reklama
witam, ja podaje mojej Alicji kaszke z butelki lovi ze smoczkiem trojprzeplywowym super leci /ale to chyba nie gumowy smoczek...
Bo moja cały czas pije ze smoczków gumowych NUK-a. Nie chce silikonowych Aventa, więc się tak zastanawiam czy chwyci ten z kaszką Może będę próbować metodą prób i błędów i kupię ten lovi skoro mówisz że leci super
Dziewczyn ja długo sprawdzacie nowy produkt, czy nic się nie będzie działo?? Ja do tej pory robiłam to przez dwa dnia ale wczoraj w tv jakaś lekarka mówiła, że najlepiej karmić nowym składnikiem przez tydzień. Teraz to już sama nie wiem.
Dziewczyn ja długo sprawdzacie nowy produkt, czy nic się nie będzie działo?? Ja do tej pory robiłam to przez dwa dnia ale wczoraj w tv jakaś lekarka mówiła, że najlepiej karmić nowym składnikiem przez tydzień. Teraz to już sama nie wiem.
ja sprawdzam przez 3 dni
Kasiula1982
Fanka BB :)
wczoraj Fifi dostał zupke z ziemniaczka przeze mnie zrobioną, otwierał buzie baaaardzo szeroko....... szok, bo to coś, co jest zupką dla niego mi smakowało jak siksłe siano ale zrobbiłam wg przepisu ze szkoły rodzenia, więc chyba tak ma być jeszcze dziś i jutro dostanie ziemniak a potem dodam marchewkę
kumpela mi dobry patent sprzedała na zupki: gotuje się większa porcję, na kilkanaście dni, potem przekłada do foremki na muffinki i zamraża, zamrożone porcyjki przekładamy do woreczka i dalej do zamrażarnika i tym sposobem raz gotujemy a mamy nawet na 2 tyg już dwoje dzieci karmi tym sposobem jak gotowałam to sie przeraziłam ile z tym roboty, ale w sumie raz na 2 tyg to można
kumpela mi dobry patent sprzedała na zupki: gotuje się większa porcję, na kilkanaście dni, potem przekłada do foremki na muffinki i zamraża, zamrożone porcyjki przekładamy do woreczka i dalej do zamrażarnika i tym sposobem raz gotujemy a mamy nawet na 2 tyg już dwoje dzieci karmi tym sposobem jak gotowałam to sie przeraziłam ile z tym roboty, ale w sumie raz na 2 tyg to można
yoshe
ja znam ten sam patent, ale z foremkami na kostki lodu :-)
ja gotuję raz w tygodniu ale nie mroże tylko wekuję w słoiczki np po przecierze:-)
BButterFly - ja gotuję warzywa - marchew, pietruszkę kawałek selera i por. Dodajęłyżkę oliwy z oliwek. Później to miksuje blenderem. I tak np. mam zupke warzywną lub samą marchewkę. Od dzisiaj za radą lekarki będę co drugi dzień dodawała łyżkę kaszy mannej.
Tak samo robiłam juz brokuły - udotowałam i zmiksowałam.
Małemu bardziej smakują mamine obiadki niz kupne:-)
kasiajanicki - a ten ziemniak to sam?
BButterFly - ja gotuję warzywa - marchew, pietruszkę kawałek selera i por. Dodajęłyżkę oliwy z oliwek. Później to miksuje blenderem. I tak np. mam zupke warzywną lub samą marchewkę. Od dzisiaj za radą lekarki będę co drugi dzień dodawała łyżkę kaszy mannej.
Tak samo robiłam juz brokuły - udotowałam i zmiksowałam.
Małemu bardziej smakują mamine obiadki niz kupne:-)
kasiajanicki - a ten ziemniak to sam?
Kasiula1982
ziemniak z dodatkiem oliwy z oliwek, po trzech-czterech dniach zalecali dodac marchewke, potem pietruszkę itd
koriander
U nas dzis tez zupka recznie robiona (ziemniak, marchewka, dynia, zalane woda i podduszone, na koniec lyzka oliwy z oliwek) A reszte zawekowalam w 3 male sloiczki.
Dyni mam duzo z ekologicznej uprawy wiec pozniej zrobie z niej przecier i pozamrazam (metodoa kostek do lodow), Bedzie na dluzej a malutkiej dynia baaaaaardzo am am
Anik my tez mamy manne dodawac, powiedz jak to robisz? Zagotujesz lyzeczke kaszki z zupka czy zrobisz manne osobno i dodasz? Czy jakas kaszke typu instant dla dzieci kupilas?
Dyni mam duzo z ekologicznej uprawy wiec pozniej zrobie z niej przecier i pozamrazam (metodoa kostek do lodow), Bedzie na dluzej a malutkiej dynia baaaaaardzo am am
Anik my tez mamy manne dodawac, powiedz jak to robisz? Zagotujesz lyzeczke kaszki z zupka czy zrobisz manne osobno i dodasz? Czy jakas kaszke typu instant dla dzieci kupilas?
reklama
U nas dzis tez zupka recznie robiona (ziemniak, marchewka, dynia, zalane woda i podduszone, na koniec lyzka oliwy z oliwek) A reszte zawekowalam w 3 male sloiczki.
wiesz co widziałam tylko taka normalną kasze mannę więc planuję ją dzisiaj kupić i wsypać do zupki i chwilę zagotować -