reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Dziewczyny które karmią tylko piersią mam pytanie. Moja malutka zaczęła przesypiać całe noce praktycznie z dnia na dzień, dzisiaj budziłam ją o 5 żeby troszkę mleka ściągnęła i miała mnie gdzieś:-) Ściągacie w nocy pokarm?Czy jest szansa że to się jakoś samo wyreguluje że w nocy będzie mniejsza produkcja, czy muszę zacząć ściągać?Jak widzę laktator to już mam gęsią skórkę bo moje piersi nie chcą z nim współpracować:-/

piersi się przyzwyczają no nowego rytmu karmienia, a jesli masz bardzo obrzmiałe w nocy lub bolą, odciągnij kapkę, aby poczuc ulgę, reszte dzidzia wyciągnie jak zgłodnieje
nie odciągaj za dużo, bo będzie tego jeszcze więcej
ja tak robię czasem (dzis musiałam, bo miałam cycki jak w nawale po porodzie :-D)

reklama
CZESC MAMUŚKI
mam pytanie od kiedy można podawać soczek jabłkowy bądź tarte jabłuszko, moja mała ma czasem zatwardzenia i mam chęc, ale tyle opini i juz sama niewiem

CZESC MAMUŚKI
mam pytanie od kiedy można podawać soczek jabłkowy bądź tarte jabłuszko, moja mała ma czasem zatwardzenia i mam chęc, ale tyle opini i juz sama niewiem

W PL generalnie uwaza sie, ze powinno sie zaczac dokarmiac dziecko jak skonczy 4 miesiace (jesli jest karmione mlekiem modyfikowanym) lub 6 miesiecy (jesli jest karmione piersia). Moze lepiej kup herbatke rumiankowa (np. Hipp - ona jest w granulkach, sypie się czubata lyzeczke na 100ml wody), ona ulatwia trawienie :tak: Slyszalam, ze dobra jest takze koperkowa, ale nie testowalam.

dzieki za szybka odp
mam obie jednak czasem nic nie daja, tez tak słyszałam karmie mlekiem modyfikowanym i musze poczekac jeszcze 2 miesiace :)

pytanie do mam dokarmiającychm używa któraś NAN?? strasznie śmierdzące kupki mały mi robi na nim i często, to normalne? zaczęłam dokarmiać, bo mam jakiś kryzys chyba nocny,a teraz to juz i dzienny :( myślę o całkowitym przejściu na sztuczne, ale wciaż się łamię, bo na samą myśl mam wyrzuty sumienia :/

pytanie do mam dokarmiającychm używa któraś NAN?? strasznie śmierdzące kupki mały mi robi na nim i często, to normalne? zaczęłam dokarmiać, bo mam jakiś kryzys chyba nocny,a teraz to juz i dzienny :( myślę o całkowitym przejściu na sztuczne, ale wciaż się łamię, bo na samą myśl mam wyrzuty sumienia :/
Ja mam podobnie od 2 dni, jakby mniej mleczka leci, a piersi cały czas miękkie, dzidzia dostała wczoraj NAN HA, po nim zielonka kupka była, a dzisiaj już mi nie chciała pić tego mleka bo niezbyt dobre jest. O i cały czas ma na buzi jakby wysypkę, już wątpię żeby to były cały czas potówki. Wieczorem jadę do pediatry to może coś się dowiem.

no i po paru dniach z nan ha, żółtych kupach które miały strasznie intensywny zapach etc. Mały zrobił wielką rzadką zieloną kupsę w nocy.. nie wiem, czy w związku z tym spróbować dać mu inne mleko? i czy mogę tak zmienić sama, bez pediatry? bo na opakowaniu pisze, że nie można, ale nie wiem czy to podpucha producenta czy serio ;) nie mam pojęcia co zrobić, a w sumie to sztuczne stało się już głównym daniem, właściwie moim własnym dokarmiam, nie modyfikowanym

inna rzecz jest taka, że Mały nie je normalnie :p owszem, zdarza mu się zjeść np. 90 ml naraz, ale raczej je ok 50, a nawet 30 (!) i za godzinę znowu chce.. boję się że strasznie go to rozreguluje zupełnie

pytanie do mam odciągających pokarm : czy przy odciąganiu wasze sutki robią się bordowe? :zawstydzona/y:
Ja jeśli już używam a zdarza się to bardzo rzadko bo moje piersi odmawiają współpracy z laktatorem to tak właśnie się dzieje - bordowe sutki. Może dlatego że ukrwienie się zwiększa:)

reklama
Do góry