reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków:)

a ja od 3 dni walczę z nawałem pokarmu, przyszedł książkowo w 4 dobie po porodzie, i jak cycek taki wielki to mały ma problem się dossać, ale radzi sobie, a jaka ulga jak trochę opróżni :-D
póki co jada w miarę regularnie, co 2-3 (w nocy 3-4) godziny, no i koniecznie trzeba mu odbić, żeby spokojnie spał, ale na razie jest na prawdę ok ;-)

reklama
Dziewczyny, czy to normalne ,że dzecko czesto ulewa? Już nie pamiętam jakie są normy. Mój Młody jest bardzo łapczywy.
czasami mam wrażenie ,że się przejada... Mam dużo pokarmu, i potrafi opróżnić dwa cycki na raz. Raz zdarzyło mu sie tak chlusnąc.... Potrafi ulać( co prawda troszkę) nawet godzinę po jedzeniu....:confused:

jak ja wam zazdroszczę... że wasze dzieci tak ładnie jedzą... marzę o chwili gdy Mary będzie jeść co 3 godziny :-D
Pola moja mała też potrafi ulać nawet godzinę po jedzeniu (chyba że akurat znów je :confused:) jeśli zdarza sie to bardzo często i jest obfite (wtedy to już chyba rzyganko) to warto skonsultować z pediatrą bo to może być refluks Refluks u noworodka | parenting.pl

ok... głodomor już wyczuł że skończyłam jeść i jęczy...
miłego dnia :-D

Pola jak masz takiego żarłoczka co je łapczywie i pewnie przy tym łapie sporo powietrza to takie ulewanie moze sie pojawiać to nic nie pokojącego.A chlusnoł pewnie dlatego ze za duzo w żoładku miał.Byle sie to nie zdażało za kazdym razem jak je.
Anila ​a u Ciebie widac córcia woli mniej a częściej jesć ;-)

padam na pysk. mam niską hemoglobinę bo 8...no moze ciut więcej juz bo biorę żelazo. ale mam dość. Czy któraś ryzykowała kawę przy karmieniu piersią ? bo mam nadzieje, że podratowała bym sie kofeina...

mi położna na wizycie powiedziała, że jedną kawę dziennie mogę bez problemu wypić i nic się nie stanie, no to piję :tak:

Fel - do 12 można jedną kawe - ja piję :)

mała wreszcie coś przybrała, pani doktor dziś pochwaliła moje działania i jestem już spokojniejsza... uff... muszę tylko ratować laktację więc od jutra po karmieniu w ciągu dnia odciągam znów pokarm... w nocy sobie odpuszczę

Z ta kawa to chodzi żeby dzidzius spal czy iej szkodliwość? Bo ja pilam wczoraj po 17 i malutka ładnie przesypia noc :-) no chyba że obudzi się za godz i będzie chciała już tylko brykać...

Fel a zażywasz coś na tą hemoglobinę?
Ja miałam tak kiepskie wyniki, że w szpitalu po porodzie zastanawiali się czy mi krwi nie podawać, ostatecznie dostałam receptę na tardyferon i po prawie dwóch tygodniach jest znacznie lepiej, już niedługo będę się mieścić w normach.
A co do kawy to ja nie pijąca jestem, ale nam w szpitalu położna mówiła, żeby nie pić mocnej, to jedną dziennie można bez obaw.

A ja mam pytanie o pomidora. Jedna położna mówiła, żeby jeść bo cenne źródło witamin, a druga że nie, bo uczula. Czy któraś je pomidory, jeżeli tak to w w jakiej formie? (plasterek na kanapkę? sok pomidorowy? zupa pomidorowa?)

reklama
My się nieco borykamy z kolką. Sama nie wiem, czy to od tego, co ja jem, czy po prostu wieczorne nagromadzenie gazów. 2 dni trzymam się bardzo ograniczonej diety, a wczoraj i tak była godzina płaczu i napinania. Także jestem w kropce. Dziecko to zagadka.
No i kurde się budzi teraz co 1,5 h w nocy, łobuz :wściekła/y: no co poradzić.

Do góry