reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

no i po paru dniach z nan ha, żółtych kupach które miały strasznie intensywny zapach etc. Mały zrobił wielką rzadką zieloną kupsę w nocy.. nie wiem, czy w związku z tym spróbować dać mu inne mleko? i czy mogę tak zmienić sama, bez pediatry? bo na opakowaniu pisze, że nie można, ale nie wiem czy to podpucha producenta czy serio ;) nie mam pojęcia co zrobić, a w sumie to sztuczne stało się już głównym daniem, właściwie moim własnym dokarmiam, nie modyfikowanym

inna rzecz jest taka, że Mały nie je normalnie :p owszem, zdarza mu się zjeść np. 90 ml naraz, ale raczej je ok 50, a nawet 30 (!) i za godzinę znowu chce.. boję się że strasznie go to rozreguluje zupełnie

u nas też tak było
jak królewna zaczęła jeść tylko sztuczne mleko, kupy były ciemno zielone
teraz od jakiegoś czasu robi ładne żółciutkie i mam nadzieje, że tak zostanie
daje jej do picia hippa na trawienie mimo oporów pediatry który kazal podawać tylko parzony koper, którego maja za żadne skarby nie chciała pić

reklama
Pytanie do mam, których skarby są wyłącznie na mleku modyfikowanym - ile razy dziennie przepajacie i jakie ilości podajecie?

Pytanie do mam, których skarby są wyłącznie na mleku modyfikowanym - ile razy dziennie przepajacie i jakie ilości podajecie?

ja do picia podaje herbatkę koperkową Hippa, zazwyczaj jak mała marudzi i jak są upały, kilka razy w ciągu dnia, max wypija łącznie w ciągu dnia 100 ml, ale to rzadko ostatnimi czasy pije zwykle do 70 ml. Zazwyczaj na jeden raz pije 20-30 ml.

u nas też tak było
jak królewna zaczęła jeść tylko sztuczne mleko, kupy były ciemno zielone
teraz od jakiegoś czasu robi ładne żółciutkie i mam nadzieje, że tak zostanie
daje jej do picia hippa na trawienie mimo oporów pediatry który kazal podawać tylko parzony koper, którego maja za żadne skarby nie chciała pić

dzięki za odp :-) ale powiedz mi jeszcze... nie zmieniałaś tego mleka? po prostu się wyklarowały te kupki? może organizm się jakoś dostosowuje, stąd te rewolucje?

Po Nan HA 1 sa zielone kupy,bo ta mieszanka ma wiecej chyba zelaza i stad to. Moj fifi tez byl karmiony nanem, dopiero dwa tyg temu dowiedzialam sie w ogoe,ze kupy zielone byc nie moga, do tego w tym tez momencie wyskoczyly mu na buzcxe krost,od razu skonultowalam to z pediatra. okazalo sie ze to skaza no i zielone kupy moga tez byc od nietolernacji białka.
mleka nie nalzey wprowadzac ot tak nagle,tylko stopniowo. Ja przechodzilam na bebilon pepti przez ok tydzien. Codziennie wieksza dawka. Tak powiedziala mi lekarka: dzis 20ml bebilonu i reszta do 100ml nan, jutro 40bebilonu i reszta do 100 NAN i tak codziennie o 20 wiecej,az cala porcja z tego wyjdzie. ja zaczelam od 20,pozniej 30,bo tak wygodniej mi bylo.

poza tym mam glupie troche pytanie,ale dziewczyny powiedziecie,jak wy mowicie. jak sie mowi,ze dziecko wypija np 100ml to mowa tu o wodzie przygotowanej do tego roztowru,czy o 100ml roztworu. bo wiadomo,ze jak masz 100ml wody ,wsypiesz proszek to ci sie robi ok 120np....?????

poza tym mam glupie troche pytanie,ale dziewczyny powiedziecie,jak wy mowicie. jak sie mowi,ze dziecko wypija np 100ml to mowa tu o wodzie przygotowanej do tego roztowru,czy o 100ml roztworu. bo wiadomo,ze jak masz 100ml wody ,wsypiesz proszek to ci sie robi ok 120np....?????

ja jak mówię, że dziecko zjadło np 130 ml to mówię tu o ilości jaka powstała z 120 ml wody plus dodane mleko

wcieło mi posta.

Ja mówię tak jak gosiagro czyli jeżeli wlałam 120 wody i dodałam mleko w proszku to po wymieszaniu jest 130 gotowego mleczka. czyli dziecko zjadło te 130ml.

Ja odrazu wprowadziłam nowe mleko. Pediatra mi mówił że jeżeli mała nie będzie chciała jeść to wtedy stopniowo dodawać nowe do tego które jadła.

ja do picia podaje herbatkę koperkową Hippa, zazwyczaj jak mała marudzi i jak są upały, kilka razy w ciągu dnia, max wypija łącznie w ciągu dnia 100 ml, ale to rzadko ostatnimi czasy pije zwykle do 70 ml. Zazwyczaj na jeden raz pije 20-30 ml.

Mój mały pije herbatkę na trawienie Hipp bądź wodę mineralną gotowaną, wyija od 50 do 200ml w zależności chyba od humoru bo nie od upałów.

Dzięki za odpowiedzi:)

Moja wypija tak 100-150ml. Podaję tylko przegotowaną wodę mineralną Żywiec Zdrój - a Wy jaką?
Herbatki na trawienie moja pediatryczka nam odradziła ze względu na zawarty w niej rumianek (często uczula). Zastanawiam się czy wprowadzić samą herbatkę koperkową.

reklama
Dzięki za odpowiedzi:)

Moja wypija tak 100-150ml. Podaję tylko przegotowaną wodę mineralną Żywiec Zdrój - a Wy jaką?
Herbatki na trawienie moja pediatryczka nam odradziła ze względu na zawarty w niej rumianek (często uczula). Zastanawiam się czy wprowadzić samą herbatkę koperkową.

ja raz próbowałam podać wodę, ale nie chciała jej pić, więc na razie oprócz mleczka pije tylko herbatkę koperkowa

Do góry