reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

koriander arica juz myslalam, ze tylko moje dziecko to taki maly sadysta, dzisiaj juz mu nie dam cyca, krew mi leciała, zgroza, cierpie przy tym strasznie, on nawet jak jest głodny to cyca gryzie zamiast ssac, w sumie wszystko gryzie, ma dopiero 2 zabki na dole, ale te na gorze sie wyrzynaja i bez gryzaka ani rusz,wiec jak bedzie mial i na dole i na gorze to sobie nie wyobrazam karmienia.... a chcialam karmic go jeszcze kilka miesiecy eh trzymam kcuki za pozostale pogryzione mamusie :)

reklama
koriander arica juz myslalam, ze tylko moje dziecko to taki maly sadysta, dzisiaj juz mu nie dam cyca, krew mi leciała, zgroza, cierpie przy tym strasznie, on nawet jak jest głodny to cyca gryzie zamiast ssac, w sumie wszystko gryzie, ma dopiero 2 zabki na dole, ale te na gorze sie wyrzynaja i bez gryzaka ani rusz,wiec jak bedzie mial i na dole i na gorze to sobie nie wyobrazam karmienia.... a chcialam karmic go jeszcze kilka miesiecy eh trzymam kcuki za pozostale pogryzione mamusie :)
rezygnujesz juz definitywnie? ja sie boje co bedzie jak malej zabki zaczna sie znow przebijac bo wtedy gryzla najgorzej...

definitywnie to nie, chcialabym karmic jak najdłuzej, teraz musze poczekac, az mi se brodawka troche zagoi i sprobuje mu jeszcze podac,
jasne laktatorem bede sciagac, strasznie mi szkoda, wolalabym, zeby z piersi jadł,

to fakt najgorzej jak zęby się wyrzynają, a teraz własnie tak ma, mam nadzieje, ze jak troche przestana go swedziec dziasła znowu się uda ;) chcialabym z powrotem moje bezzębne dziecko! :-)

za pol roku bedziemy narzekaly ze chcialybysmy naszego niemowlaczka z powrotem :)
A za 13 lat to juz w ogole bedzie placz i lament :-)
heheh no tak święta racja ;)

mama kubulki polecam maść na brodawki z Ziaji

Ziaja

używałam po porodzie jak miałam do krwi pokąsane brodawki i pomogło, znacznie lepsza moim zdaniem niż bepanten czy inne cuda niewidy a 5 zł kosztuje

dzieki, Ziaja juz jest na liście zakupów, faktycznie dużo tańsza, niż jej odpowiedniki, mam maść tez z lanolina Purelan 100, dostalam kiedys od kolezanki " na wszelki wypadek" i teraz jest na wage złota, dzieki ;)

za pol roku bedziemy narzekaly ze chcialybysmy naszego niemowlaczka z powrotem :)
A za 13 lat to juz w ogole bedzie placz i lament :-)

Wtedy to się zacznie, burza hormonów u naszych dzieci i burza nerwów u nas :-( aż boje się wyobrażać. Mam cichą nadzieje, że będzie taki mało problemowy w tym wieku jak jego rodzice :-) :-D Pewnie będzie "wciskał" mi takie same ściemy co ja moim rodzicom :-D i też naiwnie wierzyć że łyknęłam :-)

u nas ząbków brak niestety nadal
dziś za radą lekarza wprowadziliśmy właśnie mięsko, oby tylko jakiś sensacji nie było. Wczęśniej myślałam, że to dopiero jak skończy 6 miesięcy ...

Ja dzis przez pomylke zlapalam sloiczek Hippa Risotto z brokulami i krolikiem (po 7mc), otwieram patrze a tam same gluty i grudki, myslalam ze od razu bedzie odruch wymiotny a Lila zjadla caly sloik (220g)!!!:szok: Do tej pory nie ochlonelam z wrazenia :-D

reklama
u nas ząbków brak niestety nadal
dziś za radą lekarza wprowadziliśmy właśnie mięsko, oby tylko jakiś sensacji nie było. Wczęśniej myślałam, że to dopiero jak skończy 6 miesięcy ...
ja tez wprowadzilam miesko przed ukonczeniem 6 miesiaca, jak juz wprowadzilam warzywa, ktore chcialam to po co czekac, miecho ma duzo zelaza i Jasiowi bardzo smakuje
jadl juz kurczaka, indyka i nawet wolowine, ale tylko raz bo jakos wydaje mi sie ze wolowina na pozniej bedzie

Koriander to Lilcia smakoszka, brawo
a nastepny posilek po jakim czasie zjadla? bo Jas po takiej porcji nie hcce jesc kolo 5 godz

Do góry