reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

klementinka spoko, spoko, ja tak ogólnie pisałam, nie bierz tego do siebie, wczoraj miałam jakas wenę twórcza ;) mam nadzieje ze nastepnym razem z jogurcikiem obejdzie sie bez przebojów, trzymam kciukasy
my jeszcze nie podalismy jogurciku, ale juz niedługo...
i szerokiej drogi w podróży ;)

reklama
Dziewczyny sprobujcie w nocy podawać dziecku herbatke, u mnie jak zaczęłam podawać kaszkę na kolacje tez się mała budziła w nocy - zaczęłam podawać herbatke i mała wypijała czasami 150ml po tygodniu dawałam jej tylko juz smoczek i po ok 2 tyg przestała się budzić
spróbujcie :)
hehe gorzej jak dziecko nie doi smoka;)Taka jak Gaja;)

a u nas dzis pierwszy raz zupka byla podana:-) zimniaczek z marchewką:-) mały slicznie zjadł :tak: juz wprowadzamy do naszego codziennego jadłospisu ją.

A dlaczego juz podajecie gluten? juz tak każą dawac? U mnie Daniel prawie wcale kaszek nie jadł bo poprostu nie lubil, a i to tuczace jest... ;] niewiem jak to bedzie z mikim, pewnie do zupek bede mu dodawac;]

Moja lekarka mówiła, że za późno tez nie dobrze wprowadzić gluten...także Gaja ma 5,5 mieisąca i myślę, że już pora:)

Na pamiętam czy już Wam o tym pisałam, ale mój maluch zakończył strajk smoczkowy. Znów ładnie je mleko z butelki :-) Jedynie mleko 2R nie przejdzie, nawet jak będzie głodny to nie zje i koniec, prędzej się zawyje niż przełknie chodź trochę. Uparciuch :-)
Gluten też już wprowadziłam jakiś czas temu i wszystko ok. Ostatnio też daje pół żółtka jajka, na razie też wszystko ok :-) oby tak dalej, aż poje się zapeszyć :-)

Czy kaszka manna Nestle -błyskawiczna-jest instant czy tak jak firmy Kupiec-trzeba gotować? Mam zaćmienie umysłowe, więc proszę o radę....Jesli gotować to jak to robicie? Na wodzie oczywiście? I ile na ile?Jak podać ją dziecku-łyżeczkę kaszki do mleka, którego nie wolno gotować hmmm ?

reklama
Do góry