reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

klementinka spoko, spoko, ja tak ogólnie pisałam, nie bierz tego do siebie, wczoraj miałam jakas wenę twórcza ;) mam nadzieje ze nastepnym razem z jogurcikiem obejdzie sie bez przebojów, trzymam kciukasy
my jeszcze nie podalismy jogurciku, ale juz niedługo...
i szerokiej drogi w podróży ;)

reklama
Dziewczyny sprobujcie w nocy podawać dziecku herbatke, u mnie jak zaczęłam podawać kaszkę na kolacje tez się mała budziła w nocy - zaczęłam podawać herbatke i mała wypijała czasami 150ml po tygodniu dawałam jej tylko juz smoczek i po ok 2 tyg przestała się budzić
spróbujcie :)
hehe gorzej jak dziecko nie doi smoka;)Taka jak Gaja;)

a u nas dzis pierwszy raz zupka byla podana:-) zimniaczek z marchewką:-) mały slicznie zjadł :tak: juz wprowadzamy do naszego codziennego jadłospisu ją.

A dlaczego juz podajecie gluten? juz tak każą dawac? U mnie Daniel prawie wcale kaszek nie jadł bo poprostu nie lubil, a i to tuczace jest... ;] niewiem jak to bedzie z mikim, pewnie do zupek bede mu dodawac;]

Moja lekarka mówiła, że za późno tez nie dobrze wprowadzić gluten...także Gaja ma 5,5 mieisąca i myślę, że już pora:)

Na pamiętam czy już Wam o tym pisałam, ale mój maluch zakończył strajk smoczkowy. Znów ładnie je mleko z butelki :-) Jedynie mleko 2R nie przejdzie, nawet jak będzie głodny to nie zje i koniec, prędzej się zawyje niż przełknie chodź trochę. Uparciuch :-)
Gluten też już wprowadziłam jakiś czas temu i wszystko ok. Ostatnio też daje pół żółtka jajka, na razie też wszystko ok :-) oby tak dalej, aż poje się zapeszyć :-)

Czy kaszka manna Nestle -błyskawiczna-jest instant czy tak jak firmy Kupiec-trzeba gotować? Mam zaćmienie umysłowe, więc proszę o radę....Jesli gotować to jak to robicie? Na wodzie oczywiście? I ile na ile?Jak podać ją dziecku-łyżeczkę kaszki do mleka, którego nie wolno gotować hmmm ?

reklama
Do góry