reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

Ja tak trochę z innej beczki, ale w temacie karmienia :) Zagęszczacie dzieciom posiłki kleikiem ryżowym, czy kukurydzianym? Jeśli tak to w jakich proporcjach? Bo ja nie zagęszczałam, ale tak sobie myślę, że jak małej dodam trochę kleiku do mleka na noc to może trochę dłużej pośpi.... Bo na razie w standardzie to przerwa nocna między posiłkami wynosi maks 3 godziny :/

jak fifi wieczorem butlę pije to na 100 ml mleczka mojego dodaje mu 2-2,5 miarki kleiku kukurydzianego i śpi ok 12 godzin po tym :) a bez zageszczania to ok 10 godz spał :)

reklama
mamo kubulki mam nadzieje ze mnie zle nie zrozumialas, nie hccialam Cie pouczac, po prostu czasowo wydalo mi sie to trudne, bo ja juz nie mam kiedy mojemu dziecku deserku podac:)
kaszke tez je raz dziennie, rano i podobnie jak u Koriander woli same zbozowe z owocami niz te gotowce
ostatnio kupilam mu odpowiednik bebilonu, drogi, slodki i bez smaku a niby bananowy
nie chcial jesc

dzisiaj dalam mu troche tego sloiczkowego jogurtu hippa i zwaracal caly wieczor, jednak poczekam z tymi mlecznymi przetworami

arica u mnie podobnie jak u atheny zagęszczanie mleka nie wpłynęło na długość snu, więc rzeczywiście zależy to od dziecka

Klementinka - chyba rzeczywiście za wcześnie na ten jogurcik dla Jasia

Moja wsuwa kaszkę manna z sokiem malinowym :D

A co do zagęszczania to moja czy zageszczam czy nie to wstaje w nocy jak jej sie podoba :)

Dziewczyny sprobujcie w nocy podawać dziecku herbatke, u mnie jak zaczęłam podawać kaszkę na kolacje tez się mała budziła w nocy - zaczęłam podawać herbatke i mała wypijała czasami 150ml po tygodniu dawałam jej tylko juz smoczek i po ok 2 tyg przestała się budzić
spróbujcie :)

reklama
Do góry