te witaminki
pbg
mama Zuzanki ;)
Ja probowalam dac malej butelke z herbatka lub woda (wczoraj i przedwczoraj ).... i ona nie umie jej ssac ....mam TT i dr. B
ja dałam Zuzce smoczka przy starcie i lądowaniu, bo wcześniej jadła. Ogólnie cały lot zniosla super i nie trzeba jakoś szczególnie się martwić. Myślę, że bardzo dużo zależy od pogody - jakie będzie lądowanie. Pamiętam, że gdy leciałam na Kretę to samolot tak długo podchodzil do lądowania, że uszy bolały mnie 2 dni
pbg
mama Zuzanki ;)
Juz wszystko wiem ... dziewczyny z forum Mamy z Irlandii mowily ze na pokladzie nie robia problemow i bede karmic CYCUSIEM
a wiec butla idzie precz ;-)..juz nie bede jej meczyc aby sie uczyla pic
myślę że to najlepsze wyjście tylko karz mężowi dobre miejsca zająć żebyś miała choć trochę intymności
lajfik - jak dla mnie, to chyba najbardziej prawdopodobne, to to, że pozwolą na cycusia. Bo na pokład nie wolno wnosić żadnych płynów. Więc w butli z wodą też. Przecież taka butelka z wodą to coś tak strasznego, że mogłabyś nią zagrozić i porwać samolot ;-)
Chyba, że pusta butla, a poprosisz stewardesy o nalanie wody.
No ale najważniejsze że cycuś jest wszechobecny i że dostaniesz pozwolenie :-)
Chyba, że pusta butla, a poprosisz stewardesy o nalanie wody.
No ale najważniejsze że cycuś jest wszechobecny i że dostaniesz pozwolenie :-)
reklama