reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym odciąganym pokarmem? czy rzeczywiście jeślitylko się odciąga pokarm i taki podaje drogą butelkową, to piersi szybko hamują produkcję? chętnie przeszłabym tylko na butelkę, ale żal mi mleka jakby co :zawstydzona/y:

reklama
cytrusik mi położna powiedziała że jak by się zdarzyło że mam mało pokarmu to mam użyć laktatora i pompować nawet jak nic nie leci. Ale jak to się przekłada na odciąganie za każdym razem i nie przystawianiem dziecka do piersi to nie wiem.

dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tym odciąganym pokarmem? czy rzeczywiście jeślitylko się odciąga pokarm i taki podaje drogą butelkową, to piersi szybko hamują produkcję? chętnie przeszłabym tylko na butelkę, ale żal mi mleka jakby co :zawstydzona/y:

Ja pokarm ściągam do butelki od 3 tygodni i nie zanika. Inna sprawa , że ja mam w ogóle za mało mleka dla mojego synka i muszę go dokarmiać, głównie w nocy. Córcia mojej koleżanki nie potrafiła ssać piersi i ta ściągała pokarm przez pół roku i karmiła małą butelką bez dokarmiania sztucznym więc raczej nie powinien zaniknąć ale trzeba ściągać regularnie

o, świetnie, dzięki :-) strasznie się cieszę, bo chyba całkowicie przeniesiemy się na butelkę :tak:

to teraz mam pytanie z innej beczki, nawet bardzo innej :-D

czy shake waniliowy z mca to bardzo zły pomysł przy karmieniu ;-) ??

Kurcze mnie się wydaje że mleka mam "na styk" :/ i obawiam się by nie brakło. Nie ma mowy o odciąganiu czy kapaniu, wręcz czasem malutka nie dojada i widzę że się wierci to muszę ją znowu przystawić żeby ściągała resztki. Dzidzia będzie potrzebowała coraz więcej a tu dystrybutorki nie wyrabiają, zobaczymy co będzie dalej.
cytrusik - ciężko powiedzieć czy shake nie zaszkodzi. W sumie to z mleka, to może nie, powiedzmy że to taki troszkę inny jogurt:-)
athena83 - mnie się też wydaje że z jednej strony mam więcej pokarmu, i tam nawet bardziej sutek "wyciągnięty":)

Chyba mam lekką masakrę... powiedzcie mi czy wy też tak miałyście że dzieciaczki nie schodziły wam z piersi?
Moja to by cały dzień wisiała, a jeszcze przy okazji sobie pospała.

reklama
zdec - niestety, tak jak pisze agast - to normalka .. nie daj tylko faktycznie sobie memlac piersi non stop.. mi Malgosia zalatwila w ten sposob sutki zanim tak naprawde mialam jeszcze pokarm - ssac bardzo chciala, a nie bylo czego ;P Dalam ja i tak na dokarmienie w szpitalu. A sutki leczylam ponad 6 tygodni poczatkowego karmienia, zaciskajac zeby z bolu :p Teraz bylam madrzejsza i z jednej piersi juz w ogole nic nie boli - druga mi tylko cos zle chwycil i nadgryzl na samym starcie i sie to utrzymuje ... ale w porownaniu z poprzednim startem w karmieniu to juz o 50 % bolu mniej ^^ ;D

Do góry