reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

dziewczyny pomóżcie, od tygodnia nie ściągam już mleka i nie karmie piersią i mam problem z prawym cyckiem - jest miękki, poza lewą stroną, która sprawia wrazenie jakby ktoś tam włożył coś twardego. troche boli jak naciskam. a jak nacisne mocniej to leci ciurkiem mleko, ale tylko jakby z jednego kanalika... nic mnie nie boli, nie gorączkuje - czy to jest jakis zastój po zatrzymaniu laktacji? nie wiem czy mam z tym isc na usg czy samo minie
wydaje mi sie ze , nie skonczyla sie jeszcze produkcja mleczka w tej piersi , mozliwe ze zapchaly sie niektore kanaliki i stad ten bol , mleczko leci bo piers byla pobudzana ...powinno samo zaniknac jak nie bedziesz karmic ani sciagac ... sprubuj moze to rozmasowac ..a jak nie minie bol po 2,3 dniach to idz do gina i ona oceni sytuacje ...:-).. tylko to mi przychodzi do glowy ;-)

reklama
labudka pewnie tak :tak: cos tam jeszcze ci zostalo w tych kanalikach... jak tak masz to moze lepiej sciagnij laktatorem choc raz dziennie? ja teraz sciagam raz albo dwa razy dziennie i na razie nie mam problemow z piersiami - na razie boje sie odstawic laktator calkiem :shocked2: albo zapytaj gina o jakies tabletki na zachamowanie laktacji - tak bedziesz spokojniejsza

dziewczyny pomóżcie, od tygodnia nie ściągam już mleka i nie karmie piersią i mam problem z prawym cyckiem - jest miękki, poza lewą stroną, która sprawia wrazenie jakby ktoś tam włożył coś twardego. troche boli jak naciskam. a jak nacisne mocniej to leci ciurkiem mleko, ale tylko jakby z jednego kanalika... nic mnie nie boli, nie gorączkuje - czy to jest jakis zastój po zatrzymaniu laktacji? nie wiem czy mam z tym isc na usg czy samo minie
ja najmocniej przepraszam że panosze się po cyckatych, ale jakoś tak was odwiedzam z sentymentu do tych pięknych dni co już nie wrócą:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
labudka, to jeszcze nie zastuj, ale szybko rób z tym pozadek. miałam ten sam problem. Prawdopodobnie przygniotłaś pierś podczas snu i się w tym miejscu kanalik przyblokował i nie oprużnił go maluch, ja miałam tak samo i ratowałam się ciepłym prysznicem i masażem [ okrężnymi ruchami masowałam pod prysznicem pierś] mi pomogło, kiedyś dziewczyny pisały że pod żadnym pozorem pod ciepłą wode, że tylko pod zimną. Ja brałam tylko iwyłacznie pod ciepłą [ jak dla mnie to troche logicznie] mi pomogło , po takim masazu sprubuj laktatorem, ale skoro Ty już nie karmisz to chyba tylko ten masaż Ci pomoże. z metod babcinych to liść kapusty białej przyłuż, też pomaga podobno na gorączke [ ty chyba nie masz tej piersi gorącej] a już wiem jak masz gorącą pierś to nie możesz pod ciepłą wode , tylko pod taką letnią.kurde chyba ci nie bardzo pomogłam.:sorry2:

heheheh mikimauro ale zamieszalas :-D:-D:-D
jak masz zapalenie to nie wolno masowac , bo sie przeniesie dalej , a jak jest zastoj to trzeba masowac i pod ciepla wode ;-)

labudka nie uzywaj laktatora czasem bo tylko je pobudzisz do produkcji , bo ty chyba nie chcesz dalej karmic co???

dzieki dziewczyny. spróbuje tych gorących kąpieli i masażu. codziennie pod prysznicem rozmasowuje to stwardnienie i jest lepiej, ale rano znowu jest twarde. piers nie jest gorąca i to mnie uspokaja. nie chce juz karmic, bo u mnie to oznaczalo przystawianie nie dziecka do piersi tylko laktator i po 2 m-cach mialam serdecznie dosc. zreszta pokarm zaczął nie tyle zanikac, co robic sie przezroczysty i juz sie Borys tym nie najadał.

jak masaże i ciepła woda nic nie dadza, to pojde do lekarza

labudka moja mama ma teraz przypadek taki ze jej piersi produkuja troche mleczka :confused: na stare lata i nie wiadomo dokladnie z jakiej przyczyny, ale robia jej badania itp i przepisal jejlekarz na to cos... wiem na pewno ze kobietom po porodzie tez mozna cos przepisac na zachamowanie laktacji :tak: no i masz pewnosc ze ona sie zatrzyma :tak:

dziewczyny, rozmasowałam pod ciepłym prysznicem ten kamień w cycku :-) co prawda to jeszcze nie jest normalny stan, ale juz jest duzo lepiej. jeszcze raz wielkie dzieki za rady :-)

mikimauro dobrze, że sie panoszysz po cyckatych, bo rady doświadczonych mam sa bezcenne. a co do sentymentu to tez mi czasem żal, ze juz nie karmie...moze kolejne uda mi sie wykarmic dłużej :-) póki co delektuje sie wieczorami z piwkiem - okraglutki rok na to czekalam :-)

ja też się delektuje ale piwkiem Karmi..mhhhhmmm jestem od tego uzależniona :-)
A propos diety mam-czy wy chudniecie? bo ja przytyłam ......buuuuuuuu

reklama
Do góry