reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

ja na początku dawałam strzykawka jak nie chcialam, zeby młdoy przyzwyczaił sie do butelki - wsadzalam mu palec do buzi i strzykawke jak zassal palca do wpuszczalam mleczko ze strzykawki - tak mi pokazala konsultantka laktacyjna i na poczatku się sprawdzilo

reklama
. A to ściągnięte mleczko żal było wywalić i dałam później przez butle. Małej butla się nie podoba. I tu pytanie - czy takie 4 miesięczne dzieci jedzą mleczko przez smoczek 1 czy jakiś inny? Strasznie wolno leciało i mała się wkurzała. Po chwili mleczko wywaliłam i dałam cyca i mała się na niego rzuciła! :sorry:

a moze jej smoczek nie odpowiada... moj na poczatku nie chcial jesc z butelek Canapol bo nie umial ciagnac smoczka, dopiero butelke z Aventu zassal :tak:

Ja probowalam dac malej butelke z herbatka lub woda (wczoraj i przedwczoraj ).... i ona nie umie jej ssac :dry::sorry2:....mam TT i dr. B
Zalezy mi aby podczas przelotu , przelykala cos ...bynajmniej uszy nie beda ja bolaly ...Co tu zrobic :-p:confused:, aby wziela smoka :-p
Cycka nie dam rady bo bedzie na moich kolanach przypieta, ...
generalnie chodzi mi o start i ladowanie :tak:
ardzesh a Mila zalapala o co chodzi ... Kaja dmucha w tego smoka i leca babelki , ale w srodku butelki heheheh:-D

na razie łyżeczka jest beee :(
Wcześniej dawałam jej wszystkie witaminy, probiotyki i debridat łyżeczką i teraz ma do niej awersję.
Muszę odpocząć od łyżeczki żeby zapomniała o tych przykrościach ;-):-)
Dopiero za miesiąc chcę dać jej łyżeczkę. Ale może spróbuję wcześniej...

No u mnie to samo Zosia zawsze otwierała fajnie buzie jak jej dawałam witaminki a teraz nie chce otworzyc i się krzywi chyba już jej nie smakują te witaminki:dry:

Juz wszystko wiem ... dziewczyny z forum Mamy z Irlandii mowily ze na pokladzie nie robia problemow i bede karmic CYCUSIEM :-D:-D:-D
a wiec butla idzie precz ;-)..juz nie bede jej meczyc aby sie uczyla pic :-p:cool2::-D

Ja probowalam dac malej butelke z herbatka lub woda (wczoraj i przedwczoraj ).... i ona nie umie jej ssac :dry::sorry2:....mam TT i dr. B
Zalezy mi aby podczas przelotu , przelykala cos ...bynajmniej uszy nie beda ja bolaly ...Co tu zrobic :-p:confused:, aby wziela smoka :-p
Cycka nie dam rady bo bedzie na moich kolanach przypieta, ...
generalnie chodzi mi o start i ladowanie :tak:
ardzesh a Mila zalapala o co chodzi ... Kaja dmucha w tego smoka i leca babelki , ale w srodku butelki heheheh:-D

ja dałam Zuzce smoczka przy starcie i lądowaniu, bo wcześniej jadła. Ogólnie cały lot zniosla super i nie trzeba jakoś szczególnie się martwić. Myślę, że bardzo dużo zależy od pogody - jakie będzie lądowanie. Pamiętam, że gdy leciałam na Kretę to samolot tak długo podchodzil do lądowania, że uszy bolały mnie 2 dni :baffled:

Juz wszystko wiem ... dziewczyny z forum Mamy z Irlandii mowily ze na pokladzie nie robia problemow i bede karmic CYCUSIEM :-D:-D:-D
a wiec butla idzie precz ;-)..juz nie bede jej meczyc aby sie uczyla pic :-p:cool2::-D

myślę że to najlepsze wyjście :tak: tylko karz mężowi dobre miejsca zająć żebyś miała choć trochę intymności

lajfik - jak dla mnie, to chyba najbardziej prawdopodobne, to to, że pozwolą na cycusia. Bo na pokład nie wolno wnosić żadnych płynów. Więc w butli z wodą też. Przecież taka butelka z wodą to coś tak strasznego, że mogłabyś nią zagrozić i porwać samolot ;-):-p
Chyba, że pusta butla, a poprosisz stewardesy o nalanie wody.
No ale najważniejsze że cycuś jest wszechobecny i że dostaniesz pozwolenie :-):tak:

reklama
lajfik no cyca to chyba nie bedą ci kazali zostawić przed wejściem;-):-p
Ale dobrze że możesz karmić i że nie męczycie się już z nauką picia z butelki.

Cypuś umie jeść i pić z łyżeczki

Do góry