reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Czy możecie mi polecić jakąś konkretną butelkę, z której przez smoczek bardzo wolno leci zawartość? Czasami karmimy Witka mlekiem odciągniętym (jak z kimś zostaje), sporadycznie daję mu też herbatkę koperkową lub wodę. I tu problem - wydaje mi się, że mu za szybko to leci, bo zwykle się dławi :-( To strasznie stresujące, no i bezsensowne. Mamy butelki avent. A Wy jakich używacie dla małych żarłoczków ;-)?? Ktoś też miał problem z takim dławieniem się?

Ja też mam avent i nie było problemu z dławieniem się, przynajmniej nie ciągle. Zdarzyło się parę razy ale tylko jak młody się zbytnio na butelkę rzucił :-) a który smoczek masz do butelki??

reklama
Czy możecie mi polecić jakąś konkretną butelkę, z której przez smoczek bardzo wolno leci zawartość? Czasami karmimy Witka mlekiem odciągniętym (jak z kimś zostaje), sporadycznie daję mu też herbatkę koperkową lub wodę. I tu problem - wydaje mi się, że mu za szybko to leci, bo zwykle się dławi :-( To strasznie stresujące, no i bezsensowne. Mamy butelki avent. A Wy jakich używacie dla małych żarłoczków ;-)?? Ktoś też miał problem z takim dławieniem się?
Ja mam lovi - 1 i też się czasem dławi, zapomina że ma połykać to co wyleciało

ja uzywam butelek tommee tippee i jest ok. w pewnym monecie myslalam,ze cos jest nie tak bo fifi nagle zaczal strasznie sie meczyc,dlawic itp, zmienialam na lovi i avent, w koncu zmienilam smoczek w tommee tippee na '2',mimo ze nie mial wtedy jeszcze miesiaca i bylo ok i jest do tej pory,choc ostatnio strasznie smokcze i mlaska przy jedzeniu...nie wiem skad to??!!

Mam smoczek "1" do aventu. Hm, to może moje dziecko zbyt łapczywe albo spora różnica w prędkości płynięcia mleka z mojej piersi a z butelki z tym smoczkiem. Próbowałam też innych, ale to już była masakra:szok: Widocznie taka uroda Witkowa, że się dławi :eek: Ewentualnie popytam jeszcze w sklepie o jakiś mega wolną butelkę dla małego łapczywca :-D

Mam smoczek "1" do aventu. Hm, to może moje dziecko zbyt łapczywe albo spora różnica w prędkości płynięcia mleka z mojej piersi a z butelki z tym smoczkiem. Próbowałam też innych, ale to już była masakra:szok: Widocznie taka uroda Witkowa, że się dławi :eek: Ewentualnie popytam jeszcze w sklepie o jakiś mega wolną butelkę dla małego łapczywca :-D

Może faktycznie dziewczyny mają rację i smoczek jest zbyt mały, spróbuj założyć większy.

My też mamy butelki Aventu. Przy smoczku 1 Pola się często dławiła pijąc herbatkę, przy 2 już rzadziej, ale też jej się zdarza. Ta łapczywość to chyba po tatusiu :) Jak ją karmię, to czasem i przy cycu się dziewczyna zakrztusi - chyba się boi, że jej tego cyca ktoś zabierze ;)

reklama
mojemu częściej niż na początku (wcale mu się nie odbijało), ale podobno im dziecko starsze i sie lepiej nauczy ssać i ukł pokarmowy dojrzalszy tym rzadziej sie odbija i ulewa

Do góry