reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych maluszków:)

a ja od 3 dni walczę z nawałem pokarmu, przyszedł książkowo w 4 dobie po porodzie, i jak cycek taki wielki to mały ma problem się dossać, ale radzi sobie, a jaka ulga jak trochę opróżni :-D
póki co jada w miarę regularnie, co 2-3 (w nocy 3-4) godziny, no i koniecznie trzeba mu odbić, żeby spokojnie spał, ale na razie jest na prawdę ok ;-)

reklama
Dziewczyny, czy to normalne ,że dzecko czesto ulewa? Już nie pamiętam jakie są normy. Mój Młody jest bardzo łapczywy.
czasami mam wrażenie ,że się przejada... Mam dużo pokarmu, i potrafi opróżnić dwa cycki na raz. Raz zdarzyło mu sie tak chlusnąc.... Potrafi ulać( co prawda troszkę) nawet godzinę po jedzeniu....:confused:

jak ja wam zazdroszczę... że wasze dzieci tak ładnie jedzą... marzę o chwili gdy Mary będzie jeść co 3 godziny :-D
Pola moja mała też potrafi ulać nawet godzinę po jedzeniu (chyba że akurat znów je :confused:) jeśli zdarza sie to bardzo często i jest obfite (wtedy to już chyba rzyganko) to warto skonsultować z pediatrą bo to może być refluks Refluks u noworodka | parenting.pl

ok... głodomor już wyczuł że skończyłam jeść i jęczy...
miłego dnia :-D

Pola jak masz takiego żarłoczka co je łapczywie i pewnie przy tym łapie sporo powietrza to takie ulewanie moze sie pojawiać to nic nie pokojącego.A chlusnoł pewnie dlatego ze za duzo w żoładku miał.Byle sie to nie zdażało za kazdym razem jak je.
Anila ​a u Ciebie widac córcia woli mniej a częściej jesć ;-)

padam na pysk. mam niską hemoglobinę bo 8...no moze ciut więcej juz bo biorę żelazo. ale mam dość. Czy któraś ryzykowała kawę przy karmieniu piersią ? bo mam nadzieje, że podratowała bym sie kofeina...

mi położna na wizycie powiedziała, że jedną kawę dziennie mogę bez problemu wypić i nic się nie stanie, no to piję :tak:

Fel - do 12 można jedną kawe - ja piję :)

mała wreszcie coś przybrała, pani doktor dziś pochwaliła moje działania i jestem już spokojniejsza... uff... muszę tylko ratować laktację więc od jutra po karmieniu w ciągu dnia odciągam znów pokarm... w nocy sobie odpuszczę

Z ta kawa to chodzi żeby dzidzius spal czy iej szkodliwość? Bo ja pilam wczoraj po 17 i malutka ładnie przesypia noc :-) no chyba że obudzi się za godz i będzie chciała już tylko brykać...

Fel a zażywasz coś na tą hemoglobinę?
Ja miałam tak kiepskie wyniki, że w szpitalu po porodzie zastanawiali się czy mi krwi nie podawać, ostatecznie dostałam receptę na tardyferon i po prawie dwóch tygodniach jest znacznie lepiej, już niedługo będę się mieścić w normach.
A co do kawy to ja nie pijąca jestem, ale nam w szpitalu położna mówiła, żeby nie pić mocnej, to jedną dziennie można bez obaw.

A ja mam pytanie o pomidora. Jedna położna mówiła, żeby jeść bo cenne źródło witamin, a druga że nie, bo uczula. Czy któraś je pomidory, jeżeli tak to w w jakiej formie? (plasterek na kanapkę? sok pomidorowy? zupa pomidorowa?)

reklama
My się nieco borykamy z kolką. Sama nie wiem, czy to od tego, co ja jem, czy po prostu wieczorne nagromadzenie gazów. 2 dni trzymam się bardzo ograniczonej diety, a wczoraj i tak była godzina płaczu i napinania. Także jestem w kropce. Dziecko to zagadka.
No i kurde się budzi teraz co 1,5 h w nocy, łobuz :wściekła/y: no co poradzić.

Do góry