reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Ja mam Avent elektryczny i jestem zadowolona, ręcznym mnie szlag trafiał jak miałam ściągać, a tak to ustawiam prędkość i włączam i w tym czasie np. siedze przed netem bo mam jedną rękę wolną...zapłaciłam u siebie w sklepie 315 zł za zestaw z gratisami między innymi kręm do brodawek Avent, smoczek i jeszcze coś tam...oczywiście butelka i pojemnik na pokarm.

Ja swojemu małemu podaję herbatkę Hipp na trawienie, ale podaje to za dużo powiedziane bo chyba mu nie smakuje, krzywi się jak bym mu truciznę dawała i wypjia góra 15ml.

A jak ze ściąganym pokarmem?? Więcej go ściąga lub szybciej??

reklama
Mi nie tyle o wielkość chodzi co o to że są takie jędrne i twarde całkiem jakby mi sylikon tam włożyli :-) :-D

Dziewczyny wiem że o tym już było gdzieś pisane ale jaki laktator polecacie?? Mój właśnie miał nieszczęśliwy wypadek i już raczej długo nie pociągnie :-(

Ja używam Medela, jak dla mnie sprawdził się super. Na początku miałam wypożyczony ze szpitala elektroniczny, ale po tygodniu zaczęłam używać ręcznego i nawet lepiej się sprawuje. Bardzo szybko pompuje, więc 15 minut i mam z głowy.

Ja dopuki miałam pokarm ściągałam laktatorem elektrycznym Avent. Niestety miałam mało pokarmu (siedziałam godzinę i ściągałam góra 100ml). Teraz gdy Karolina jest na mleczku sztucznym laktator leży w szafie i czeka aż się zbiorę i wystawię na Allegro.

dziewczyny :-( pomocy :-(

jeszcze 3 dni temu miałam piękny pokarm, piersi jak balony i w ogóle szał ciał, czyli nie miałam się o co martwić... teraz nie mam prawie wcale pokarmu :-( normalnie jak odciągałam do pełna, tak dziś odciągnęłam 20 ml :baffled: Mały z piersi ciągnie, ale podejrzewam że nie za wiele, bo nerwus jest straszny, niecierpliwi się od rana i ogólnie marudzi niesamowicie, więc Mu coś ewidentnie też nie pasi..

i teraz moje pytanie
czy mogę dokarmić Małego jakimś sztucznym mlekiem? nie znam się zupełnie na tym temacie, bo myślałam, że nie będzie mnie dotyczyć :-(
ale chodzi mi o to żeby móc przystawiać Go do piersi i dawać butlę ze sztucznym, i to i to.. nie wiem czy tak na żołądeczek Malucha można?
a jeśli tak to jakie mleko na już polecacie??

jeszcze 3 dni temu miałam piękny pokarm, piersi jak balony i w ogóle szał ciał, czyli nie miałam się o co martwić... teraz nie mam prawie wcale pokarmu :-( normalnie jak odciągałam do pełna, tak dziś odciągnęłam 20 ml :baffled: Mały z piersi ciągnie, ale podejrzewam że nie za wiele, bo nerwus jest straszny, niecierpliwi się od rana i ogólnie marudzi niesamowicie, więc Mu coś ewidentnie też nie pasi..

i teraz moje pytanie
czy mogę dokarmić Małego jakimś sztucznym mlekiem? nie znam się zupełnie na tym temacie, bo myślałam, że nie będzie mnie dotyczyć :-(
ale chodzi mi o to żeby móc przystawiać Go do piersi i dawać butlę ze sztucznym, i to i to.. nie wiem czy tak na żołądeczek Malucha można?
też tak miałam :( możesz spokojnie podawać swoje i dokarmić sztucznym lub jedna porcję podać sztucznego (tylko mniejszą ilość na początek) polecam bebilon.

cytrusik co prawda nie jestem ekspertem bo nie musiałam dokarmiać w ten sposób ani córci ani teraz póki co małemu wystarcza pierś ale myślę że spokojnie możesz dokarmiać małego w ten sposób jeżeli się nie najada, w końcu w szpitalu dzieciaki karmione piersią także są czasami dokarmiane sztucznym mlekiem
spróbuj może najpierw podawać mu pierś a dopiero po niej butlę żeby całkowicie nie stracić produkcji

Ja też swojego karmię naturalnym mlekiem i sztucznym (NAN1 bo takim karmili w szpitalu) i jak do tej pory to nic się nie działo niepokojącego. Będziesz musiała tylko poinformować położną lub pediatrę jeśli dłużej będziesz sztucznym dokarmiać. Ja z racji że podaje NAN1 nie daje maluchowi już witaminy K.

i teraz moje pytanie
Cytrusik a może to przez te upały??Może jest bardziej wodnisty i takie wrażenie masz że go nie ma wcale. Mnie też się wydawało że mam za mało pokarmu, bo ani mi nie kapie jak niektóre dziewczyny opisują, ani nie mogę odciągnąć, a mała przybiera super na wadze więc pokarm jest i to wystarczająco.

reklama
dzięki dziewczyny, chyba rzeczywiście kupię to sztuczne żeby było w domu gdyby co i będę dopajać w razie potrzeby

tymczasem jednak mój miły porwał Małego do południa na spacer, ja się wyspałam i ... piersi mnie się napełniły :baffled: więc chyba to ze zmęczenia i rzeczywiście pogody mam nadzieję :-)

dzięki raz jeszcze :-)

Do góry