reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Ja lasnie do tej pory mowilam o takich ilosciach ile wody wlalam do rozrobienia... nie wie czemu...ostatnio mnie taktknelo,ze przeciez w butli pozniej jest wiecej...;/

Prócz mleka podaje ewnetualnie troche wody,ale malo. Zwykla przegotowana. Pediatra rowniezodradzila mi raczej wszelkie herbatki...

Dziewczyny powiedziecie mi co mam zrobic. do tej pory odciagalm troszke swego pokarmu,jednak w ostatnim tygodniu z tego rezygnuje. Bylo tego tak malo,z myslalam,ze przejdzie bezbolesnie, kilka dni temu,kiedy nie odciagalam caly dzien, piersi tak mnie rozbolaly,guzy mi sie porobily na jednej,wiec sciagnelam,nast.dnia tez,ale to prawie 20godzinne przerwy byly,wczoraj juz mnie w ogole piersi nie bolaly,czasem troche takie dziwne uczucie przeszlo,a teraz znowu strasznie bola,a ost raz odciagnelam prawie 48godzin temu..mam to odciagnac,czy przeczekac ten bol??

jak to bylou Was?? pamietam,ze niektore z Was tez rezygnowaly odciagajac tak malo pokarmu...??

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za odpowiedzi:)

Moja wypija tak 100-150ml. Podaję tylko przegotowaną wodę mineralną Żywiec Zdrój - a Wy jaką?
Herbatki na trawienie moja pediatryczka nam odradziła ze względu na zawarty w niej rumianek (często uczula). Zastanawiam się czy wprowadzić samą herbatkę koperkową.

Myślę, że nie ma co przesadzać z tym rumiankiem.. Nam np. lekarka poradziła przemywanie buźki rumiankiem jak Pola dostała trądzik niemowlęcy i jej to pomogło, choć niektórzy nam też mówili, że może dostać od tego uczulenia. Jeśli chodzi o herbatkę HIPP'a to ta od 1szego tygodnia jest tylko z koprem włoskim, a dopiero ta od 1szego miesiąca zawiera rumianek i anyż. Jak się boisz o ewentualne uczulenie to może rzeczywiście spróbuj tej pierwszej? U nas jak mała zaczęła pić tę z rumiankiem, to zdarza się, że w połowie butelki od razu robi kupkę :) Więc działanie wspomagające trawienie jest natychmiastowe hihi No i oprócz tego gasi pragnienie :)

Myślę, że nie ma co przesadzać z tym rumiankiem.. Nam np. lekarka poradziła przemywanie buźki rumiankiem jak Pola dostała trądzik niemowlęcy i jej to pomogło, choć niektórzy nam też mówili, że może dostać od tego uczulenia. Jeśli chodzi o herbatkę HIPP'a to ta od 1szego tygodnia jest tylko z koprem włoskim, a dopiero ta od 1szego miesiąca zawiera rumianek i anyż. Jak się boisz o ewentualne uczulenie to może rzeczywiście spróbuj tej pierwszej? U nas jak mała zaczęła pić tę z rumiankiem, to zdarza się, że w połowie butelki od razu robi kupkę :) Więc działanie wspomagające trawienie jest natychmiastowe hihi No i oprócz tego gasi pragnienie :)

a jaką masz tą herbatkę hippa? bo ja mam rumiankową, ale ona jest od 1. tygodnia, i njie zawiera anyżu

a jaką masz tą herbatkę hippa? bo ja mam rumiankową, ale ona jest od 1. tygodnia, i njie zawiera anyżu

Od 1szego miesiąca są 2 rodzaje herbatek HIPP'a: na 'uspokojenie' - zawiera rumianek, melisę i kwiat lipy oraz 'ułatwiająca trawienie' - zawiera rumianek, anyż i koper włoski. Tę pierwszą daliśmy małej na razie tylko raz wieczorem, jak była płaczliwa i miała problem z zaśnięciem. A tę drugą dostaje normalnie między posiłkami jako uzupełnienie płynów.

reklama
Czy możecie mi polecić jakąś konkretną butelkę, z której przez smoczek bardzo wolno leci zawartość? Czasami karmimy Witka mlekiem odciągniętym (jak z kimś zostaje), sporadycznie daję mu też herbatkę koperkową lub wodę. I tu problem - wydaje mi się, że mu za szybko to leci, bo zwykle się dławi :-( To strasznie stresujące, no i bezsensowne. Mamy butelki avent. A Wy jakich używacie dla małych żarłoczków ;-)?? Ktoś też miał problem z takim dławieniem się?

Do góry