reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

cobra ja wprawdzie troche starsza jestem od ciebie, ale za moich czasów danonków nie było, jedynie te serki homogenizowane...a danonki to sie pojawiły jak ja miałam pewno z kilkanaście lat, więc chyba i wam mama musiała co innego dawać do jedzenia, ale rozumiem, że chodzi ci o wprowadzanie nabiału do diety młego? może lepiej jak agast radzi, jogurty? tylko trzeba jeszcze z tym poczekać
nie,nie , ja mialam dadonki.. z niemiec ciotka przywozila, a 5lat pozniej juz u nas byly

reklama
Dziewczyny niech któraś wytłumaczy mojemu uparciuchowi że z butelki to najlepiej jest pić w pozycji półleżącej a nie siedzącej, a tym bardzie nie w pozycji na mostek gdzie duka w górze a głowa przechylona do tyłu :-D Już niewiem jak go ostatnio karmić tą butelką tak się wygina podczas jedzenia i oczywiście za każdym razem się zakrztusi:wściekła/y:
Moja Gaja to tylko na płasko inaczej nie chce;(

masz na mysli w cyca rozumiem?? Tak mnie tez gryzie..i bardzo jej sie podoba jak zakrzycze z bolu..w ostatecznosci czasami ja odsuwam od cyca i robimy przerwe :)

U nas to samo - mała czasem tak mi ściśnie sutka dziąsłami (dziś dopiero jej wyszedł pierwszy ząbek :)), to zdarza mi się krzyknąć "Auuuu..!" , a Pola robi wtedy taką śmieszną minę i wielkie oczy, że nie da się nie zaśmiać :)

Ja swojemu Alankowi ostatnio podswam chrupki kukurydziane i nie bardzo łapał o co kaman... no i przed chwilką zajarzył:-D:-D:-D

dziewczyny a nie ma mozliwosci zeby dzieciaczek sie zakrztusil tymi chrupkami? albo odmemlal kawal chrupa?
ciemna jestem a boje sie wypropowac
kupujecie takie zwykle czy jakies specjalne dla niemowlakow?

dziewczyny a nie ma mozliwosci zeby dzieciaczek sie zakrztusil tymi chrupkami? albo odmemlal kawal chrupa?
ja kupilam takie zwykle bo dla niemowlakow nie widzialam
Zwroc uwage zeby byly BEZ SOLI i BEZ KONSERWANTOW, to bedzie ok.\
Lili sie nie udalo jeszcze zaksztusic chrupkiem mimo jej wielkiego talentu do ksztuszenia sie wszystkim, Chrupek rozkleja sie w ustach nawet jak maluch odgryzie wielki kawal, tak jak biszkopt tez sie rozplywa.

ja kupiłam zwykle, ale Majusia nie wiedziała co z tym zrobić i na razie dałam sobie spokój, biszkopcika ani skorki od chleba tez jeszcze nie próbowałam

chrupy się odrazu rozpływają, taka papka się z nich robi więc spoko, ja mojej daję takiego palucha długiego i 30 sekund i nie ma go

A to Gaja z chrupami:)
Obraz 041.jpgObraz 042.jpg
pencil.png

reklama
Do góry