reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

reklama
witam, ja podaje mojej Alicji kaszke z butelki lovi ze smoczkiem trojprzeplywowym super leci :)/ale to chyba nie gumowy smoczek...

Bo moja cały czas pije ze smoczków gumowych NUK-a. Nie chce silikonowych Aventa, więc się tak zastanawiam czy chwyci ten z kaszką:( Może będę próbować metodą prób i błędów i kupię ten lovi skoro mówisz że leci super:)

Dziewczyn ja długo sprawdzacie nowy produkt, czy nic się nie będzie działo?? Ja do tej pory robiłam to przez dwa dnia ale wczoraj w tv jakaś lekarka mówiła, że najlepiej karmić nowym składnikiem przez tydzień. Teraz to już sama nie wiem.

wczoraj Fifi dostał zupke z ziemniaczka przeze mnie zrobioną, otwierał buzie baaaardzo szeroko.......:) szok, bo to coś, co jest zupką dla niego mi smakowało jak siksłe siano :( ale zrobbiłam wg przepisu ze szkoły rodzenia, więc chyba tak ma być :p jeszcze dziś i jutro dostanie ziemniak a potem dodam marchewkę

kumpela mi dobry patent sprzedała na zupki: gotuje się większa porcję, na kilkanaście dni, potem przekłada do foremki na muffinki i zamraża, zamrożone porcyjki przekładamy do woreczka i dalej do zamrażarnika i tym sposobem raz gotujemy a mamy nawet na 2 tyg :) już dwoje dzieci karmi tym sposobem :) jak gotowałam to sie przeraziłam ile z tym roboty, ale w sumie raz na 2 tyg to można :)

kumpela mi dobry patent sprzedała na zupki: gotuje się większa porcję, na kilkanaście dni, potem przekłada do foremki na muffinki i zamraża, zamrożone porcyjki przekładamy do woreczka i dalej do zamrażarnika i tym sposobem raz gotujemy a mamy nawet na 2 tyg :) już dwoje dzieci karmi tym sposobem :) jak gotowałam to sie przeraziłam ile z tym roboty, ale w sumie raz na 2 tyg to można :)

ja znam ten sam patent, ale z foremkami na kostki lodu :-)

ja gotuję raz w tygodniu ale nie mroże tylko wekuję w słoiczki np po przecierze:-)

BButterFly - ja gotuję warzywa - marchew, pietruszkę kawałek selera i por. Dodajęłyżkę oliwy z oliwek. Później to miksuje blenderem. I tak np. mam zupke warzywną lub samą marchewkę. Od dzisiaj za radą lekarki będę co drugi dzień dodawała łyżkę kaszy mannej.

Tak samo robiłam juz brokuły - udotowałam i zmiksowałam.

Małemu bardziej smakują mamine obiadki niz kupne:-)

kasiajanicki - a ten ziemniak to sam?

U nas dzis tez zupka recznie robiona (ziemniak, marchewka, dynia, zalane woda i podduszone, na koniec lyzka oliwy z oliwek) :) A reszte zawekowalam w 3 male sloiczki.
Dyni mam duzo z ekologicznej uprawy wiec pozniej zrobie z niej przecier i pozamrazam (metodoa kostek do lodow), Bedzie na dluzej a malutkiej dynia baaaaaardzo am am :)

Anik my tez mamy manne dodawac, powiedz jak to robisz? Zagotujesz lyzeczke kaszki z zupka czy zrobisz manne osobno i dodasz? Czy jakas kaszke typu instant dla dzieci kupilas?

reklama
U nas dzis tez zupka recznie robiona (ziemniak, marchewka, dynia, zalane woda i podduszone, na koniec lyzka oliwy z oliwek) :) A reszte zawekowalam w 3 male sloiczki.
Dyni mam duzo z ekologicznej uprawy wiec pozniej zrobie z niej przecier i pozamrazam (metodoa kostek do lodow), Bedzie na dluzej a malutkiej dynia baaaaaardzo am am :)

Anik my tez mamy manne dodawac, powiedz jak to robisz? Zagotujesz lyzeczke kaszki z zupka czy zrobisz manne osobno i dodasz? Czy jakas kaszke typu instant dla dzieci kupilas?

wiesz co widziałam tylko taka normalną kasze mannę więc planuję ją dzisiaj kupić i wsypać do zupki i chwilę zagotować -

Do góry