reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Też pomalutku przymierzam się do wprowadzania pokarmów. Zastanawiam się co podać pierwsze, czy warzywa-owoce czy też kleik.

Znalazłam coś takiego, propozycję pediatry
co moze zapropoonowac pediatra :) - Karmienie butelką - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Witam.Jak dla mnie i mojego szkraba,to co tam podają jest niemozliwe do zrealizowania.Mój mały nie wytrzyma za chiny ludowe 3,5 h na skrobanym jabłku lub soku.Zjada co prawda ok 150ml zupki jarzynowej ale tez nie wytrzyma po niej 3,5h,max wytrzymał 2h:o
Ja mojemu zaczęłam wprowadzac po 3m-cu najpierw soki,tzn przez tydz marchewkowy zaczynając od 10ml,zwiększałam codziennie i zakonczyłam na 60ml.W nast tyg sam sok z jabłka i taka sama procedura.Teraz juz mieszam jabłko z marchwią,jest ok.Pózniej wprowadziłam zupki(gotuję sama),a do mleka dodaje kleik kukurydziany i ryzowy z przewagą kukurydzianego bo ryzowy zatwardza kupki.Papek z kleiku nie je bo mu nie wchodzą, zaciska buziola i nie ce.Oprócz tego zajada jabłko tarte.

A mój maluch nic nie lubi! Krzywi się na wszystkie możliwe owoce i zupki! Ale za to dziś kupiłam gotową kaszkę do picia nestle jakaś tam smakowa, tak wchrzaniał aż mu się uszki trzęsły!!!

Dziewczyny a jak wy podajcecie deserki czy zupki między karmieniami mlekiem i też dopiero po 3-4 godz nastepny posiłek??

u mnie podobnie jak u hefi:-) cyc ok 8 rano przed 10 owoc ok 12 cyc po 14 obiadek i do wieczora cyc - jak chce bo nie zawsze chce. Dzisiaj była o 19:30 kaszka 90 ml jeszcze

owoc - pół słoiczka a obiadek od wczoraj cały - z tym że obiadki to moja robota a owoc to różnie - raz jabłko starte na tarce raz owoc ze słoiczka

reklama
Do góry