reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Świetnie mąż właśnie rozmawiał z położną, ona twierdzi że lekarze teraz u większości dzieci potwierdzają skazę białkową. Powiedziała, że nie mam odrzucać w 100% mleka jedynie je ograniczyć tzn unikać tłustego mleka, twarogu, śmietany itp. Mogę jeść chudy twaróg i mleko 0,5% nawet jajko od czasu do czasu :-D po prostu ograniczyć. Ograniczona dawka mleka ma działać tak jak szczepionka. Każdy mówi co innego i bądź tu mądra młoda mamo :-D
Nasz lekarz wyznaje dokladnie taka sama teorie, zeby nie wykluczyc 100% bo skaza bialkowa to najgorszy scenariusz, a niekoniecznie maluszek musi miec jej ciezka wersje, nam lekarz (nie mamy skazy ale pytalam o nia bo corcia ma sucha skore za uszami) powiedzial zebym nie jadla zoltego sera i nie pila mleka, ale juz chudy jogurt z kulturami bakterii albo bulka maslana moga byc, nalezy oczywiscie obserwowac stan dziecka i jak sie nie polepsza to zmniejszyc dopiero wtedy dawke spozywanego bialka,,i tak powoli az w najgorszym razie wykluczy sie to 100% z jadlospisu. Odradzal w kazdym razie z dnia na dzien calkowita rezygnacje. Moze sie wam przyda ta informacja, ale jak anecznik pisze, co lekarz to opinia :tak:

reklama
masakra dzisiejszy dzien pod względem karmienia
fifi possa jeden cyc przez max 3 minuty, potem zachowuje się jakby go parzył, possa drugiego 3 minuty i to samo,masakra jakaś, nigdy się tak nie zachowywał
cały dzień nie spał, teraz zasnął, ale ciekawe na jak długo
boję się, że mi pokarm zanika, mojaj mam mnie nastraszyła i mam schizę, dziś byłąm u nich cały dzien i postawiła taką diagnozę patrząc na zachowanie filipa

katarzynajanicka no właśnie moj robi to samo, a na pewno nie ma to związku z zanikiem pokarmu, bo jak odciągam to widzę że mam tyle ile zwykle.. a moze coś ze smakiem ? :baffled:

tylko ja nie wiem czy chce karmić....jestem chyba wyrodną matką bo Mały jadł a ja myślałam czy ja tego chce i chyba dobrze mi tak jak jest.
wiesz ile razy ja się zastanawiam nad przejściem na mieszankę? a jednym z główniejszych argumentów które mnei przy cycu trzymają jest kasa, zdrowie małego tez oczywiście, ale kasa od razu też mi się w świadomości przypomina, jak pomyśle o przejściu na sztuczne

jak się potwierdzi skaza to pewnie w ogóle będe miała rozterki, bo diety to ja utrzymać nie potrafię........

tylko ja nie wiem czy chce karmić....jestem chyba wyrodną matką bo Mały jadł a ja myślałam czy ja tego chce i chyba dobrze mi tak jak jest.

najważniejsze, żebyś TY była szczęśliwa w tym co robisz ... wtedy maluch też będzie szczęśliwy ...

wiesz ile razy ja się zastanawiam nad przejściem na mieszankę? a jednym z główniejszych argumentów które mnei przy cycu trzymają jest kasa, zdrowie małego tez oczywiście, ale kasa od razu też mi się w świadomości przypomina, jak pomyśle o przejściu na sztuczne

jak się potwierdzi skaza to pewnie w ogóle będe miała rozterki, bo diety to ja utrzymać nie potrafię........

a ja bym chętnie z mieszanki zrezygnowała

reklama
masakra dzisiejszy dzien pod względem karmienia
fifi possa jeden cyc przez max 3 minuty, potem zachowuje się jakby go parzył, possa drugiego 3 minuty i to samo,masakra jakaś, nigdy się tak nie zachowywał
cały dzień nie spał, teraz zasnął, ale ciekawe na jak długo
boję się, że mi pokarm zanika, mojaj mam mnie nastraszyła i mam schizę, dziś byłąm u nich cały dzien i postawiła taką diagnozę patrząc na zachowanie filipa
Kasiu ja też zaobserwowalam u Fifka takie zachowanie i wiesz co poobserwowałam go kiedy tak się dzieje i u nas taka reakcja jest w momencie kiedy go karmie a jest wokoło zamieszanie, jest głośno,jest dużo osób które rozmawiaja między sobą(jestem np u tesciowej lub u mamy),Paulina szleje i krzyczy,mąż do mnie nadaje albo głosno gra tv lub radio.
Robi tak też jak za długo śpi,wścieka sie bo mu z cycola mocno leci i on nie nadaża połykać a jest głodny:baffled:

Do góry