reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Moja Julka pochłonęła dzisiaj 2 słoiczki owocków
1 morela i 1 banan, byłam w szoku jak po skończonej morelce jeszcze otwierała pyśka i domagała się więcej :) byłam przygotowana że zje max pół drugiego słoiczka a ta wsunęła cały :) i może by i więcej zjadła ale już wolałam nie próbować :)
Tatuś za to dzisiaj zrobił zapas słoiczków owocowych :D

A moja wypija 180ml "gołego" mleka i spi na tym 11 godzin bez budzenia:) Różne mamy te dzieciaki :)
Za to w dzien dzisiaj pierwszy raz zjadła duzy słoiczek zupku z mięskiem 190g i jeszcze 3/4 malego sloiczka owocow :)

Tylko mi chodziło o dzień:)Bo w nocy nie mamy problemów;)A GAja wypija 210 ale czasami ją oszukuję ale ciężko:)

1 morela i 1 banan, byłam w szoku jak po skończonej morelce jeszcze otwierała pyśka i domagała się więcej :) byłam przygotowana że zje max pół drugiego słoiczka a ta wsunęła cały :) i może by i więcej zjadła ale już wolałam nie próbować :)
hehehhe ciekawe czy kupa nie wyjdzie z pampersa;)

wie co dobre :)

Lena- 210 ml to duuuzo!!!

Mój dziś ma strajk głodowy, przez cały dzień zjadł ok 300 ml :-( i było parę rzadkich kup, w zasadzie nawet nie nazwałabym tego kupką nie nazwała. Mam nadzieje że nie zrobił już niczego przed zaśnięciem bo rano odparzenia będą :-(

dziewczyny, czy Wasze dzieci też Was tak gryzą?????????? mnie Kuba już kilka razy tak skutecznie dziabnał, ze az krzyknełam, a on sie biedny przestraszyl,
ratunku!!! jest na to jakas rada?

dziewczyny, czy Wasze dzieci też Was tak gryzą?????????? mnie Kuba już kilka razy tak skutecznie dziabnał, ze az krzyknełam, a on sie biedny przestraszyl,
ratunku!!! jest na to jakas rada?
masz na mysli w cyca rozumiem?? Tak mnie tez gryzie..i bardzo jej sie podoba jak zakrzycze z bolu..w ostatecznosci czasami ja odsuwam od cyca i robimy przerwe :)

Dziewczyny niech któraś wytłumaczy mojemu uparciuchowi że z butelki to najlepiej jest pić w pozycji półleżącej a nie siedzącej, a tym bardzie nie w pozycji na mostek gdzie duka w górze a głowa przechylona do tyłu :-D Już niewiem jak go ostatnio karmić tą butelką tak się wygina podczas jedzenia i oczywiście za każdym razem się zakrztusi:wściekła/y:

reklama
Moja wszystko teraz chce robić na siedząco: kąpać się (chlapanie nogami i rękami z pozycji leżącej sprawia jej większą frajdę, ale jak najpierw usiądzie, to ciężko ją położyć), bawić się, obserwować otoczenie... i jeść z cyca. A ja muszę się gimnastykować, żeby na tyle nisko ułożyć swoje nogi, żeby mała dała radę na nich siedzieć i jednocześnie jej buzia była na wysokości mojego cyca :-D:-D:-D

Do góry