reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Nie wiedziałam, ze Bebilon jest też w większych opakowaniach...kupiłam takie dość małe , choć czeka jak mała skonczy 3 miesiące, wtedy będziemy próbowali zamienić pepti na ten właśnie...Z wcześniejszych prób, zostało mi kilka kartonów NANa i duża puszka NAN Active i kilka puszek Bebilonu Comfort - tego zdaje się nie ma większych opakowań jak tego zwykłego prawda? Mamy takie puszki jak Pepti....Wtedy wychodzi niestety drożej niż w tych 800g... Jak Twoja córeczka toleruje Bebilon? Nie ma kolek?

tak, Bebilon zwykły jest w wielkim opakowaniu, ja tez na początku kupiłam małe, ale to się nie opłaca:no:, Bebilon Comfort chyba jest tylko ten mały.
Moja od początku je Bebilon zwykły bo taki podali w szpitalu to kontynuowałam, na szczęście nie ma kolek, więc pozostałyśmy przy tym mleku.

Ile miesięcznie idzie wam kasy na mleko modyfikowane? (biorąc pod uwagę że karmicie tylko modyfikowanym)

Kupilam na allegro Bebilon 1, ktos sprzedawal 10 opakowan, z przesylka wychodzilo 32zl/szt. Taniej nie udalo mi sie nigdzie znalezc, nawet w hurtowni spozywczej :-( Teraz karton 800g starcza mi na tydzien, czasami nawet na troche mniej, ale dokarmiam mala kaszka, wiec w ciagu tygodnia zyskuje tym mleka na jeden dzien wiecej. Malenka dostaje 150ml na jedno posiedzenie, a czasem domaga sie wiecej.

Ja tez często robię 120 ml a zjada 100ml lub 90 ml i ta resztę tez wylewam, więc zawsze się trochę marnuje.
U nas zjada średnio 700 ml na dzień i takich puszek 800 gr schodzi nam 4 w m-cu.

Heh a ja przestalam wylewac... Jesli zrobie za duzo przed snem, to wstawiam butle do lodowki i rano podgrzewam. W ciagu dnia, kiedy mala nie spi miedzy posilkami, nie wstawiam butli do lodowki tylko mam w pogotowiu, bo ona potrafi sie zaczac nagle upominac. Wiem, ze tak sie nie powinno robic, ale robie tak od dawna, a dziecku nic nie jest... W sumie nigdzie nie widzialam artykulu potwierdzajacego naukowo negatywny wplyw podawania dziecku mleka przyrzadonego wczesniej, a gdybym tak za kazdym razem wylewala mleko, to by z 1/4 opakowania szla do zlewu :sorry:

Heh a ja przestalam wylewac... Jesli zrobie za duzo przed snem, to wstawiam butle do lodowki i rano podgrzewam. W ciagu dnia, kiedy mala nie spi miedzy posilkami, nie wstawiam butli do lodowki tylko mam w pogotowiu, bo ona potrafi sie zaczac nagle upominac. Wiem, ze tak sie nie powinno robic, ale robie tak od dawna, a dziecku nic nie jest... W sumie nigdzie nie widzialam artykulu potwierdzajacego naukowo negatywny wplyw podawania dziecku mleka przyrzadonego wczesniej, a gdybym tak za kazdym razem wylewala mleko, to by z 1/4 opakowania szla do zlewu :sorry:

Ja robię tak samo z mlekiem z modyfikowanym. Zdarza mi się nawet mieszać mleko to nie dopite z nowym ale robię to zaraz przed podaniem. Nic się nie dzieje. Nawet w szpitalu mówili że mamy tak często robią na oddziale i jeszcze żadnych problemów nie było. Wydaje mi się że producenci specjalnie tak piszą bowiem im szybciej wykorzystasz mleko tym szybciej a co za tym idzie więcej kupisz nowego (zresztą podobnie z szamponem do włosów jak piszą że w razie potrzeby umyć włosy drugi raz ta sama zasada szybciej się skończy szybciej kupisz nowy)

Ja robię tak samo z mlekiem z modyfikowanym. Zdarza mi się nawet mieszać mleko to nie dopite z nowym ale robię to zaraz przed podaniem. Nic się nie dzieje. Nawet w szpitalu mówili że mamy tak często robią na oddziale i jeszcze żadnych problemów nie było. Wydaje mi się że producenci specjalnie tak piszą bowiem im szybciej wykorzystasz mleko tym szybciej a co za tym idzie więcej kupisz nowego (zresztą podobnie z szamponem do włosów jak piszą że w razie potrzeby umyć włosy drugi raz ta sama zasada szybciej się skończy szybciej kupisz nowy)

Zgadzam sie w 100% :tak: Tez czasem dorabiam mleka w tej samej butelce rozcieczajac niedopite resztki. No i niby nie powinno sie podgrzewac butli wiecej niz raz - ja mojej czasem kilka razy podgrzewam i naprawde nic jej nie jest. Poza tym od poczatku mleko modyfikowane robie na nieprzegotowanej wodzie mineralnej, a mala nigdy nie miala kolek czy innych atrakcji.

Mam pytanko do dziewczyn które karmią i mlekiem sztuczny i naturalnym. Czy podajecie wit K i D?

Ja narazie daję małemu 2 razy modyfikowane mleko (po 100 ml jedna porcja) i pytałam się wczoraj pediatry jak byliśmy na szczepieniu to powiedział że nadal mam podawać D i K??

Mam pytanko do dziewczyn które karmią i mlekiem sztuczny i naturalnym. Czy podajecie wit K i D?

Ja narazie daję małemu 2 razy modyfikowane mleko (po 100 ml jedna porcja) i pytałam się wczoraj pediatry jak byliśmy na szczepieniu to powiedział że nadal mam podawać D i K??

Jak jeszcze karmilam mala piersia i oprocz tego dokarmialam modyfikowanym, to pediatra powiedziala mi, ze nie ma co podawac witaminy D codziennie, bo ona jest w mleku mod. Zalecila mi podawac witamine K codziennie, a D co drugi dzien.

podobno w naturalnym nie ma wit K i trzeba podawać, ale w modyfikowanym jest:)

reklama
Do góry