dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym odciąganym pokarmem? czy rzeczywiście jeślitylko się odciąga pokarm i taki podaje drogą butelkową, to piersi szybko hamują produkcję? chętnie przeszłabym tylko na butelkę, ale żal mi mleka jakby co
reklama
cytrusik mi położna powiedziała że jak by się zdarzyło że mam mało pokarmu to mam użyć laktatora i pompować nawet jak nic nie leci. Ale jak to się przekłada na odciąganie za każdym razem i nie przystawianiem dziecka do piersi to nie wiem.
Klementinka
Fanka BB :)
cytrusik ja tak robilam przez pierwsze tygodnie, nie zahamowalo produkcji
MonikaT
Zaciekawiona BB
dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym odciąganym pokarmem? czy rzeczywiście jeślitylko się odciąga pokarm i taki podaje drogą butelkową, to piersi szybko hamują produkcję? chętnie przeszłabym tylko na butelkę, ale żal mi mleka jakby co
Ja pokarm ściągam do butelki od 3 tygodni i nie zanika. Inna sprawa , że ja mam w ogóle za mało mleka dla mojego synka i muszę go dokarmiać, głównie w nocy. Córcia mojej koleżanki nie potrafiła ssać piersi i ta ściągała pokarm przez pół roku i karmiła małą butelką bez dokarmiania sztucznym więc raczej nie powinien zaniknąć ale trzeba ściągać regularnie
o, świetnie, dzięki :-) strasznie się cieszę, bo chyba całkowicie przeniesiemy się na butelkę
to teraz mam pytanie z innej beczki, nawet bardzo innej
czy shake waniliowy z mca to bardzo zły pomysł przy karmieniu ;-) ??
to teraz mam pytanie z innej beczki, nawet bardzo innej
czy shake waniliowy z mca to bardzo zły pomysł przy karmieniu ;-) ??
Kurcze mnie się wydaje że mleka mam "na styk" :/ i obawiam się by nie brakło. Nie ma mowy o odciąganiu czy kapaniu, wręcz czasem malutka nie dojada i widzę że się wierci to muszę ją znowu przystawić żeby ściągała resztki. Dzidzia będzie potrzebowała coraz więcej a tu dystrybutorki nie wyrabiają, zobaczymy co będzie dalej.
cytrusik - ciężko powiedzieć czy shake nie zaszkodzi. W sumie to z mleka, to może nie, powiedzmy że to taki troszkę inny jogurt:-)
athena83 - mnie się też wydaje że z jednej strony mam więcej pokarmu, i tam nawet bardziej sutek "wyciągnięty"
cytrusik - ciężko powiedzieć czy shake nie zaszkodzi. W sumie to z mleka, to może nie, powiedzmy że to taki troszkę inny jogurt:-)
athena83 - mnie się też wydaje że z jednej strony mam więcej pokarmu, i tam nawet bardziej sutek "wyciągnięty"
reklama
zdec - niestety, tak jak pisze agast - to normalka .. nie daj tylko faktycznie sobie memlac piersi non stop.. mi Malgosia zalatwila w ten sposob sutki zanim tak naprawde mialam jeszcze pokarm - ssac bardzo chciala, a nie bylo czego ;P Dalam ja i tak na dokarmienie w szpitalu. A sutki leczylam ponad 6 tygodni poczatkowego karmienia, zaciskajac zeby z bolu Teraz bylam madrzejsza i z jednej piersi juz w ogole nic nie boli - druga mi tylko cos zle chwycil i nadgryzl na samym starcie i sie to utrzymuje ... ale w porownaniu z poprzednim startem w karmieniu to juz o 50 % bolu mniej ^^ ;D